Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Kolumnis

Stres Setiap Kali Pasangan Datang Bulan? Meh Tengok Tips Ni!

23-2-2018 11:43 AM|Oleh: Amiey | Dilihat: 1195| Komen: 3

Umum mengetahui, wanita mengalami perubahan hormon setiap kali kedatangan haid atau istilah lain, datang bulan. 

Apabila hormon berubah, wanita kebiasaannya akan mengalami 'mood swing' dan akan menjadi lebih sensitif. 


Seringkali juga lelaki menghadapi situasi sukar dalam menangani pasangan mereka ketika datang bulan. 

Jadi apa yang boleh dilakukan oleh lelaki ketika tiba masanya? Berikut merupakan antara perkara yang mungkin boleh dilakukan oleh lelaki bagi 'menangani' mood pasangan yang kerap kali berubah.
  • Hadiahkan coklat kepadanya. Pasti si dia gembira menerimanya . Sesungguhnya pemberian kamu itu menjadi ubat kepada emosi gadis kala itu.
  • Buktikan peranan lelaki perlu untuk memahami pasangannya. Ikut rentak si dia dan layanlah dia sebagai seorang puteri sepanjang minggu itu.Lelaki sering kena leteran tentu mendapati kedatangan period teman wanitanya bukanlah hari yang paling indah. Cuba tumpukan perhatian lebih kepadanya dan jangan mendatangkan marahnya. Ucapkan kata-kata cinta dan pujian cantik.
  • Harap teman lelaki lebih memahami dan tidak mengemukakan apa-apa persoalan atau masalah dalam waktu begini. Kejutan perlulah yang bermanfaat dan benar-benar menggembirakan.
  • Bila si kekasih mula bertanyakan tentang badannya, jangan pula menambah bara dengan mengungkit apa yang dia makan semalam.
  • Sebaik-baiknya tarik kekasihmu dan bawa dia bersiar-siar. Udara segar mampu mengubah moodnya. Jangan sesekali mengingatkan dia mengenai ketidakselesaanya.


  • Jangan bangkang jika dia mengutarakan masalah kamu masih merokok walaupun sudah berjanji mahu berhenti, atau baju kamu bertaburan di lantai, kerana saat begini memungkinkan dia meninggikan suara.
Adalah lebih baik jika kamu pelajari kitaran haid wanita kerana kamu akan sehidup semati dengan isteri atau bakal isteri. Barulah bahagia dan serasi hidup.

Bagi suami belailah isteri jika dia dalam kesakitan. Dodoi isteri agar dia lebih tenang. Manakala sang kekasih pula, bisikan kata-kata manis di telinganya menerusi telefon jika dia rasa kurang selesa.

Selamat berjaya! -CARI

Apa Reaksi Anda...

Bagus
4
Marah
3
Terkejut
7
Sedih
5
Lawak
5
Bosan
6
Komen: 3
Komen

Previous : Lelaki Pun Kena 'Mekap' Tau! Brader Ini Kongsi Tip Fesyen Untuk Kaum Adam

Next       : Lelaki Ini Kongsi Rahsia Hanya Dengan RM7 Je, Wajah Berjerawat Teruk Jadi Licin!

Komen Terbaru

Quote ItisDD 2-4-2018 05:45 PM
Bila nak period, asik nak melenting jer

Lain-lain Komen

Quote rosasen 25-2-2018 08:41 AM
masalah skrg ni time aku period,dia plak emo lebih... huhhhh
Quote bellawonka 25-2-2018 11:14 AM
masalah kawww sama dgn masalah aku... huhhhhh
Quote ItisDD 2-4-2018 05:45 PM
Bila nak period, asik nak melenting jer

Lihat semua komen(3)

Untuk komen,
sila login atau daftar sebagai ahli CARI sekarang!

Register  Login or Facebook Login

10 Terpanas
     CARI App
    Get it FREE Apple App Store
    Get it FREE Google play
     Instagram
    cari_infonet
    FOLLOW
    Copyright © 1996-2018 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
    0.042218s Gzip On
    To Top