Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Kolumnis
CARI Infonet Portal Semasa Lihat artikel

Amah Lari, Tinggal Bayi Dalam Rumah Berkunci

14-2-2018 12:44 PM |Dilihat:4210| Komen: 80
Seorang ibu lega apabila bayinya ditemui dalam keadaan selamat selepas ditinggalkan pembantu rumahnya seorang diri di dalam rumah yang berkunci, Isnin lalu.


Foto: Harian Metro

Harian Metro melaporkan, kejadian berlaku di Taman Putra Bukit Baru, Melaka di mana pembantu rumah warga Indonesia itu dipercayai melarikan diri dan meninggalkan bayi lelaki berkenaan seorang diri di dalam rumah.

Merasa tidak sedap hati, ibu bayi terbabit yang berusia 30-an itu pulang untuk melakukan pemeriksaan pada jam 1.30 tengah hari.

Wanita itu berasa ada yang tidak kena selepas mendapati pintu pagar utama rumah terbuka. Dia mula cemas apabila gagal membuka pintu rumah yang berkunci.

Bimbang dengan keadaan bayinya, wanita itu menjerit nama pembantu rumahnya namun tidak bersahut. Dia menghubungi talian kecemasan bagi mendapatkan bantuan bomba, kata sumber.

Difahamkan, pembantu rumah itu meninggalkan rumah terbabit dalam keadaan berselerak seperti tergesa-gesa mahu melarikan diri.

Tujuh anggota polis yang tiba di lokasi mendengar tangisan bayi berkenaan, kata Komander Operasi Balai Bomba dan Penyelamat Ayer Keroh Dzulkarnain Abd Halim.

Kami meminta keizinan daripada pemilik rumah sebelum mengumpil pintu di bahagian dapur menggunakan peralatan khas. Selepas 10 minit, kami membuka pintu berkenaan dan mengesan lokasi bayi terbabit.

Anggota kami berasa amat lega apabila menemui bayi lelaki berkenaan yang sedang merangkak ke arah dapur. Pemeriksaan awal dilakukan mendapati dia tidak mengalami sebarang kecederaan, katanya. - CARI


Apa Reaksi Anda...

Bagus
7
Marah
4
Terkejut
10
Sedih
9
Lawak
9
Bosan
4
Komen: 80
Komen

Anda Mungkin Meminati

Komen Terbaru

Quote Fieza-mira 25-2-2018 01:05 PM
Edited by Fieza-mira at 25-2-2018 01:15 PM

Terkasima tengok video nih...



Kalau tak leh tengok ini linknya: https://www.youtube.com/watch?v=8_LsoGAp0ws

Lain-lain Komen

Quote prettyuglybabe 14-2-2018 12:51 PM
nasib baik maknya ada hati boleh terasa..
syukur baby tak di apa-apakan atau dibawa lari sekali..
lain kali buat la kunci spare bawa ke mana-mana..
bahaya betul main percaya amah 100%..
Quote spiderman80 14-2-2018 12:58 PM
Spidey yakin majikannya bukan spesis Jinjang.
Quote missDollie 14-2-2018 01:02 PM
spiderman80 replied at 14-2-2018 04:58 AM
Spidey yakin majikannya bukan spesis Jinjang.

Kalo spesis jinjang kompom tak berani lari kan..patut jenis ni dapat ke jinjang jer..baru kena buku dengan ruas..
Quote missDollie 14-2-2018 01:03 PM
Naluri seorang ibu..mujur nak buat spot check lunch hour.. syukur bayi selamat..
Quote CiliPadiSedap 14-2-2018 01:11 PM
tolong bg gmbr bibik tu?  akak nak viralkan nak buat cm ig live alif syukri
Quote CiliPadiSedap 14-2-2018 01:11 PM
lega baby selamat. debar dah dada baca tajuk. terbayang bayang
Quote merrissa 14-2-2018 01:11 PM
macam comei je baby tuh...wpon muke di samarkan hehehe
Quote tombolpintu 14-2-2018 01:17 PM
Gilernya...sian budak tu.
Quote saviour_09 14-2-2018 01:23 PM
HOOOIIII babi nyaaa indog ni!
buat nya jadi apa2 kat  baby tu???
sialan kamu!
Quote Modngengade 14-2-2018 01:27 PM
sebab tu kadang2 akak gembira apabila baca berita ammah indon kena dera  dekkk
Quote Oroi8887 14-2-2018 01:32 PM
Aduh nasib baik bby selamat
Quote mejaputih 14-2-2018 01:34 PM
Mcm yg jiran iols kena..rumah dia ni jenis bertutup je even sliding door x bukak..one day maid dia lari masa dia tgh kuar bekerja..bila blk tgk semua tingkap tutup masuk rumah anak sulung dia tgh nangis..baby x nangis maybe dah penat nangis..kipas langsung x bukak sian budak2 tu kepanasan..husband iols ada kat rumah sbb keje shift tp x dgr or syak apa2 sbb rumah jiran tu tertutup rapat sentiasa.
Quote kimchipedas 14-2-2018 01:52 PM
Lahanatnya maid tp baby tu npk comey sgt walaupun dh diblurkan rupa..
Quote chazey 14-2-2018 01:57 PM
Boleh tak akak kejam buat statement karna kes sebeginilah pembantu rumah yindon selayaknya dapat cash didera jinjang dan keling jahat? Dengan kaum pribumi biasanya kemain deyols buat taik.
Quote Suchi 14-2-2018 02:01 PM
missDollie replied at 14-2-2018 01:02 PM
Kalo spesis jinjang kompom tak berani lari kan..patut jenis ni dapat ke jinjang jer..baru kena buk ...

Org melayu selalu kena buli ngn maid
Kalo maid tak larikan diri, maid tu larikan barang kemas la larikan laki majikan laaa
Tgk sampaikn baby pun dia biar gitu je padahal hari2 dia jaga, kalo sanggup tinggal gitu je baby tu blh bygkanlah hari2 cemana lah gamaknya dia jaga baby tu..
Quote captainQUE 14-2-2018 02:05 PM
Kesiannya baby tu. Kalau lagi lama tinggal tu tah macam mana la keadaan dia yg mgkn haus dan lapar tu.
Quote insulin 14-2-2018 02:08 PM
Mujurlah baby tak mengalami apa2 kecederaan. Jahatnya maid tu...
Quote myakayina 14-2-2018 02:25 PM
klu spesis maid sial mcm ni aku sokong kena dera sampai mampus..
majikan melayu kena buat terms ko only maid..not a family..jgn bagi muka sangat..maid ni masa mula2 keje mmg akan sebaik baik manusia lagaknya..bila dia dah selesa dia tunjuk sikit2 belang dia..
tak kira lah ko keje dah bertahun sekalipun mesti ada yg buat taik.. nak jumpa yg betul2 jujur sangat2 rare ok..
Quote kerunai 14-2-2018 02:51 PM
amah2 jenis babi camni elok katok mampos lempar dalam parit aje

Lihat semua komen(80)

Untuk komen,
sila login atau daftar sebagai ahli CARI sekarang!

Register  Login or Facebook Login

10 Terpanas (Portal)
 CARI App
Get it FREE Apple App Store
Get it FREE Google play
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2018 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.082828s Gzip On
To Top