Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Kolumnis

"Harap Kau Tak Dirogol Dalam Penjara,"- Aliff Satar Beri Amaran Keras

13-2-2018 04:40 PM|Oleh: Amirah | Dilihat: 7641| Komen: 54

Kes penderaan kanak-kanak makin melampau sejak kebelakangan ini. Zalim sungguh sifat manusia yang dikurniakan akal oleh Tuhan namun berperlakuan lebih terkutuk lagi daripada binatang. 

Foto: IG Aliff Satar
Rasa marah ini turut dikongsi oleh Aliff Satar yang mengeji perbuatan kejam seorang anggota tentera yang membunuh anaknya yang berusia 9 tahun, Nur Aina Nabihah pada bulan lalu.

Foto: Hangat.com
Wajah tertuduh telah tersebar di media sosial dan didakwa mengikut Seksyen 302 Kanun Keseksaan. Perbuatan kejam ini membawa kepada hukuman gantung sampai mati jika disabitkan kesalahan.
 
Sebaik sahaja wajah pembunuh telah tersebar di akhbar, Aliff Satar mengecam dan memberikan peringatan kepada si pembunuh supaya berjaga-jagalah di dalam penjara jika tidak mahu diliwat oleh banduan lain.

Perumpamaan ‘Don’t Drop That Soap When You’re In There’ tersebut menceritakan tentang seorang lelaki yang berada dalam bilik mandi di penjara menjatuhkan sabun dan kemudian dipaksa membongkok untuk mengutipnya di lantai. Akhirnya mereka tersebut dirogol oleh banduan lain.

Aliff juga menggunakan tanda pagar 'Hentikan Perogol Dalam Rumah' sebagai tanda protes kepada perbuatan yang sangat keji ini dan berharap ianya tidak berlaku lagi.

Foto: IG Aliff Satar
Untuk pengetahuan, adik Aina telah rosak buah pinggang, terkoyak ususnya dan tulang rusuk juga patah hingga membawa kepada kematian akibat didera oleh bapa kandung dan ibu tiri menurut laporan akhbar.

Bapa sepatutnya menjadi pelindung dalam keluarga malangnya bapa pula bersifat lebih hina daripada binatang yang tidak ada akal. Memang patut pun dihukum gantung! - CARI

Apa Reaksi Anda...

Bagus
7
Marah
4
Terkejut
5
Sedih
4
Lawak
9
Bosan
11
Komen: 54
Komen

Previous : Tidak Tercalon Anugerah Meletop Adalah Soal Remeh - Fazura

Next       : Siti Sarah Ajar Anak, Netizen Pula Yang Menyibuk

Komen Terbaru

Quote kakpah85 15-2-2018 04:13 PM
kat tmpt iolss ni

Lain-lain Komen

Quote zulka 13-2-2018 04:49 PM
ish..apahal mamat ni sebut2 pasal rogol pula ni....apa kena mengena rogol dgn pendera tu
Quote onexox97 13-2-2018 04:54 PM
macamana nak kena rogol
sel dia campur laki puan ke
Quote Aduradura 13-2-2018 04:55 PM
Ok alip , kejap! iolls pun ade baca news ni...setau iolls budak ni kene dera ...biler pulak kene rogol nya......
Quote she 13-2-2018 04:58 PM
Kena dera lah Aliff

Tapi mungkin dia pesan secara umum
Quote anony-mous 13-2-2018 04:58 PM
zulka replied at 13-2-2018 04:49 PM
ish..apahal mamat ni sebut2 pasal rogol pula ni....apa kena mengena rogol dgn pendera tu

Mana ada dia sebut rogol kn? Tajuk porumer je over. Ke i tlepas?
Quote BookerT 13-2-2018 05:00 PM
onexox97 replied at 13-2-2018 04:54 PM
macamana nak kena rogol
sel dia campur laki puan ke

innocent nye kau nyah...
Quote Aduradura 13-2-2018 05:00 PM
she replied at 13-2-2018 04:58 PM
Kena dera lah Aliff

Tapi mungkin dia pesan secara umum

Tapi kot ye pun pesan secara umum, tp kene hati2 , takut alip ni boleh buat org salah faham....org yg tak tau berita , boleh ingat lelaki ni perogol pulak....boleh beri kesan kpd family dia jugak chuolls....kang ade budak2 duk mengejek “bapak kau perogol” .....
Quote BookerT 13-2-2018 05:03 PM
anony-mous replied at 13-2-2018 04:58 PM
Mana ada dia sebut rogol kn? Tajuk porumer je over. Ke i tlepas?

cuba kau duduk dalam bilik air kau jatuhkan sabun nyah....masa kau pungut sabun tu kau cuba toleh belakang nyah..agak2 thrill tak kau rasa nyah?
Quote she 13-2-2018 05:04 PM
Aduradura replied at 13-2-2018 05:00 PM
Tapi kot ye pun pesan secara umum, tp kene hati2 , takut alip ni boleh buat org salah faham....org ...

