Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Kolumnis
CARI Infonet Portal Fokus@CARI Lihat artikel

"Tuhan Nak Tunjuk Kejap Je, Kemalangan Ini Mungkin Balasan Sebab Kau Curang"

Oleh: Aimi|13-2-2018 01:07 PM |Dilihat:6387| Komen: 89
Malang memang tidak berbau. Kalau keluarga atau kawan rapat terlibat dalam kemalangan jalan raya, sudah pasti sesiapa pun akan berasa sedih.

Semalam, laman Facebook Penang Kini melaporkan satu kemalangan teruk yang terjadi dari arah Cameron Highland ke Simpang Pulai.

Seorang meninggal dunia manakala tiga lagi cedera parah.


Status tersebut menjadi tular apabila salah seorang wanita, iaitu tunang kepada mangsa kemalangan yang dikenali sebagai Mohd Izham menyatakan kereta tersebut miliknya.

Walau bagaimanapun wanita tersebut tidak mengenali mana-mana perempuan dalam kereta tersebut.


Tidak habis disitu, seorang netizen dikenali sebagai Muhamad Izuan pula memuat naik status berkenaan kemalangan tersebut.

Kebanyakan netizen mengecam Izham kerana didakwa berlaku curang dan kemalangan ini adalah balasan Tuhan kepadanya.

Tidak kurang juga yang memberi kata semangat kepada tunang mangsa agar banyakkan bersabar kerana diuji sebegitu rupa.



Apa pun, kita sebagai orang awam tidak tahu cerita yang sebenarnya. Harap tiada yang membuat spekulasi yang bukan-bukan ya. 

Doakan agar kesemua mangsa selamat. -CARI

Apa Reaksi Anda...

Bagus
0
Marah
0
Terkejut
2
Sedih
3
Lawak
1
Bosan
1
Komen: 89
Komen

Anda Mungkin Meminati

Komen Terbaru

Quote Pink_Purple 20-2-2018 06:48 PM
qada dan qadar Allah,

ada hikmahnya di situ

Lain-lain Komen

Quote Alais 13-2-2018 01:19 PM
Bila Tuhan cipta alam.



Alam ini gerak sendiri mengikut hukum alam.
Tuhan tak lagi terlibat dalam urusan manusia.  
Jadi tak betul bila sesuatu kejadian dikatakan sebagai balasan Tuhan.
Kerana kejadian itu pun ciptaan Tuhan.
Quote onexox97 13-2-2018 01:24 PM
curang benda dengan tiga orang
Quote paz 13-2-2018 01:29 PM
Rakyat Malaysia mostly suka menyibuk kan.
Quote prettyuglybabe 13-2-2018 01:29 PM
entah orang tu tak curang ke..
gi sana ada urusan apa-apa..
tanya la dulu instead terus post kat fb macam tu..
apa pun, dah tau laki sengkek nak juga bertunang dengan laki tu..
kete pun kena bagi..
suruh la tunang pi beli kete sendiri..
harap lepas ni putus je la..
jangan jadi asal berlaki nak bagi peluang bagai..
Quote CardiGans85 13-2-2018 01:31 PM
Ade lelaki n 2 org perempuan lg..

Ssh nk ckp bila x tau cerita. Husnuzon je. Harap2 yg hospitalised tu selamat.
Quote noraidil_06 13-2-2018 01:39 PM
Alais: Bila Tuhan cipta alam.Alam ini gerak sendiri mengikut hukum alam. Tuhan tak lagi terlibat dalam urusan manusia.  Jadi tak betul bila sesuatu kejadian  ...


Deep sgt ni.rase mcm belajar Jurisprudens je
Quote alieyrina 13-2-2018 01:40 PM
Ntah2 bagi tumpang ja org kesusahan kut..tp kalau curang padan muka lah..
Quote myakayina 13-2-2018 01:47 PM
kena tunggu penjelasan tunang dia yg accident tula..ye ke mencurang..
Quote shernazz 13-2-2018 02:22 PM
Adakalanya semua single mingle
Just a friend gitchu
Bersiar siar jenjalan cuci mata di cameron...

I mean single mingle tu bukan ada couple dalam satu kereta tu la
Quote ~boolean 13-2-2018 02:24 PM
Entah2 tunangnya buat uber ke, atau menumpang perempuan tu kereta rosak ke...

Aku harap andai jantan ni selamat, putuslah tunang dengan betina tu..
Buat apa bercinta dengan betina yang melulu bercerita tanpa bukti, canang satu malaysia, gila perhatian, keluarga pun sama naik lemak.. betina/jantan hat gini tak perlu diajak berkasih, buat seravut otak aja..
Quote zulka 13-2-2018 02:25 PM
adik tunang dia pun ada reply status..betul la kot
Quote Oroi8887 13-2-2018 02:28 PM
Brpasangan ka... Sangka baik dulula huhu
Quote manehnya 13-2-2018 02:40 PM
huhu.. hots jugak citer ni baca kt penang kini
Quote awanearisu 13-2-2018 02:47 PM
onexox97 replied at 13-2-2018 01:24 PM
curang benda dengan tiga orang

Dalam kereta itu ada dua lelaki dan dua perempuan. Kita percaya sahaja kata-kata tunangnya tu. Macam peliklah keluar berpasang-pasangan ke Cameron Highland pula tu. Kalau ada alasan pun, agak pelik tunangnya tidak tahu.
Quote Iema5008 13-2-2018 02:53 PM
shernazz replied at 13-2-2018 02:22 PM
Adakalanya semua single mingle
Just a friend gitchu
Bersiar siar jenjalan cuci mata di cameron...
...

Kdg2 saja lepak2 jalan2 dgn kawan kawan. Mcm me time gitu. Tak semestinya dah kawin atau tunang pasangan tak boleh enjoy jalan2 dgn kawan kn.. kalau ya pun curang, merempanlah cara yg classy sikit hahaha... dtg hospital bawa lawyer saman trus.. tak perlu mroyan d fb..
Quote dubuk 13-2-2018 02:57 PM
إِنَّا لِلَّهِ وَإِنَّا إِلَيْهِ رَاجِعُونَ
Quote Nurul8001 13-2-2018 03:04 PM
Kalo jadi gini, insurans cover tak?

Katalah kalo pemandu tu, nama dia tiada dalam senarai pemandu yg boleh pandu kereta tu..
Quote seri_mawr 13-2-2018 03:21 PM
Iema5008 replied at 13-2-2018 02:53 PM
Kdg2 saja lepak2 jalan2 dgn kawan kawan. Mcm me time gitu. Tak semestinya dah kawin atau tunang pa ...

kalau dah kawen ber "me time" dgn dua lelaki dua perempuan mcm gini ni...
lagi panjang cerita.....

lagi mcm2 hencapan keluar dari nitezen..
Quote batricia 13-2-2018 03:22 PM
Alais replied at 13-2-2018 01:19 PM
Bila Tuhan cipta alam.



Oh gituuu....
Abis tu tuhan buat apa, Kalau tuhan tak terlibat lagi?

Lihat semua komen(89)

Untuk komen,
sila login atau daftar sebagai ahli CARI sekarang!

Register  Login or Facebook Login

10 Terpanas (Portal)
 CARI App
Get it FREE Apple App Store
Get it FREE Google play
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2018 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.053050s Gzip On
To Top