Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Kolumnis

Kereta Rosak Seorang Pun Tak Tolong? Rupa-Rupanya Fizz Fairuz Tak Ada Kawan

14-2-2018 12:26 PM|Oleh: Saiful | Dilihat: 14251| Komen: 287

Selama ini Datin Almy Nadia menyangka yang suaminya, Datuk Fizz Fairuz mempunyai ramai kawan, rupa-rupanya...

Jangkaannya meleset apabila Fizz langsung tidak dibantu oleh rakan-rakannya semasa keretanya rosak di tepi jalan.

Kekecewaannya ini diluahkan oleh Almy sendiri di Instagram.

Foto: IG Almy Nadia
"Maaf ya hari ini emosi tau... hari marah sebab tertekan dengan keadaan suami pergi cari rezeki, lepas tu kereta bermasalah, tak ada orang tolong.

"Sebab orang sentiasa ingat kita orang ini kaya dan tak pernah susah... encik suami pulak sejenis tak reti nak telefon siapa-siapa minta tolong, dia sengaja masuk dalam Instagram dan Facebook dia.

"Nak tengok ada ke orang-orang nak telefon nak bagi bantuan tapi haram! Masa susah cari, masa seronok hilang, bagus tahniah diucapkan... maaf teremosi tau... dah fikir banyak kali sebelum muat naik dan letak status ni... Maaf pada haters, stalker," tulisnya.

Katanya Fizz sengaja memuat naik gambar berserta kapsyen berhubung masalah yang dialaminya untuk melihat sejauh manakah respons dari sesiapa yang sudi membantunya.



Ternyata insiden tersebut telah membuka mereka yang semasa dalam kesulitan, tiada siapa pun yang boleh diharapkan untuk membantu.

Foto: IG Almy Nadia
Biasalah tu, kawan ketawa ramai. Kawan menangis? Jawab sendirilah. -CARI

Apa Reaksi Anda...

Bagus
0
Marah
0
Terkejut
0
Sedih
0
Lawak
2
Bosan
4
Komen: 287
Komen

Previous : Lana Nodin Bengang Netizen Tuduh Ubah Ciptaan Tuhan

Next       : -

Komen Terbaru

Quote bulanbulat 18-2-2018 09:33 AM
Latok la x da kawan sampai kereta rosak tak ada nombor kawan nak di call. Harap masuk ig 'peminat' nak g tolong ke?

Lain-lain Komen

Quote cmf_premierleag 14-2-2018 12:35 PM
kalo keter ko rosak tepi jalan, ko tak reti ke nak kol syrkt insurans keter?
ke tak penah renew roadtax & insurans???
kalo kol syrkt insurans, senang jah..kasik je nombor keter or no.IC, pastu diorang hantar la pomen bagai
ngada2 sgt nak hadap perhatian dr fesbuk
tak penah terfikir lak aku nak letak kat fb kalo keter rosak tepi jalan
akak kol jah syrkt insurans
kalo rosak kat PLUS hiway, kol jah PLUS
koweserrrr nak tagih perhatian..bukan depa bleh tolong pun..sbb kawan2 akak bukan pomen pun
Quote cmf_premierleag 14-2-2018 12:37 PM
lagi satu, bukannya sume ummah yg ada FB IG ni duk 24 jam hadap FB IG
geng acik bawang kepam mcm almy jah yg hadap FB IG ni 24jam
sbb tu kalo ada ummah yg bleh tolong laki ko pun, entah2 masa tu dia pun x bukak FB IG sbb ada keje lain nak kene fokus
Quote beeeee 14-2-2018 12:39 PM
dato please cerdik sikit
Quote umbut 14-2-2018 12:39 PM
Manjanya... koserrrrrr
Quote helicornia 14-2-2018 12:40 PM
cmf_premierleag: lagi satu, bukannya sume ummah yg ada FB IG ni duk 24 jam hadap FB IGgeng acik bawang kepam mcm almy jah yg hadap FB IG ni 24jamsbb tu kalo ada ummah  ...

