Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Kolumnis

Siti Nurhaliza Kagum Persembahan Ernie-Syamel

12-2-2018 11:43 AM|Oleh: Suzy | Dilihat: 6731| Komen: 103

Malam tadi berakhirlah sudah majlis anugerah muzik berprestij yang dinanti-nantikan sepanjang tahun 2017. Anugerah Juara Lagu dihidangkan dengan baik sekali menerusi persembahan bertenaga para finalis serta artis jemputan. 

Segala persoalan telah terjawab apabila ‘mantera’ Jampi berjaya memukau juri dan seterusnya dinobatkan sebagai Juara Lagu ke-32.

Foto dari Ig tv3malaysia
Persembahan yang harus diberikan kredit adalah persembahan daripada duo yang digosipkan bersayang-sayang sebelum ini iaitu Ernie Zakri dan Syamel.  

Gandingan vokal mantap tersebut bukan sahaja berjaya meraih perhatian hadirin yang menonton secara langsung, malahan penonton di rumah serta yang baru melihat siaran ulangan di saluran Youtube. 

Bertubi-tubi kata-kata pujian menghinggapi video persembahan mereka. Malah semasa siaran langsung anugerah itu, laman sosial twitter meriah dengan ucapan ‘standing ovation,’ ‘merinding’ dan sebagainya. 

Tidak ketinggalan penyanyi bersuara merdu dan juga  bakal ibu, Datuk Siti Nurhaliza Taruddin  turut memuatnaik kata pujian buat duo tersebut.

Pujian ringkas beserta emoji tepukan itu jelas menunjukkan Syamel dan Ernie amat berbakat dan gandingan mereka mencuri hati semua golongan. Sementelahan, lagu Aku Cinta turut membuai perasaan apabila dialunkan bersama vokal mantap mereka berdua. 

Tahniah diucapkan kepada pemenang Persembahan Vokal terbaik AJL 32. Berikut adalah senarai penuh finalis dan pemenang Anugerah Juara Lagu ke 32.

Foto dari Ig tv3malaysia
Foto dari Ig tv3malaysia
Foto dari Ig tv3malaysia
Foto dari Ig tv3malaysia
Foto dari Ig tv3malaysia

Juara Lagu - Jampi (Hael Husaini), RM50,000 dan Trofi
Naib Juara Lagu - Sejati (Azmi Caliph Busker), RM35,000 dan Trofi
Tempat Ketiga - Tergantung Sepi (Haqiem Rusli), RM20,000 dan Trofi
Vokal Terbaik - Aku Cinta Syamel dan Ernie Zakri, RM12,000 dan Trofi
Persembahan Terbaik - Amboi (Altimet), RM12,000 dan Trofi

Finalis 
Akhirnya, Cinta-Salma Asis
Bayang-Khai Bahar
Aku Yang Sebenar-Hazama & The Penglipurlara
Warkah Untukku-Ara Johari
Separuh Mati Ku Bercinta-Dayang Nurfaizah
Lebih Sempurna-Syamel 
Menahan Rindu-Wany Hasrita - CARI 



Apa Reaksi Anda...

Bagus
0
Marah
0
Terkejut
1
Sedih
1
Lawak
1
Bosan
1
Komen: 103
Komen

Previous : Gambar Lucah, Kapsyen Islamik-Iqram Dinzly Semakin Melampau Persenda Agama

Next       : Tak Kan Nak Makan Rumput Hari-Hari? - Zulin Aziz Bengang Diejek Gemuk

Komen Terbaru

Quote mulut_becok 13-2-2018 07:44 PM
nazrul90 replied at 13-2-2018 07:06 PM
Tokti jarang puji artis tempatan lain, bukan sebab dia kekwat tapi dia memang puji pada yang betul-b ...

Idayu
Syamelina
Nana Sendayan

Lain-lain Komen

Quote devilito2 12-2-2018 11:59 AM
tahniah kepada semua..
Quote peachy_lurve 12-2-2018 12:16 PM
Ernie and syamil deserve the award..
Quote aleesyasofia 12-2-2018 12:28 PM
tahniah.. mmg best duo nie..
btw, mantera dan jampi dua bnde yg berbeza ya..
Quote Orix 12-2-2018 12:31 PM
Tak lama lagi tokti mintak lagu dari Hael dan Erni pulak. Ops
Quote mizruncing 12-2-2018 12:34 PM
mmg bagus pn. x sakit telinga dgr n x rasa nk tido
Quote shania88 12-2-2018 12:39 PM
memang tak boleh lupppaaa persembahan duo

terpaku tengok dari muullaaa


kalau lagu jampi tu tak  jadi fenomena
lagu ni ler selayaknya mengggg

iols tengok 3 kali setakat ni
iols suke sore syamel serak2 basah..berpadu dgn erni
omaigod
never lupa this persembhan
Quote maplesue 12-2-2018 12:46 PM
Memang best persembahan duo ni
Quote tomaz 12-2-2018 01:04 PM
shania88 replied at 12-2-2018 12:39 PM
memang tak boleh lupppaaa persembahan duo

terpaku tengok dari muullaaa

Setuju. Jampi tu overated sbnr nya. Kalau smlm x menang mesti tv3 kena bash. Sbb semua org nak lagu tu menang. Dedulu kalau menang vokal terbaik mmg sapu juara sekali. Tp kali ni lain pulak

