Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Kolumnis
CARI Infonet Portal Semasa Lihat artikel

4G Di Malaysia Lembap? Vietnam, Singapura Jauh Lebih Laju

21-2-2018 11:11 AM |Dilihat:867| Komen: 8
Seperti yang dijangka, rangkaian 4G di Malaysia di antara paling lambat di Asia, malah kajian mendapati ia antara paling lembap dalam kalangan 88 buah negara yang menyertai kajian. 

Memetik Malay Mail, kajian yang dijalankan Open Signal, sebuah firma dari United Kingdom mendapati purata kelajuan 4G di Malaysia tahun lalu ialah 14.83 Mbps.

Ia sekaligus membuktikan Malaysia berada dalam kelompok 20 paling bawah yang menyertai kajian itu.

Perkhidmatan 4G di Malaysia sudah bertapak lima tahun lalu, menjanjikan kelajuan 100 Mbps namun masih belum cukup membanggakan.

Purata kelajuan 4G Vietnam ialah 21.49 Mbps, Brunei (17.48 Mbps) dan Myanmar (15.56 Mbps).

Foto Carian internet
Pun begitu, kelajuan 4G Malaysia meningkat berbanding tahun lalu 14.35 Mbps.

Singapura berada di kedudukan teratas dengan 44.32 Mbps diikuti Belanda (42.12 Mbps), Norway (41.2 Mbps) dan Korea Selatan (40.44 Mbps). - CARI 

Apa Reaksi Anda...

Bagus
3
Marah
2
Terkejut
1
Sedih
6
Lawak
4
Bosan
5
Komen: 8
Komen

Anda Mungkin Meminati

Komen Terbaru

Quote danieladam 21-2-2018 07:16 PM
SO..nak salahkan siapa kalao begini?

Lain-lain Komen

Quote sub5zero 21-2-2018 10:21 AM
Teringat janji2 manis shabuih
Quote samasam90 21-2-2018 10:54 AM
motif tanda soal? iolls rasa di awal permulaan 4g je yg tak perlu tunggu google loading.. sekarang 4g, google pun perlu sesaat dua utk loading..
Quote MeghanK 21-2-2018 10:54 AM
thailand slow ke i ingat laju jugak..

i pon pakai lte tapi sangat sadis ya dia punya speed
Quote Modngengade 21-2-2018 10:58 AM
tered dah ada

@spiderman80


https://mforum1.cari.com.my/foru ... &extra=page%3D1
Quote Nana_Man 21-2-2018 12:11 PM
Singapore pun kadang2 lambat jgk, depends location. Nasib bnyk tempat ada sediakn wifi..
Quote honeybee1802 21-2-2018 01:03 PM
samasam90 replied at 21-2-2018 10:54 AM
motif tanda soal? iolls rasa di awal permulaan 4g je yg tak perlu tunggu google loading.. sekarang 4 ...

Location n user numbers.... Raya cina ritu ada tgh malam langsung ilang g.. H+ pun takde...
Quote danieladam 21-2-2018 07:16 PM
SO..nak salahkan siapa kalao begini?
Quote danieladam 21-2-2018 07:16 PM
SO..nak salahkan siapa kalao begini?

Lihat semua komen(8)

Untuk komen,
sila login atau daftar sebagai ahli CARI sekarang!

Register  Login or Facebook Login

10 Terpanas (Portal)
 CARI App
Get it FREE Apple App Store
Get it FREE Google play
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2018 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.096632s Gzip On
To Top