marah tol sis sampai 2x reply..tapi setuju dgn sis ngada2 betul kn post kt ig tp tak reti nk call org yg berkenaan
Quote kucingitam 14-2-2018 12:41 PM
org benci pakcik yusman tu sebab takmo tolong...haha
#teampakcik
Quote vanillaninja 14-2-2018 12:42 PM
Ok, well noted.
Quote lonso 14-2-2018 12:42 PM
Pelik x kan x ada org berhentim.dkt mana yg kereta rosak..meollss tayar pecah pon ada org tolong..ke sbb meols gugurl..
Quote mogey 14-2-2018 12:42 PM
datuk datin meskin duit dah abis beli pingat.. la ni dok melalak xde org tlg.. ko bodoh nak uji org konon up post kete rosak pehtu tunggu sapa nak offer tlg.. ko ingat org ada masa nak pikir maksud di blkg tabir post ko tu.. lain kali direct to the point terus.. datin ni bila nak kurus aku tgk makin bagak body dia..
Quote MissVixen 14-2-2018 12:42 PM
Mengadanya. Kawan kau hadap ig je ke. Banyak plak masa nak bertunggu tangga depan kau. Bodohnye lah. Kalau panggil kawan pon, diorang bukan mechanic.
Quote Lavender_Violet 14-2-2018 12:43 PM
Keta rosak boleh pulak upload dlm FB IG segala??
Ko pikir semua orang mengadap FB IG 24 jam kah?
Laki bini dua2 bimbo...
Datuk & Datin....
Quote cha-cha 14-2-2018 12:43 PM
Tah kosssserrrrrrrrr
Quote fishcracker 14-2-2018 12:44 PM
Ni nak cari rezeki ke cari perhatian?
Quote BoongaKertas 14-2-2018 12:44 PM
mogey replied at 14-2-2018 12:42 PM
datuk datin meskin duit dah abis beli pingat.. la ni dok melalak xde org tlg.. ko bodoh nak uji org  ...

smpt lagi chuols kondem bdn dia. kejam lah chuols ni.
Quote abangadek 14-2-2018 12:48 PM
pigidahhhh tin mok

dh kau tak col sesape nak mintak tolong habis tu mengharapkan org lain ada deria rasa ke 6 boleh sesaje nak tau laki kau dalam kesusahan.. puikkkk.. nakkan perhatian betul.. upload dlm facebook ig boleh pulak.. kemainnn eksyen kau lepas dapat dato/ datin sekarang kan

tin mok ni mmg batak ig pun.. fb iols taktau.. tapi semua post kt ig tu mmg dia sesaje yang like.. takde keja ke 24 jam ngadap ig? pergi la gym ke.. kelas grooming ke coz kening kau lukis buruk betul
Quote prettyuglybabe 14-2-2018 12:55 PM
kereta problem call la insurance..
lain la kalau kete kau insurance third party jah..
jadi bijak sikit.. otak ada guna elok-elok..
kejadah kereta rosak boleh post ig fb tapi tak boleh google insurance..
dasar attention seeker laki bini..
Quote Orgkgdukobesi 14-2-2018 12:56 PM
Buduhnya atok dan atin nih....gigih  uplod pesbuk  Insta bagai...dah ada tipon pintar tu  gugel jer lah mekanik yg berdekatan. Akai  mana letak.
Quote pearl.silver 14-2-2018 12:56 PM
Dia ingat laki dia ada datuk kwn2 pakai nk sembah ratu ke..
Soal diri dulu, penah ke diorg tolong kawan susah yg publish dlm fb/ig?
Atau kwn2 diorg xde jenis shout dlm fb/ig tentang kesusahan mereka sbb kwn2 tu pandai minta pertolongan disaluran yg benar
Quote beautifulliar 14-2-2018 12:59 PM
mogey replied at 14-2-2018 12:42 PM
datuk datin meskin duit dah abis beli pingat.. la ni dok melalak xde org tlg.. ko bodoh nak uji org  ...

Mn tak bagak chuols klo dh datin masak and melantak mknn berkuahkn minyak.yihhh.tengok la lelemak degil semakin mbesar jnis lemak mengeleber badan tak kemas.Pastu meols kesian datin n dato nmpk kesungguhan nk up kn ank2 buh la bidio mcm2 kt ig tp tetap sendu.Tak viral pon sbb tk comel kot.
#donehencapdatodatin

Lihat semua komen(287)

Untuk komen,
sila login atau daftar sebagai ahli CARI sekarang!

Register  Login or Facebook Login

Terpanas Minggu Ini
Kategori Berkaitan
 CARI App
Get it FREE Apple App Store
Get it FREE Google play
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2018 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.062991s Gzip On
To Top