Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Kolumnis
CARI Infonet Portal Semasa Lihat artikel

Sofi Jikan Mengaku Tak Bersalah Masukkan Dadah

13-2-2018 11:49 AM |Dilihat:1414| Komen: 10
Pelakon Sofi Jikan mengaku tidak bersalah memasukkan dadah jenis 11-nor-delta-9-tetrahydrocannabinol-9-carboxylic acid (THC), minggu lalu.


Foto: BH Online

BH Online melaporkan, Mohamad Shoffi Jikan, 48, kebih mesra disapa Sofi membuat pengakuan itu di Mahkamah Majistret Petaling Jaya hari ini selepas pertuduhan dibacakan di hadapan Majistret Nurulhuda Zakariya.

"Saya tidak mengaku bersalah dan minta dibicarakan," katanya ketika prosiding.

Sofi didakwa menggunakan dadah jenis 11-nor-delta-9-tetrahydro cannabinol-9-carboxylic acid (THC) di Pejabat Narkotik Ibu Pejabat Polis Daerah Petaling Jaya pada jam 11.15 malam, 6 Februari lalu.


Foto: Kosmo!

Mangikut laporan, Sofi didakwa mengikut Seksyen 15(1)(a) Akta Dadah Berbahaya yang membawa hukuman penjara maksimum dua tahun atau denda RM5,000 atau kedua-duanya jika sabit kesalahan.

Sofi dibenarkan ikat jamin RM3,000 dengan seorang penjamin dan kes akan dibicara semula pada 14 Mac hadapan. - CARI

Apa Reaksi Anda...

Bagus
6
Marah
7
Terkejut
6
Sedih
7
Lawak
7
Bosan
6
Komen: 10
Komen

Anda Mungkin Meminati

Komen Terbaru

Quote aurora273 13-2-2018 04:42 PM
busuk lah ko

Lain-lain Komen

Quote nadna 13-2-2018 12:19 PM
Hari ni ke bicara..Dah tertinggal track
Quote cap_ayam 13-2-2018 12:27 PM
Gambar Sofi Jikan kat atas tu kemas dan rapi
Quote Artemesiaa 13-2-2018 12:35 PM
Elok sambung thread ni kat board gossip je
Quote espri6006 13-2-2018 12:37 PM
elok juga s0fi jikan buat laporan yg  dia pun di beri dadah tanpa sedar...ke guana?
Quote krustykrab 13-2-2018 12:42 PM
espri6006 replied at 13-2-2018 12:37 PM
elok juga s0fi jikan buat laporan yg  dia pun di beri dadah tanpa sedar...ke guana?

kira cenggini la...masing2 tak tau yg masing2 dah spiked minuman masing2

elok gak tu, pusing2 semua sekali kena

Quote biozipstar 13-2-2018 01:18 PM
oh betul juga tu... pusing2 balik semua org kena.. dah senang
Quote AbukRokok 13-2-2018 02:30 PM
shark mane?
Quote Modngengade 13-2-2018 03:16 PM
buruknyer dia ni...who are yusss?
Quote zulka 13-2-2018 04:28 PM
hmmmm....tidola
Quote aurora273 13-2-2018 04:42 PM
busuk lah ko

Lihat semua komen(10)

Untuk komen,
sila login atau daftar sebagai ahli CARI sekarang!

Register  Login or Facebook Login

10 Terpanas (Portal)
 CARI App
Get it FREE Apple App Store
Get it FREE Google play
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2018 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.079007s Gzip On
To Top