Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Kolumnis
CARI Infonet Portal Semasa Lihat artikel

Pelajar Sekolah Maut Kena Pisau Mesin Rumput Melayang

13-2-2018 06:05 PM |Dilihat:11847| Komen: 239
Seorang pelajar maut, manakala dua lagi cedera akibat terkena mata traktor mesin rumput yang sedang menjalankan kerja memesin rumput di padang Sekolah Menengah Kebangsaan (SMK) Tunku Abdul Rahman (STAR) Gemas, Tampin.



Sinar Online melaporkan, kejadian kira-kira jam 10.30 pagi tadi (Selasa) menyebabkan pelajar tingkatan dua sekolah itu, Nur Afini Roslan, 14, maut di lokasi kejadian.

Sementara itu, pelajar lelaki berusia 13 dan 14 tahun yang cedera dikejarkan ke klinik berhampiran bagi rawatan.


Foto: Sinar Online

Dalam pada itu, Ketua Polis Daerah Tampin, Superintenden Hamazah Ab Razak berkata, pihaknya masih menjalankan siasatan berhubung punca kejadian.

Mayat mangsa akan di hantar ke Hospital Tampin untuk proses bedah siasat, katanya. - CARI

Apa Reaksi Anda...

Bagus
1
Marah
2
Terkejut
4
Sedih
3
Lawak
2
Bosan
2
Komen: 239
Komen

Anda Mungkin Meminati

Komen Terbaru

Quote manjalara_01 20-2-2018 08:41 PM
eyelineronfleek replied at 13-2-2018 10:54 PM
haihh kat Malaysia nama je ramai orang Islam. Tapi when it come to aspek menjaga sensitivity dan pri ...

exactly...dlm 1 ceramah agama tu...ustaz cite kisah sorg mualaf mat saleh x silap...peluk Islam..
mualaf tu kata masa die kat sini...mmg die x nampak keindahan Islam tu...tp bile die kaji..al-Quran..baru die nampak..
that's why hati terbuka nak peluk Islam...

sad but so true...

Lain-lain Komen

Quote chazey 13-2-2018 03:18 PM
Ya ampun! Takziah!
Quote sapp73 13-2-2018 03:20 PM
ada pulak yg share gambar ngeri tu. ngok punya admin. Cuba bayangkan jika jadi kat anak anak kita
Quote zulka 13-2-2018 03:20 PM
Takziah...sapa yg dpt gambar kat wssap..ngeri siot putus kepala tekeluar otak
Quote zulka 13-2-2018 03:21 PM
sapp73 replied at 13-2-2018 03:20 PM
ada pulak yg share gambar ngeri tu. ngok punya admin. Cuba bayangkan jika jadi kat anak anak kita

kan...murung aku dpt gambar tu kt wssap
Quote jazaa100 13-2-2018 03:21 PM
Knp guna blade tu lg.....

Skrg kan dah ada tali.....tak bahaya...
Kesiannya....
Aku cukup gerun bila tgok org potong rumput guna blade tu tapi aku terpaksa lalu tepi dorang.....wlupun dlm keta, kecut perut gak..
Quote AbukRokok 13-2-2018 03:23 PM
betul betul Final Destination 7
kepala terbelah...otak terburai


tapi pelik cemana bleh ada rambut kat bawah traktor?

adakah org tgh kerja bebudak main kejar kejar lalu melanggar traktor?
Quote chazey 13-2-2018 03:23 PM
zulka replied at 13-2-2018 03:20 PM
Takziah...sapa yg dpt gambar kat wssap..ngeri siot putus kepala tekeluar otak

Astaga, freak accident! Aduih!
Quote jlo 13-2-2018 03:24 PM
moga di cucuri rahmat..sedih betui
Quote AbukRokok 13-2-2018 03:26 PM
jazaa100 replied at 13-2-2018 03:21 PM
Knp guna blade tu lg.....

Skrg kan dah ada tali.....tak bahaya...

ada tali pun masih bahaya
jika terkena batu daya tembakannya seperti peluru

Quote breakout 13-2-2018 03:28 PM
sedih nya tengok arwah
Quote mikasa 13-2-2018 03:29 PM
takda pulak gmbar blade yang tercabut tu...
Quote jazaa100 13-2-2018 03:31 PM
Traktor pemotong rumput tu mcmna....aku ingtkn mesin pemotong rumput yg sangkut kt belakng tu
Quote aididikhwan 13-2-2018 03:32 PM
mcm mana boleh ada rambut kt mesin tu ye klu kata bilah melayang
Quote nipskacang 13-2-2018 03:36 PM
kat fb pun kemain la share gmbr. Inalilah,  semoga keluarga tabah.. Tapi serious creepy tgk..     katenye yg kat bawah traktor tu bukan rambut,  tapi rumput kering.  Sejauh mane kebenaran tidak la meols tahu..  
Quote MarryPottet 13-2-2018 03:38 PM
Innalillah....
Takziah buat keluarga & moga rohnya dicucuri rahmat serta terampun dosa
moga mangsa yg cedera cepat sembuh & kembali kr sekolah segera
Mohon juga dimasa akan datang, semua kerja penyelengaraan bangunan & kawasan sekitar sekolah dilakukan diluar waktu persekolahan
Amat malang kerana sekolah yg sepatutnya menjadi kawasan paling selamat untuk pelajar & guru2 tapi telah menjadi gawang maut
Quote geenie 13-2-2018 03:39 PM
actually kene budak lain jugak, kan? cume that girl je yg badly injured smpai terburai kepala
yg sorg lg nmpk mcm kene sipi2. tp still luka.

td ternampak kt sinar harian.


Takziah pada keluarga mangsa.
Quote shiedafaizal 13-2-2018 03:39 PM
walau tak tgk gambar tp membayangkan yg terjadi mesti ngeri...takziah ..mesti sedih keluarganya kan..pagi anak p sekolah..alih2 ptg terima jenazah ja..
Quote arasham 13-2-2018 03:39 PM
zulka replied at 13-2-2018 03:21 PM
kan...murung aku dpt gambar tu kt wssap

Itulah berderau darah nengok
Quote arasham 13-2-2018 03:40 PM
jazaa100 replied at 13-2-2018 03:21 PM
Knp guna blade tu lg.....

Skrg kan dah ada tali.....tak bahaya...

Pakai mcm traktor kecik ..bkn mesin biasa tu

Lihat semua komen(239)

Untuk komen,
sila login atau daftar sebagai ahli CARI sekarang!

Register  Login or Facebook Login

10 Terpanas (Portal)
 CARI App
Get it FREE Apple App Store
Get it FREE Google play
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2018 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.100443s Gzip On
To Top