Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Kolumnis
CARI Infonet Portal Semasa Lihat artikel

Ditendang Jika 'Kantoi' Makan, Gadis Menderita Kebuluran Diseksa Datuk

12-2-2018 10:47 AM |Dilihat:3458| Komen: 47
Sepuluh tahun tinggal bersama datuk dan dibiarkan kebuluran. Itu nasib yang menimpa seorang wanita dari Jepun.

Hanya dikenali sebagai Wild Cabbage di Twitter, dia tampil berani mendedahkan gambarnya yang kurus kering di media sosial.

Foto: Asiawire
Menurut laporan media tempatan, wanita berkenaan dilarang untuk makan dan akan ditendang di perut oleh datuknya jika ketahuan makan secara rahsia.

Makanan tersebut terpakan diludah atau dimuntahkan semula dan ini menyebabkan berat badannnya turun sehingga 16.7 kg.

Foto: Asiawire
Gambar-gambar yang diambil sedekad lalu menunjukkan badannya yang hanya tinggal kulit dan tulang.

Walau bagaimanapun menurut sumber, wanita berusia 20 tahun ini akhirnya pulih.

Doktor berkata, dia hanya 10 minit dari kematian ketika diselamatkan.

Wild Cabbage (kiri) pulih, Foto: Asiawire
Sementara itu, tiada laporan yang mendedahkan mengenai datuk atau saudara mara lain yang membantunya pada masa itu. -CARI

Apa Reaksi Anda...

Bagus
0
Marah
1
Terkejut
1
Sedih
1
Lawak
0
Bosan
0
Komen: 47
Komen

Anda Mungkin Meminati

Komen Terbaru

Quote tobobon 13-4-2018 10:16 AM
Victorioussss replied at 12-2-2018 11:38 AM
Mohon gambar beliau letak watermark agar tidak dicuri oleh limaunek atau produk kurus semasa sebagai ...

hehehe... kalau produk2 mcm tu ambik  gambar ni sebagai iklan..aku pun tak nak beli produk tu...

Lain-lain Komen

Quote shiedafaizal 12-2-2018 09:53 AM
tu dia..mujur sempat diselamatkan..tulang dah tu
Quote minguk 12-2-2018 10:13 AM
ermmmmmm tulangnyaaa
Quote supernaturalee 12-2-2018 10:15 AM
bulimia ke kena dera

mana satu ni

pape pun...seriously kuruih




Quote Aerhys 12-2-2018 10:23 AM
How could she move without fear of breaking her bones accidentally? Like literally a gust of wind could have send her toppling backwards. Anyway nasib baik dia sempat diselamatkan. Macam mana datuknya boleh jadi sekejam itu is beyond me.
Quote Burong_Hantuk 12-2-2018 10:31 AM
tulang semata
Quote paz 12-2-2018 10:33 AM
Huii teruknya, kuat juga dia masih mampu nak bediri and posing.
Quote Sazida 12-2-2018 10:47 AM
Kenapalahh aku tak boleh tgk gmbr?? Hp masalah ke cemana?
Quote mejaputih 12-2-2018 10:55 AM
pelik jugak mkn x boleh tapi bermedia sosial boleh..sib baik berjaya diselamatkan...seram tgk camtu
Quote rosa_canina 12-2-2018 10:56 AM
dah tggl tulang br nk report ??

bkn ada henpon ke ..blh call polis/bantuan sblm tggl tulang..

ke haku yg takpaham cite..  
Quote iloveselangor 12-2-2018 10:58 AM
Bahasa apa dia pakai ni???? Tak faham.


Dia tidak mendedahkan apa yang berlaku kepada datuknya atau sama ada terdapat saudara-mara lain yang membantunya pada masa itu. -metroUK
Quote ninja boy 12-2-2018 11:02 AM
ngeri betul
Quote Victorioussss 12-2-2018 11:38 AM
Mohon gambar beliau letak watermark agar tidak dicuri oleh limaunek atau produk kurus semasa sebagai testimoni gambar selepas mengambil produk
Quote devilito2 12-2-2018 12:04 PM
kurus betul ni....
Quote Artemesiaa 12-2-2018 12:10 PM
Kes tak jelas macam mana dia boleh jadi sampai tahap sebegitu nasib dah pulih semula
Quote mizruncing 12-2-2018 12:11 PM
sape yg berat 40 lbh tp kate gemuk mohon tgk pic ni
Quote grouper 12-2-2018 12:16 PM
Hebat sbb die boleh berdiri lagi masa tinggal tulang tu..
Quote gummygummy 12-2-2018 12:42 PM
penyakit apa yang makan pastu muntahkan tu. bukan ni ke
Quote qicki 12-2-2018 03:27 PM
kesiannye...mesti ada kesan kat badan dia ni untuk jangka masa panjang.....
Quote qicki 12-2-2018 03:28 PM
gummygummy replied at 12-2-2018 12:42 PM
penyakit apa yang makan pastu muntahkan tu. bukan ni ke

bulimia kan....

Lihat semua komen(47)

Untuk komen,
sila login atau daftar sebagai ahli CARI sekarang!

Register  Login or Facebook Login

10 Terpanas (Portal)
 CARI App
Get it FREE Apple App Store
Get it FREE Google play
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2018 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.083703s Gzip On
To Top