Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Kolumnis

"Public Figure Pun Post Bukan-Bukan,"-Awal Ashaari Perli Siapa Tu?

12-2-2018 01:42 PM|Oleh: Amirah | Dilihat: 18605| Komen: 212

Memang betul apa yang dikatakan Awal Ashaari tentang sesetengah ‘public figure’ yang adakalanya bersikap menjengkelkan di media sosial.

Foto: IG Awal Ashaari
Awal telah memberi teguran kepada mereka yang bergelar ‘public figure’ dengan meluahkannya di laman Twitter akan kebimbangannya dengan generasi masa depan negara.

Tidak pasti status yang dimuat naik itu ditujukan untuk siapa namun dia menentang sikap tidak sensitif oleh sesetengah ‘public figure’ yang suka memuat naik apa sahaja bahan tanpa memikirkan langsung kesannya pada masyarakat.

Foto: IG Awal Ashaari
Jika mereka yang berpengaruh ini berterusan menyebarkan perkara yang kurang baik di media sosial apa pula yang akan terjadi pada anak-anak muda yang sentiasa mengikuti perkembangan mereka, bukan?

Foto: IG Awal Ashaari
Sepatutnya, ‘public figure’ perlu menunjukkan contoh yang baik dan Awal sendiri memohon agar ada pihak memantau kegiatan yang tidak baik ini supaya tidak tular dan menyalahgunakan ruang media sosial.

Foto: IG Awal Ashaari
Sebelum memuat naik sesuatu bahan itu ada baiknya memastikan kandungannya juga tidak membawa kesan yang negatif pada mana-mana pihak tidak mengiralah gambar, status mahupun ruang komen di media sosial.

Jika mereka yang berpengaruh ini boleh berbuat demikian secara tidak langsung dapat mengelak daripada menerima kecaman atau menimbulkan pergaduhan sesama netizen yang sesetengahnya suka mengambil peluang ini untuk memburukkan orang lain.

Setuju dengan kenyataan Awal! Sepatutnya bila sudah makin popular makin banyaklah berkongsi tentang kebaikan dan menyebarkan perkara positif. - CARI

Apa Reaksi Anda...

Bagus
1
Marah
0
Terkejut
1
Sedih
1
Lawak
1
Bosan
1
Komen: 212
Komen

Previous : Ibu Bapa Tidak Sehaluan, Remy Ishak Tidak Mahu Sejarah Berulang

Next       : "Macam Tak Percaya, Menjerit-Jerit Panggil Nama"- Sajat Terharu, Jadi Perhatian Di AJL

Komen Terbaru

Quote she 3-3-2018 05:50 PM
Theyols ni x dijemput ke majlis fattzura kah?

Seingat macik dalam facing Faz ada muka Scha sblom episod dpt award pelakon terbaik tu...gigih Scha speaking “dont forget to mention my name”

Alih2 x nmpk bayang pn kt majlis kawen...dh jd ex bff kah

Lain-lain Komen

Quote Orix 12-2-2018 01:44 PM
Motif I terus trigt Princhqy ? Ttbe trigt gosip Awal n Princhqy suatu ketika dahulu
Quote tumpanglalu74 12-2-2018 01:47 PM
Depe akan jatuh taraf public figure itu dengan sendirinye atas kata2 niste dorang tu..
Quote taksukapeanut 12-2-2018 01:47 PM
iols pulak terpikir dia cakap pasal queen wannabe
Quote smeetasmitten 12-2-2018 01:47 PM
kenapa i terfikir KJ letak gambar staf dia tidur
Quote sora13 12-2-2018 01:49 PM
awal,  kawan baik kau post baby boleh makan supplement, kau tak nasihatkan ke?
Quote tomaz 12-2-2018 01:51 PM
taksukapeanut replied at 12-2-2018 01:47 PM
iols pulak terpikir dia cakap pasal queen wannabe

Hahahahaha. Berani heolsss. Dah la sendu makin sendu nnti
Quote chinta89 12-2-2018 01:51 PM
i terfikir gambar tok lip sukri tuh...
Quote lotionmilo 12-2-2018 01:56 PM
smeetasmitten replied at 12-2-2018 01:47 PM
kenapa i terfikir KJ letak gambar staf dia tidur

Sama!!!     
Quote PongKang 12-2-2018 01:57 PM
ramai public figure yg disyaki.. sape ek.. princedinzly, kj , alif shukri, bangjat, hmm..
Quote sora13 12-2-2018 01:57 PM
Edited by sora13 at 12-2-2018 02:00 PM

awal, gambar chuols bercium molot dgn scha yg chuols post dulu2 tu kira macam mana tu? mcm mana pulak status sindir2 chuols tuh? jgn nak holier-than-thou sgt
Quote Aduradura 12-2-2018 02:00 PM
Edited by Aduradura at 12-2-2018 02:02 PM

Poyo la awal laki binik ni,belakang kaki perli org, sindir org, menyibuk hal org....the real definition of pakcik/makcik bawak versi retiss, lol hahahaha
Quote grouper 12-2-2018 02:05 PM
Tgk cermin dlu la...
Quote asudau 12-2-2018 02:10 PM
awal dah sendu kot..sian dia
Quote samasam90 12-2-2018 02:22 PM
please la, kau pun mengajar young gen menjadi pondan memerli sana sini yach.. btw, bukan hairul azreen ke? almaklumlah hairul azreen SENTIASA LUPA yg dia tahu dia pelakon aksi ngeri jadi dia PERLU buat aksi tak kira dimana jua hairul berada, demi menuntut kehendak profisinyahhhhh
Quote bukan_ustazah 12-2-2018 02:31 PM
adakah prince chiki chiki bom bom? Btw, awal you pun bukan baik sangat ... kaki sentap dan kuat sindir netizen jugak!
Quote insulin 12-2-2018 02:31 PM
Dia bercakap pasal kaka lopak ke?
Quote beeeee 12-2-2018 02:33 PM
sepesen seme retis choiiii acah good good aje
Quote riantika 12-2-2018 02:38 PM
taksukapeanut replied at 12-2-2018 01:47 PM
iols pulak terpikir dia cakap pasal queen wannabe

errr...siapa kah queen wannabe itu?
Quote namieamuro 12-2-2018 02:39 PM
die ngate chiki chiki bumbum ke..ke fatiya..nape die tak tego bff die lofa yg tgh hangat issue supplement utk baby tu..tu lg bahaye dr cikicikibum

Lihat semua komen(212)

Untuk komen,
sila login atau daftar sebagai ahli CARI sekarang!

Register  Login or Facebook Login

Terpanas Minggu Ini
 CARI App
Get it FREE Apple App Store
Get it FREE Google play
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2018 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.062718s Gzip On
To Top