Baiklah

Sob sob sob kenapa ekau reply skolahkan macikkkk...macik bukan Aliff

Huwaaaaa
Quote BookerT 13-2-2018 05:04 PM
Aduradura replied at 13-2-2018 04:55 PM
Ok alip , kejap! iolls pun ade baca news ni...setau iolls budak ni kene dera ...biler pulak kene rog ...

prison rape lah nyah..kau ni ayat macam bebagus padahal benda macam ni pun tak tahu..ke kau bajet innocent je ni nyah?
Quote umbut 13-2-2018 05:08 PM
Haritu knp gambar blur, skrg muka jahanam ni dpt tgk..
Harap kau kena liwat hari2 kat penjara
Quote Aduradura 13-2-2018 05:08 PM
Edited by Aduradura at 13-2-2018 05:09 PM
she replied at 13-2-2018 05:04 PM
Baiklah

Sob sob sob kenapa ekau reply skolahkan macikkkk...macik bukan Aliff


Hahaha, bukanlaaa, iolls nk ckp utk alip la tu...sbb iolls tengok alip siap buat #stopperogoldalamrumah utk post pesalah ni....iolls macam sedih laaaa, walhal budak tu kene dera, takmo la org ingat kene rogol sekalik....maap la iolls teremo yach....
Quote wutever_blabla 13-2-2018 05:09 PM
adoilah forumer tersayang, he didnt say that guy raped his late daughter.  He was pissed at that guy sbb kill anak dia -- refer to as "child killer". Tapi adalah common thing for people to associate, kalau kau dah masuk prison, x kesah la kesalahan kau ape pon, kau kne rogol/liwat dlm tu. Sbb org dlm prison mana ade laki pompuan duk skali, so ngn sesama laki je la.

sekian, for clarification. to forumers kat atas yg mungkin sedikit naive.
Quote tomaz 13-2-2018 05:14 PM
Sbnrnya skrg ada kempen awareness #stopperogoldalamrumah ni. Alip ni salah sorang artis yg terlibat. Ada ramai sbnrnya. Tp tula kang x pepasal org igt si pendera ni perogol sekali. Tp idok pon. Alip harap supaya heolss tidak dirogol banduan lain   
Quote EhhEtonLahh 13-2-2018 05:14 PM
wutever_blabla replied at 13-2-2018 05:09 PM
adoilah forumer tersayang, he didnt say that guy raped his late daughter.  He was pissed at that guy ...

#StopPerogolDalamRumah tuh ape yg dia maksudkan?????
Quote she 13-2-2018 05:15 PM
Aduradura replied at 13-2-2018 05:08 PM
Hahaha, bukanlaaa, iolls nk ckp utk alip la tu...sbb iolls tengok alip siap buat #stopperogoldal ...

Baik sayammmmm

Ekekekeke
Quote EhhEtonLahh 13-2-2018 05:16 PM
tomaz replied at 13-2-2018 05:14 PM
Sbnrnya skrg ada kempen awareness #stopperogoldalamrumah ni. Alip ni salah sorang artis yg terlibat. ...

Oohhhh... ok baru phm....
Quote Aduradura 13-2-2018 05:16 PM
Edited by Aduradura at 13-2-2018 05:19 PM
tomaz replied at 13-2-2018 05:14 PM
Sbnrnya skrg ada kempen awareness #stopperogoldalamrumah ni. Alip ni salah sorang artis yg terlibat. ...


Khenn, this is my point, pasal hashtag tu, tau laa heolls berkempen , tp jgn main guna je hashtag tu kat mane2 hahaha...boleh misleading kot...

boleh pulekkkk ade forumer lain ingat iolls benak  kakaka...
Quote tomaz 13-2-2018 05:21 PM
Aduradura replied at 13-2-2018 05:16 PM
Khenn, this is my point, ade forumer lain ingat iolls benak pulekkkkk kakaka...

Hahaha. Baca ayat sabun pon dah tahu maksud khen. Kang tetiba ada pulak yg igt budak tu kena rogol sbb hashtag tu

Lihat semua komen(54)

Untuk komen,
sila login atau daftar sebagai ahli CARI sekarang!

Register  Login or Facebook Login

Terpanas Minggu Ini
 CARI App
Get it FREE Apple App Store
Get it FREE Google play
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2018 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
1.420195s Gzip On
To Top