Quote LembingDayanti 12-2-2018 01:08 PM
seperti biasa siti nurhaliza akan try nak take over limelight penyanyi lain so fans dia akan tetap kata kalau tokti yg nyanyi mesti lebih best and so on.. dok diam2 beranak cepat la
Quote shania88 12-2-2018 01:11 PM
tomaz replied at 12-2-2018 01:04 PM
Setuju. Jampi tu overated sbnr nya. Kalau smlm x menang mesti tv3 kena bash. Sbb semua org nak lag ...

kalau letak lagu tu no 2.netizen akan ngamuk
lagu jampi tu dah jadi fenomena sgt nak wat camna
semua suka lagu tu termasuk iols
tp semlam persembahan better duet syamel dgn erni meng sebb complete(persembahan vocal)
jampi best dari persebhan tp slack vocal hael tak padu sgt

iols dpt rasa aura lagu jampi yg tgh popular sekrng ni tu yg kontrol pihak juri letakkan jampi sebagai juara
ape2 pon puas hati sgt2 keputusan
iols taknak salma meng even vocal dia bagus sebb dia pertahankan laki dia even laki dia dera anak kandung dia(tetiba )

Quote puteribaya 12-2-2018 01:14 PM
tomaz replied at 12-2-2018 01:04 PM
Setuju. Jampi tu overated sbnr nya. Kalau smlm x menang mesti tv3 kena bash. Sbb semua org nak lag ...

kann..kalu pun x juara..no 2..x bole ke?ishh frust aku
Quote grouper 12-2-2018 01:15 PM
Bila siti nk jadi juri ni..
Quote puteribaya 12-2-2018 01:16 PM
shania88 replied at 12-2-2018 01:11 PM
kalau letak lagu tu no 2.netizen akan ngamuk
lagu jampi tu dah jadi fenomena sgt nak wat camna
s ...

ya lah tetiba ko kluar tajuk..tapi dasat kan..kesian anak dia..mencik jantan yg suka mndera
Quote shania88 12-2-2018 01:18 PM
LembingDayanti replied at 12-2-2018 01:08 PM
seperti biasa siti nurhaliza akan try nak take over limelight penyanyi lain so fans dia akan tetap k ...

lepas beranak tok ti akan menduniyaa uols.hrp bersabar nak wat camna...she never akan biarkan name sheols dilupakan walau sekejap

iols suka tok ti tp tok ti memng tak leh terima zaman dia dah berlalu
iols confirm dia akan menduniya kembali lepas beranak
maybe dia akan suruh syamel or hael husaini buat lagu dia
dan bodek station2 radio mainkan lagu dia 800 kali sehari

tok ti please tok ti u are legend forever& ever.but please accept that.
please la terima skrng zaman dah lain..biar la bebudak lain yg masih muda dan berbakat cam hael husaini/dik haqim rusli/syamel erni/khai bahar menduniyaaaa

Quote tomaz 12-2-2018 01:20 PM
shania88 replied at 12-2-2018 01:11 PM
kalau letak lagu tu no 2.netizen akan ngamuk
lagu jampi tu dah jadi fenomena sgt nak wat camna
s ...

Kalau salmah mmg haru sgt la. X pernah iolss dgr lagu tu. Hahaha
Quote shania88 12-2-2018 01:22 PM
tomaz replied at 12-2-2018 01:20 PM
Kalau salmah mmg haru sgt la. X pernah iolss dgr lagu tu. Hahaha

iols siap doa
harap2 jgn la dia meng lebih rela menerima kalau wany yg meng drpd dia
mujur dia tak meng apa2
g la belai laki tu
Quote tomaz 12-2-2018 01:24 PM
puteribaya replied at 12-2-2018 01:14 PM
kann..kalu pun x juara..no 2..x bole ke?ishh frust aku

Nak buat mcm mana uolss. Lagu tu paling popular tahun 2017 kata nya. Nak x nak kena la ikut cakap peminat. Tp akhirnya org ckp psl ernie ngn syamel. So saper yg menang skrg ni. Hikhik

Quote itsmeshikin 12-2-2018 01:29 PM
Orix replied at 12-2-2018 12:31 PM
Tak lama lagi tokti mintak lagu dari Hael dan Erni pulak. Ops

kannn...dandan laaaa ..
Quote bambimo 12-2-2018 01:43 PM
hrp jd turning point utk ernie supaya lebih berjaya dan dkenali...
tahniah

Lihat semua komen(103)

Untuk komen,
sila login atau daftar sebagai ahli CARI sekarang!

Register  Login or Facebook Login

Terpanas Minggu Ini
Kategori Berkaitan
 CARI App
Get it FREE Apple App Store
Get it FREE Google play
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2018 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.048711s Gzip On
To Top