Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Kolumnis
CARI Infonet Portal Fokus@CARI Lihat artikel

Habis Rosak Imej Islam! - Netizen Berang Non-Muslim Tolak Islam Sebab Neelofa

Oleh: Ain|1-3-2018 11:17 AM |Dilihat:2349| Komen: 20
Isu pelancaran koleksi tudung terbaru Neelofa di sebuah kelab malam masih lagi menjadi buah mulut orang ramai.


Foto: FB


Neelofa pula dengan selambanya mencabar teguran ulama dan netizen dengan mengucapkan tahniah kepada penari yang terbabit pada malam berkenaan.

Bagaimanapun, selepas mendapat teguran ramai serta teguran terbuka daripada Mufti Wilayah Persekutuan Datuk Dr Zulkifli Mohamad al-Bakri dan kecaman bertalu-talu daripada netizen, Neelofa akhirnya memohon maaf atas tindakannya itu.




Foto: IG Neelofa

Bagaimanapun, isu itu tetap memberi impak negatif terhadap tanggapan ramai terutama orang bukan Muslim terhadap agama Islam khususnya wanita berhijab.

 


Kerana Neelofa, seorang sahabat 'menolak' hidayah




Perkara ini mendapat perhatian ramai dan sekali lagi mencetuskan kemarahan netizen.

"Kerana nila setitik, malu kami sebagai orang Islam!" komen netizen.


 

Sehubungan itu, ramai masih tidak berpuas hati dengan tindakan Neelofa yang mencemarkan imej Islam dan menggesa masyarakat untuk memboikot produk selebriti berkenaan.

 


Tolonglah baca mesej ini, Neelofa!


 
Foto: FB

Tertanya-tanya juga, apa ada dalam fikiran Neelofa sebelum dia memutuskan untuk melancarkan produk islamik di kelab malam, ya? - CARI

Apa Reaksi Anda...

Bagus
7
Marah
6
Terkejut
7
Sedih
5
Lawak
4
Bosan
5
Komen: 20
Komen

Anda Mungkin Meminati

Komen Terbaru

Quote idea77 2-3-2018 12:18 PM
Saya hairan rakyat malaysia mudah memafkan dengan alasan 'semua orang melalukan kesilapan'. Hanya sebab neelofa dah minta maaf semua pakat puji pula. Begitu senang memaafkan padahal kesannya sgt besar. Islam dihina.  Muslim seluruh dunia dipijak maruah kerana isu tudung-zouk. Neelofa perlu dikenakan tindakan, bukan sekadar mohon maaf.

Lain-lain Komen

Quote prettyuglybabe 1-3-2018 11:31 AM
boikot je la retis-retis perosak ni..
Quote Joannalee 1-3-2018 11:33 AM
Gile bias... Konn yg ni pe rosak Islam???? Yg Di sajat tu ape nye???
Quote UMMI_MAI 1-3-2018 11:49 AM
sedih rasanya bila orang islam sendiri yang menjatuhkan imej Islam .... Niat tidak menghalalkan cara ...
Quote Skuau 1-3-2018 11:52 AM
'Kecaman lonjak jualan turban'-harian metro ms 6,'sebaik dijual secara dalam talian pada jam 2 petang kelmarin,koleksi turban dan shawl Be Lofa habis dalam tempoh dua minit saja...-harian metro ms 1.#komampu....
Quote AbukRokok 1-3-2018 12:00 PM
wow so sekarang ni Neelofa dah jadi lebih besar dari Salman Rushdie
Quote nadna 1-3-2018 12:07 PM
Boikot je..Jangan beli
Quote dubuk 1-3-2018 01:11 PM
takbur tutankhamunee!
Quote idakamaruddin 1-3-2018 01:27 PM
Skuau replied at 1-3-2018 11:52 AM
'Kecaman lonjak jualan turban'-harian metro ms 6,'sebaik dijual secara dalam talian pada jam 2 petan ...

marketing startegy uolss nth2 keluarkan 10 helai je tp claim 1j helai pastu bgtau la 1 dunia dlm masa 0.0001 second dh hbs org grab
phuiiii



btw si lemak tu bole lepas lak masuk kelab malam bkn dia under age ke?


