Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Kolumnis
CARI Infonet Portal Semasa Lihat artikel

Tak Perlu Bunuh, Tembak Saja Vagina Mereka

14-2-2018 10:35 AM |Dilihat:2967| Komen: 41
Presiden Filipina, Rodrigo Duterte sekali lagi mencetuskan kontroversi bila mengarahkan tenteranya menembak pemberontak wanita pada bahagian kemaluan, dan bukan membunuhnya.

Tak perlu (tembak) sampai bunuh...cukuplah alat sulit mereka ditembak. 

"Kalau sudah ditembak, mereka (pemberontak wanita) sudah tidak berguna lagi, katanya, memetik The Guardian. 

Ia sekaligus menyebabkan pemimpin tersebut menerima kecaman orang ramai yang melabelnya prejudis terhadap wanita. 

Foto Sinar Harian
Kenyataan yang jijik, ujar Emmi de Jesus, anggota Kongres Parti Wanita Gabriela.

Duterte yang memenangi pilihan raya presiden pada 2016 sering menggunakan bahasa kasar ketika berucap di khalayak ramai. - CARI 

Apa Reaksi Anda...

Bagus
4
Marah
6
Terkejut
1
Sedih
4
Lawak
2
Bosan
4
Komen: 41
Komen

Anda Mungkin Meminati

Komen Terbaru

Quote VuJiE 17-2-2018 04:57 PM
orang gila

Lain-lain Komen

Quote paz 14-2-2018 10:43 AM
Macam tak berapa betul cara pemikiran dia president ni.
Quote BoongaKertas 14-2-2018 11:22 AM
Lain mcm plak fikiran dia ni skrg. Aiyo!
Quote felinecat 14-2-2018 11:22 AM
Violence. Die igt value perempuan kat situ je ke
Quote notyghosty 14-2-2018 12:07 PM
mmg kenyataan yg jijik pon.... huhuhuhu
Quote Artemesiaa 14-2-2018 12:16 PM
Sama je macam suruh hukum bunuh
Quote DollahRepek 14-2-2018 02:31 PM
seb baik dia bukan islam. Kalo dia tu islam nnt sampai la geng liberal dtg komen dgn modal "lobai"
Quote rospinki 14-2-2018 04:10 PM
banyak sgt makan balut..telo itik busuk
tengok muka kepam jah pm diorg..
tapi aku pernah tengok pm pilipin ni humble..dok umah teres biasa jah walo dh jadi president.

im kaming bak
Quote cupu 14-2-2018 04:16 PM
Dia ni extreme jgk..seram
Quote ninja boy 14-2-2018 04:44 PM
semayang mayat wanita jugapak imam hadap punggung sih
Quote dinopower2 14-2-2018 04:53 PM
paz replied at 14-2-2018 10:43 AM
Macam tak berapa betul cara pemikiran dia president ni.

utk keadaan negara mcm filipin tu mmg gitu je caranya....
lembut2 tarak jalan.... mcm die handle penagih dadah n pengedar tuh... tembak je senang cite... jimat space penjara
Quote izzat1987 14-2-2018 04:57 PM
Ni nak bagi mandul hapuskan etnik minoriti islam di filipina lah ni  dasar kapiaq tak bertamadun.
Quote finesse 14-2-2018 05:00 PM
Aku senyum sinis saja dgn org yg sokong mamat ni. Polisi dia dlm mengatasi isu dadah pun aku senyum sinis saja. Spesis nak selesaikan masalah dgn jalan mudah, bukan dari akarnya.
Quote abangadek 14-2-2018 06:15 PM
finesse replied at 14-2-2018 05:00 PM
Aku senyum sinis saja dgn org yg sokong mamat ni. Polisi dia dlm mengatasi isu dadah pun aku senyum  ...

setel dr akar la tu.. tembak terus.. hang tak tau ke penagih ni makhluk tuhan paling selfish! dia berupaya sembelih mak bapak, rogol anak orang.. mencuri sana sini.. hang ingat penagih ni nak berubah ke lepas masuk pusat pemulihan.. hantar berubat sana sini berhabis berpuluh ribu tapi bila keluar dr pusat rawatan mendadih balik kalau tak tau baik pergi study dulu
Quote finesse 14-2-2018 07:03 PM
Edited by finesse at 14-2-2018 07:04 PM
abangadek replied at 14-2-2018 06:15 PM
setel dr akar la tu.. tembak terus.. hang tak tau ke penagih ni makhluk tuhan paling selfish! dia  ...


Whatever bitch. Pendapat aku suka hati aku la nak lontarkan. Kalau ikut logik kau, senang bunuh semua manusia. Aman sentosa bumi ni. Masalah dadah bukan psl penyeludupan dadah saja. Tak fikir psl rasuah yg bersarang dlm masyarakat, penguatkuasaan di sempadan, dll..
Quote naina 14-2-2018 07:09 PM
Tapi aku setuju cara dia suruh bunuh penagih dan pengedar tu.
Quote slavehunter 14-2-2018 07:18 PM
Kalau tembak bawah effect kena bahagian perut peranakan wanita juga. End up mati jugak.
Quote jebatmaspunyer 14-2-2018 07:19 PM
ada orang jadi penagih bukan by choice.. ada y kena khianat orang masukkan dadah sampai jadi penagih.. kalau dia hebat sangat patut gempur makmal2 y buat dadah & tauke2 dadah ni.. dorang ni lah penyebab penagih dadah ada dalam masyarakat...  mmg tindakan kat penagih kena ada tapi x patutlah sekejam tu..

Tak perlu (tembak) sampai bunuh...cukuplah alat sulit mereka ditembak.

"Kalau sudah ditembak, mereka (pemberontak wanita) sudah tidak berguna lagi, katanya, memetik The Guardian.

The same strategy goes to men also..
Quote dcruins 14-2-2018 07:21 PM
Ni satu lagi President cina gila Filipina, lebih2 sangat bila nak buat statement,apa dia ingat seluruh filipina ni otak cowboy macam kat Davao atau sekitar Mindanao ke.....
Quote airmineral 14-2-2018 07:50 PM
Psiko lah. So kalau lelaki nak kena buat apa pulak? Kelar?

Lihat semua komen(41)

Untuk komen,
sila login atau daftar sebagai ahli CARI sekarang!

Register  Login or Facebook Login

10 Terpanas (Portal)
 CARI App
Get it FREE Apple App Store
Get it FREE Google play
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2018 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.089077s Gzip On
To Top