Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Kolumnis
CARI Infonet Portal Semasa Lihat artikel

Acu Pedang Samurai Dalam 'Perang' Keluarga

12-2-2018 10:49 AM |Dilihat:1151| Komen: 11
Tular di laman sosial baru-baru ini video pergaduhan antara dua keluarga yang membabitkan penggunaan sebilah pedang samurai.



BH Online melaporkan, kejadian berlaku di sebuah kawasan perumahan di Paka, Dungun.

Susulan kejadian, seorang ahli keluarga terbabit menyerahkan sebilah pedang samurai di Balai Polis Paka, kira-kira jam 4 petang semalam, kata Ketua Polis Daerah Dungun Superintendan Baharudin Abdullah.


Foto: BH Online

"Kertas siasatan berhubung kes sudah dibuka dan mereka yang terbabit boleh dikenakan tindakan. Jika sabit kesalahan, suspek boleh dikenakan hukuman mengikut Seksyen 7 Akta Bahan Kakisan, Letupan dan Senjata Berjadual," katanya.

Video berdurasi 1.34 minit itu tular sejak tiga hari lalu memaparkan pergaduhan antara dua keluarga termasuk ugutan menggunakan senjata dipercayai pedang samurai.


Foto: Sinar Online

Difahamkan, kejadian berpunca daripada pergaduhan anak-anak membawa kepada campur tangan ibu bapa. - CARI

Apa Reaksi Anda...

Bagus
0
Marah
0
Terkejut
0
Sedih
0
Lawak
1
Bosan
0
Komen: 11
Komen

Anda Mungkin Meminati

Komen Terbaru

Quote kodoklawa 13-2-2018 08:10 AM
Ni baru set2 PPRT...cuma tak duduk flat aje..area rumah murah kat sini.

Lain-lain Komen

Quote otai_g 12-2-2018 12:40 AM
x de yg mati ke? boring betul setakat gado acah2 ni...

musuh x kalah, sendiri yg masuk ke dalam.

kalo masuk dalam sbb bunuh org puas ati jgk.

ni masuk dlm sbb pegang pedang samurai je.

hek eleh
Quote PongKang 12-2-2018 10:58 AM
wow manalah dia dpt pedang gitu
Quote Mizlyn 12-2-2018 11:02 AM
laa..ingat yg gaduh adik beradik yg mati tu... kes lain rupanya
Quote sapp73 12-2-2018 01:55 PM
tengok si anak yg takde adab menghanjing org tua,....hish...hish...hish
Quote insulin 12-2-2018 03:37 PM
Masing2 nak tunjuk siapa lebih hebat. X lama lepas ni, ada yang guna hand gun pula...
Quote prettyuglybabe 12-2-2018 03:45 PM
sapp73 replied at 12-2-2018 01:55 PM
tengok si anak yg takde adab menghanjing org tua,....hish...hish...hish

dah mak bapak pun takde adab.. nak expect apa dengan anak-anak mereka..
ada potential kena culik dengan van putih tak lama lagi
Quote nuryakmal 12-2-2018 03:52 PM
video mane
Quote makita 12-2-2018 11:01 PM
Bapak duk sibuk gaduh dgn jiran perempuan
Ank2 pompuan sibuk ejek2 siap berjoget2 dgn jiran pangkat mak dah.
Yg mak ..todiaaaa...terus meluru siap byk pedang samurai.
Laki dia tros stop gaduh n halau bini msuk umah simpan pedang. Baru nmpak ada akai mmasing otak tahap apa.
Tp overall family ni mmg xde adab.
Yg jiran tu pon ank2 gaduh duk layan.patut bwk ank tu msuk. Settle.
Quote Pink_Purple 13-2-2018 02:43 AM
ada simpan pedang samurai untuk apa,memang untuk gaduh ke..
Quote munahjolie 13-2-2018 07:04 AM
Apabila Konoha clan bertemu Uchiha clan. ZASSSS
Quote kodoklawa 13-2-2018 08:10 AM
Ni baru set2 PPRT...cuma tak duduk flat aje..area rumah murah kat sini.

Lihat semua komen(11)

Untuk komen,
sila login atau daftar sebagai ahli CARI sekarang!

Register  Login or Facebook Login

10 Terpanas (Portal)
 CARI App
Get it FREE Apple App Store
Get it FREE Google play
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2018 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.128097s Gzip On
To Top