Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Kolumnis
CARI Infonet Portal Fokus@CARI Lihat artikel

"Berpurdah Tapi Terkinja-kinja Di AJL, Takut Mak Nampak Muka Masuk TV Ke?" - Netizen

Oleh: Ain|13-2-2018 12:36 PM |Dilihat:5084| Komen: 32
"Dahlah berpurdah, menari pula di AJL. Tolonglah jangan malukan warga niqabis, penat kami jaga pakaian ni!"

Alamak, kenapa pula tu? Dalam kemeriahan Anugerah Juara Lagu ke-32 (AJL), rupanya ada insiden disebaliknya yang mencetuskan kemarahan orang ramai.


Foto: Youtube

Tindakan beberapa penonton wanita terkinja-kinja di majlis berkenaan menjadi bahan kecaman di laman sosial.

Lebih memalukan, terselit seorang wanita berpurdah dalam kelompok itu! Apa lagi, naik minyak lah warga siber sekalian.


Tak malu ke!?

 


Wanita itu kelihatan begitu teruja hingga timbul spekulasi dia berpurdah kerana ingin menyembunyikan identitinya, mungkin kerana segan dikenali jika mukanya 'masuk TV'.

Yalah, mana tahu mungkin dia hadir ke majlis berkenaan tanpa izin orang tua terlebih dahulu.


Kerana nila setitik, rosak susu sebelangan

 
Foto: Twitter

Aduhai, macam-macam kerenah peminat ya. Apapun, janganlah disebabkan dia seorang, habis semua wanita berpurdah lain dipandang serong. - CARI

Apa Reaksi Anda...

Bagus
4
Marah
1
Terkejut
1
Sedih
3
Lawak
2
Bosan
4
Komen: 32
Komen

Anda Mungkin Meminati

Komen Terbaru

Quote Burong_Hantuk 7-3-2018 12:39 PM
memalukan betol

Lain-lain Komen

Quote mrizumi 13-2-2018 12:41 PM
Bukan pakai purdah kat luar tu..saja cover sbb takut org kenal..
Quote prettyuglybabe 13-2-2018 01:03 PM
memang ada ye.. ingatkan mata i yang kelabu..
i pun agree minah tu bukan berniqab pun kat luar..
kalau ye berniqab pun only nak berfashion atau muka tak lawa..
tengok baju dengan tudung ketat mencekak je..
Quote nazzse 13-2-2018 01:32 PM
Niqabiss yg lain pun takyah la galak buat video makeup konon2 walaupun berniqab still mata & kening perlu dimakeup sempurna..belum lagi selfie & berootd caption islamik..

Jagalah sikit adab berniqab tu ye niqabis..
Quote buragazz 13-2-2018 01:36 PM
Aku rasa either parent atau boyfriend dia tak bagi pegi tapi hadap nak pergi so dia pun tau camera akan attack kat penonton2 yg menginjer.. so tutup la muka dik...
Quote myakayina 13-2-2018 01:57 PM
tu nak cover muka je pun..klu niqabis habis balut satu badan then takde nak pegi ajl bagai..bagi aku, aku prefer lagi pakai topeng muka ala2 korean tu..
Quote krustykrab 13-2-2018 02:07 PM
hmmm...aku speku ada kurap tumbuh kat muka
Quote idril 13-2-2018 02:10 PM
pakai la mask  ke buruk naw rupa gitu terkinja
Quote rosasen 13-2-2018 02:21 PM
time lagu ape dia ni menari? nk tgk jgk..
Quote AbukRokok 13-2-2018 02:25 PM
double standard
pakai jilbab xleh terkinja kinja joget
abis klu teringin nk berdansa kne pakai mini skirt/ legging la?
Quote Genkidesuka 13-2-2018 02:26 PM
Assalammu'alaikum n selamat sejahtera.

Ni pakai niqab masa tu je ni.  True niqabis,  AJL pun dorang tak follow daa.  
Quote mawar_pink 13-2-2018 02:45 PM
gedik plak..pakai purdah tp terhegeh2 tgk ajl
Quote salmon-suki 13-2-2018 03:01 PM
nazzse: Niqabiss yg lain pun takyah la galak buat video makeup konon2 walaupun berniqab still mata & kening perlu dimakeup sempurna..belum lagi selfie & b ...

setuju sesangat!! Lagi satu,xyah pakai niqab y berkaler2 striking sgt,berfesyen2 lak purdah tu..malu wehhh..
Quote Jeanspurple 13-2-2018 03:08 PM
AbukRokok replied at 13-2-2018 02:25 PM
double standard
pakai jilbab xleh terkinja kinja joget
abis klu teringin nk berdansa kne pakai min ...

Tujuan pakai purdah tu apa ye? Decency kan. Kalau dah terkinja-kinja macam tu mana decency nya? Nak elak pandangan orang yang tak elok, kalau buat perangai tu bukan ke menarik perhatian? Kan dah contradict dgn tujuan asal pakai niqab tu sendiri..
Quote leylapple 13-2-2018 03:12 PM
aku rasa niqab nie patut di banned...sbb seolah2 mcm mask..

nanti ada pulak org guna niqab utk menyeluk saku dan buat aktiviti yg terlarang.. muka pun tak nampak kan?
Quote chinta89 13-2-2018 03:19 PM
so, sapekah pemiliknya. hehe
Quote ninjago 13-2-2018 03:53 PM
lahh kalau setakat nak tutup muka taknak org kenal baik pakai topeng hello kitty je.
Quote CardiGans85 13-2-2018 04:02 PM
ninjago replied at 13-2-2018 03:53 PM
lahh kalau setakat nak tutup muka taknak org kenal baik pakai topeng hello kitty je.

Betul.

Jg la maruah niqabis lain yg jaga pergaulannya.
Quote naina 13-2-2018 05:19 PM
nazzse replied at 13-2-2018 01:32 PM
Niqabiss yg lain pun takyah la galak buat video makeup konon2 walaupun berniqab still mata & kening  ...

Aah ada cmtu kt friendlist fb aku. Mmg suka melawa.. Founder jamu. Baru2 ni je pakai purdah. Purdah dan jubah dia cantik2 plak niqab dia mcm tergulung2 berfesyen dan kaler terang2 bukan hitam je. Ok tu xjadi masalah sgt..
Yang xleh belah tu.. Klu selfie mata tetap mcm mnggoda.. Ala2 kuyu.. Kira berhias la jgk mata dan kening tu..
Quote aciik 13-2-2018 05:22 PM
perhimpunan manusia dan syaitan....selari dan sehati...

Lihat semua komen(32)

Untuk komen,
sila login atau daftar sebagai ahli CARI sekarang!

Register  Login or Facebook Login

10 Terpanas (Portal)
 CARI App
Get it FREE Apple App Store
Get it FREE Google play
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2018 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.053570s Gzip On
To Top