Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Kolumnis
CARI Infonet Portal Fokus@CARI Lihat artikel

'Saiz Bra Berapa Sis?'- Wanita Rimas Dihujani Mesej Lucah Setiap Hari

Oleh: Abdul |13-2-2018 04:03 PM |Dilihat:6103| Komen: 81
Gangguan seksual memang sering terjadi di laman sosial, lebih-lebih lagi pada kaum wanita yang memuat naik gambar yang boleh mengundang hawa nafsu pada sesetengah lelaki yang melihatnya.

Baru-baru ini seorang pengguna Twitter bernama Safiya Ezzati meluahkan kekecewaannya yang sering menerima gangguan seksual dari sesetengah individu hanya kerana sekeping gambar yang dimuat naik olehya.




Walau bagaimanapun Tweet berkenaan telah mendapat kecaman dari para netizen, kerana rata-ratanya menyalahkan pemakaian perempuan itu yang terang-terangan ketat dan sendat hingga menonjolkan aset yang tidak sepatutnya.



Ia semakin hangat apabila berlaku sedikit pertelingkahan antara Safiya dan pengguna Twitter yang lain.


Sebenarnya perkara ini boleh dielakkan dari berlaku. Sebagai seorang wanita, jagalah pemakaian anda, janganlah terlalu 'menayang' dan jagalah maruah diri. -CARI

Apa Reaksi Anda...

Bagus
6
Marah
0
Terkejut
4
Sedih
4
Lawak
3
Bosan
7
Komen: 81
Komen

Anda Mungkin Meminati

Komen Terbaru

Quote asyura_85 18-4-2018 12:00 PM
Kau pun meminta dek..dpt msg lucah pastu kau nak merempan..ni kalau adek sis ni..sis lempangkan aja..kau pakai baju besar, tudung tutup dada..aku rasa tak banyak la msg lucah kau dapat..or silap2 takde pun..ni dah posing macam tu..kau nak expect dapat msg apa?? wahh bergetar tulang rusuk abg utk amik you sebagai isteri solehah mampu jaga kehormatan diri dan keluarga..tilljannah ke camtu expectation nye?

Lain-lain Komen

Quote umbut 13-2-2018 04:06 PM
Dah kau tayang.. bro tu tanyalah sekali
Quote ayorsuam 13-2-2018 04:12 PM
Kalau sebut 36DD kang macam la paham 36 tu apa, DD tu apa. Most guys yg aku kenal, depa ingat 32, 34, 36, 38 tu saiz bubies semata. Lagi besar nombor lagi besar bubies, tapi body size still kurus. Ciss. 'Lemas', & 'tak habis makan' so zaman YM. Zaman wicet & wassup patut dah tukar lain dah..
Quote orgsepang 13-2-2018 04:23 PM
Kebanyakkan lelaki memang mudah naik shawat,  tengok lenggok perempuan pun boleh terliur jadi bukan soal pakaian sebenarnya. Sebagai lelaki kawallah diri tu dari asyik fikirkan sex je
Quote CiliPadiSedap 13-2-2018 04:28 PM
cuma paling kaka sedih tiada siapa tanya saiz bra sis vokuru walaupun dia hantu kopek cari forum..
Quote zulka 13-2-2018 04:31 PM
biasa je pun takdela beso mane
Quote prettyuglybabe 13-2-2018 04:37 PM
kalau dah hari-hari kena hadap gitu, napa tak amik tindakan?
instead of komplen tegakkan benang basah, berubah la..
ko masih nak pakai gitu, lantak..
but takyah la upload gambar nonggek mendada..
upload je gambar yang tak nampak tak mengundang..

Quote AbukRokok 13-2-2018 04:39 PM
wow mantap sis

Quote LostStar 13-2-2018 04:39 PM
untung la tu.. dari org kata ko simen.. apa ko rasa.. hmm.. kecik at taw..
Quote Victorioussss 13-2-2018 04:43 PM
I dah tgk ig dia. Ade kebanyakan gambar dia memang mengiurkan

Ade 1 gambar dia hiking baju hitam, i malas nak tepek sini
Tapi kalau gmbar camni, i pun nak nyonyot kot

No wonder la gambar dia orang uplod bnyk kat tumbler
Sendiri jadi tahi, sendiri mintak lalat hurung sis

Inb4 im lalat yang ensem
Quote myakayina 13-2-2018 04:43 PM
tutuplah dada tu klu tak nak org komen mcm tu..
Quote Artemesiaa 13-2-2018 05:00 PM
Dah sendiri yang attention seekers mana tak mendapat
Quote irwansuhadi 13-2-2018 05:25 PM
but still, we have no right to harass her with such words... if we really do care about how she dress out, approach her appropriately.  Husnu dzon aje lah...
Quote pitera 13-2-2018 06:02 PM
Dia sendiri tak malu tayang, dan tak malu nak bagitau orang dia kena gangguan sebegitu.

Tak payah nak salahkan orang lain la kalo dah gitu
Quote aleesyasofia 13-2-2018 06:25 PM
dah kau sndri tayang mmg org tnye la.. cuba labuhkan tdung tue..mnutupi dada.. xde la org tnye..
Quote aleesyasofia 13-2-2018 06:28 PM
CiliPadiSedap replied at 13-2-2018 04:28 PM
cuma paling kaka sedih tiada siapa tanya saiz bra sis vokuru walaupun dia hantu kopek cari forum..

iols prasan kaka kalo komen msti nak selit frumer vokuro.. msti trsedak2 dok seru2 namanya.. munculnya tak pon lagi..
Quote AbukRokok 13-2-2018 06:53 PM
LostStar replied at 13-2-2018 04:39 PM
untung la tu.. dari org kata ko simen.. apa ko rasa.. hmm.. kecik at taw..

tabah la kak.. push up kan ada.
Quote ~boolean 13-2-2018 07:28 PM
bila kau tayang diri ke serata dunia,
kau juga kena tahan diri untuk ditelek, dianalisis, dipuji, dimaki dan segala macam di-

itulah risiko media sosial,
baik untuk lelaki atau perempuan...

aku tak salahkan pemakaian dia,
aku lebih salahkan kebebalan dan kebimboan dia yang anggap media sosial tu satu utopia dimana orang-orangnya baik2 saja...
lahanat, berani tayang beranilah tanggung!
Quote kivio 13-2-2018 08:32 PM
Alolololooooo
acah acah rimas

Padahal lagi suka orang duk kacau2 dok puji2
Bimbo lah siap screenshot tepek kat tuiter

Ko tayang, ko tanggung la
Quote estrelle 13-2-2018 08:35 PM
Ni la baru dikatakan bimbo.Sendiri tayang pastu nak merempan.Rasain lohh!

Lihat semua komen(81)

Untuk komen,
sila login atau daftar sebagai ahli CARI sekarang!

Register  Login or Facebook Login

10 Terpanas (Portal)
 CARI App
Get it FREE Apple App Store
Get it FREE Google play
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2018 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.054813s Gzip On
To Top