Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Kolumnis
CARI Infonet Portal Semasa Lihat artikel

CCTV Kabur, Tiada Bukti Sah Pelajar Curi Iphone Guru- Polis

12-2-2018 03:29 PM |Dilihat:3363| Komen: 45
Polis menegaskan pihaknya masih belum jelas samada benar atau tidak M. Vasanthapiriya mencuri telefon bimbit mahal milik gurunya.

Harian Metro melaporkan, rakaman kamera litar tertutup (CCTV) sekolah itu adalah kabur dan tidak menunjukkan dengan jelas muka pencuri tersebut.

ketua polis Pulau Pinang,  Datuk A Thaiveegan berkata, kualiti videonya adalah sangat buruk.

Foto: Projek MMO
"Polis perlu pakar forensik untuk menjelaskan lagi rakaman itu untuk melihat siapa yang melakukannya."

Kenyataan ini dikeluarkan selepas beberapa media menyebut pelajar tingkatan dua yang mati itu sebagai pelakunya.

Thaiveegan juga mengingatkan yang setakat ini tiada laporan sah yang mengaitkan Vasanthapiriya dengan kes tersebut kerana polis sedang menunggu laporan forensik. -CARI

Apa Reaksi Anda...

Bagus
0
Marah
0
Terkejut
0
Sedih
0
Lawak
0
Bosan
0
Komen: 45
Komen

Anda Mungkin Meminati

Komen Terbaru

Quote cruz2 15-2-2018 09:56 AM
giyomi replied at 14-2-2018 04:08 PM
yes ada...klu kita sendiri, klu diperlakukan dpn kengkawan yg sebaya tak ker malu? Wlpon berkali k ...

Betul sgt kata2 sis

Lain-lain Komen

Quote jahcomel 12-2-2018 03:37 PM
kabur pulak dah....
Quote nadna 12-2-2018 03:49 PM
Tak tau mana satu dah cerita betulnya
Quote prizadane 12-2-2018 03:51 PM
macam-macam version..
Quote HazeLJoseph 12-2-2018 04:03 PM
Hmmm banyak spekulasi betul kes ni
Quote EvieWanKenobi 12-2-2018 04:07 PM
kalau betul lah mendiang tak mencuri, kesian sungguh nasibnya.. kena pressure sampai bunuh diri..
Quote qicki 12-2-2018 04:08 PM
eh...tapi kan walaupun betul la budak ni curi (which I rasa x pun)....as a cikgu, x patut cikgu tu buat camtu....memalukan murid semata2 sbb tepon.....
Quote Clan204 12-2-2018 04:11 PM
Cctv kabur boleh ke forensik data kasi clearkan image tu? Tp apa guna pasang cctv kalau pic kabur... Bangang gak sekolah tu.
Quote anony-mous 12-2-2018 04:18 PM
Pulak dah. Btw, perlu ke bukak thread byk2? Awat la x tepek kat benang yg aku dah bukak sng nk discuss
Quote chinta89 12-2-2018 04:18 PM
kjp si mati pesalah kjp cctv plk kabur.


adoi!
Quote Artemesiaa 12-2-2018 04:25 PM
Dah sebab kabur pulak dah, ke maksudnya dalam cctv tak menampakan aksi dia mengambil phone tu.  Hanya nampak ada budak kelihatan sepertinya berada kat situ masa phone disyaki hilang.
Quote hiswife 12-2-2018 04:26 PM
Pulak dahhh
Quote gujiwa 12-2-2018 05:03 PM
haish.. habis media dapat info dari mana kata nye ada cctv tu nampak budak tu buat.. ngek sungguh la..
Quote lililen 12-2-2018 05:08 PM
baru dgr kat berita pg td mmg die yg amik. dah tukar pulak skrg?
Quote gujiwa 12-2-2018 05:09 PM
yg tadi polis lain kot.. yang ni polis lain kot.. kot banyak polis jaga kes ni..
Quote MayaDelaRosa 12-2-2018 05:14 PM
iols termiss cerita...bukan ritu version yg ip6 tu tertinggal di kedai mkn ke..
Quote eLiaD 12-2-2018 05:21 PM
cctv tu satu tmpt je ke smpi tak dpt kesan rentetan kisah ni..lau kabur pun tak kan tak dpt detect imej laki ke pompuan yg wat keja tu
Quote Pink_Purple 12-2-2018 05:28 PM
Clan204 replied at 12-2-2018 04:11 PM
Cctv kabur boleh ke forensik data kasi clearkan image tu? Tp apa guna pasang cctv kalau pic kabur... ...

kalau xsilapnya syarikat keselamatan yang pasang..tender kerajaan..bkn sekolah yang pasang
Quote Pink_Purple 12-2-2018 05:29 PM
haishh polis ni pun,

kalau dah xsahih jangan cakap lagi la
Quote noorhairiahma 12-2-2018 05:33 PM
complicatednya lahai kes ni

Lihat semua komen(45)

Untuk komen,
sila login atau daftar sebagai ahli CARI sekarang!

Register  Login or Facebook Login

10 Terpanas (Portal)
 CARI App
Get it FREE Apple App Store
Get it FREE Google play
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2018 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.091971s Gzip On
To Top