Quote sabar_sabariah 1-3-2018 02:06 PM
aku tak bengang kalau dia buat event kat zouk
aku boleh terima reason dia
tapi aku tak boleh terima sbb ada aksi pompuan menggedik2 macam ulat beluncas
kenapa perlu ada acara camtu?
aku rasa tu puncanya
kalau takde acara pompuan2 menggeliang geliut tu mesti tak seteruk begini kecamannya

and untuk nisa kay,
sorilah ye
tiada lagi rasa respek aku kat kau
Quote nisako 1-3-2018 02:14 PM
boikot je lopak tu..................
Quote kroit92 1-3-2018 02:57 PM
welp, there goes her reputation and respect..

congrats, you played yourself, even dalam surat mohon maaf terbuka, still tanak kalah.
niat tak menghalalkan cara cik kak. hebat mana effects pun dalam zouk tu, or any other premises with even better equipments, kalau dah tempat tak elok and clearly not for Muslim, simply NO

but, kita boleh buat apa kan.. boikot je lah mampu.
diorang tu ada duit, buat apa pun lepas. Baik cik lofa, baik cik jat, baik si polan itu, si polan ini,

world nowadays,
Money is power,
Power is justice.

Bertuhankan duit
Quote makita 1-3-2018 05:28 PM
Menari seperti ulat beluncas bukan hanya utk wanita yg tak bertudung sahaja tetapi hak setiap insan bernama wanita
Quote giyomi 1-3-2018 05:48 PM
kecam lah camne pon, acik kepam lofa fan ttp menyanjungnya...lagipon rasaanya dia mintak maaf pon sb dikecam sana sini, maaf yg keluar dari mulut bukan dari hati. bila artis atau kaum lain ckp sikit kita melenting kata memalukan islam, tp bila org islam sendiri wat pastu msh rasa bangga???...harap diambil tindakan sewajarnya, jgn sebab dia kaya, undang2 bole di sweep under the carpet.
Quote tobobon 1-3-2018 08:25 PM
neelofa memang patut dikecam..

tp pleaselah.. would everyone stop citer kak hasanah ni... siap ckp sbb neelofa ni terus orang tu tolak islam... sound so fishy sangat!!
Quote hani85 1-3-2018 08:38 PM
Lopa ni, marah tu marah jugak la kat dia. Tapi paling aku marah dengan penyokong dia. Bingai sungguh!
Quote Idgaf 1-3-2018 10:19 PM
Alais replied at 1-3-2018 10:10 PM
Bukan ke



Kan.. sebab husb aku ala ala join usrah, aku tny la pendapat dia. Dia ckp x elok la sbb club tu sinonim dgn arab yada yada yada lepas tu aku ckp la ada suggestion suruh buat kt hotel but hotel pon ada arak siap ada bilik vvip for escorts semua tp behind closed doors la kn lps tu husb aku ckp tp bila awk tgk hotel awk nmpk tmpt tdo kn if club tmpt enjoy kn? So untuk mengelakkn kami bergado aku ckp okayyyy i cannot brain ur reasoning. Sama jela launch kt hotel or club pon. Ntahlahhhh
Quote bungarose 1-3-2018 10:21 PM
Minah nih berkiblatkn duit....lain2 aper dia pedulik. Moral..akhlak...sampaikan agama islam pun dia buat main
Quote jazaa100 1-3-2018 10:40 PM
Klu vivien yg buat mcm tu, korang rasa kena saman tak??....

Mau lepas solat jemaat ni org buat petisyen mintak vivien kena penjara sbb aibkn islam dgn babak goyang inul.....

Quote cikus 2-3-2018 08:02 AM
For me, her tudung fashion dah irrelevant to the market.  Dah ada byk pilihan tudung yang lebih selesa, praktikal, cantik ,  muslimah compliance dan yang paling penting MURAH.  

* pening nak longgok mana tudung lopak yang hado

Lihat semua komen(20)

Untuk komen,
sila login atau daftar sebagai ahli CARI sekarang!

Register  Login or Facebook Login

10 Terpanas (Portal)
 CARI App
Get it FREE Apple App Store
Get it FREE Google play
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2018 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.052078s Gzip On
To Top