Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Kolumnis
CARI Infonet Portal Semasa Lihat artikel

Polis Kelantan Terkejut, Budak 9 Tahun Hisap Dadah

12-2-2018 10:28 AM |Dilihat:1650| Komen: 18
Ketua Polis Kelantan, Datuk Hasanuddin Hassan berkata, seramai 145 remaja bawah umur terlibat dalam aktiviti penyalahgunaan dadah di Kelantan.

Free Malaysia Today melaporkan, kebanyakan mereka adalah antara 984 remaja yang ditahan polis selepas terbabit pelbagai kes juvana.

Ada sebahagian daripada remaja bawah umur itu yang berusia seawal 9 tahun sudah mula mencuba menggunakan dadah dan ia tidak sepatutnya berlaku, katanya.

Gambar Hiasan
Tambahnya, remaja bawah umur ini mencuba dadah selepas dipengaruhi rakan sebaya. Kalau tak cuba akan digelar tidak sado (hebat).

Sementara itu, pihak polis akan mengambil tindakan tegas termasuk menyaman pelajar yang menunggang motosikal tanpa lesen dan tidak memakai topi keledar.

Kita akan laksanakan undang-undang tanpa memilih bulu, walaupun terdapat alasan pelajar berkenaan hanya menunggang motosikal ke sekolah sahaja. " -CARI

Apa Reaksi Anda...

Bagus
0
Marah
0
Terkejut
1
Sedih
0
Lawak
0
Bosan
0
Komen: 18
Komen

Anda Mungkin Meminati

Komen Terbaru

Quote prizadane 13-2-2018 11:33 AM
aku baru nak nasihatkan mak budak ni kenapa tak stop breastfeeding lagi..dah 9 tahun tu

Lain-lain Komen

Quote noor2 12-2-2018 08:21 AM
Mak bapak penagih dadah .....mana anak2 tak ikut. ....celakalah ibu bapa yang merosakkan masa depan anak2 yang tak bersalah. .yang belum kenal baik buruk satu2 perkara. ....
Quote jofizo 12-2-2018 08:29 AM
ingatkn hisap dada td
Quote samasam90 12-2-2018 09:20 AM
jofizo replied at 12-2-2018 12:29 AM
ingatkn hisap dada td

samala.. motif sangat hisap dada nak terkejut sedangkan ada lagi advance main kawin2 kat playground siap pakej malam pertama..
Quote zaziot 12-2-2018 09:23 AM
ni msti makpak xperihatin tgk dgn sape anak2 dia berkwn
Quote FOTHER-MUCKER 12-2-2018 09:29 AM

Betulah hisap dada. Tak percaya tanya samy vallue!
Quote myakayina 12-2-2018 09:49 AM
9 tahun? kenapa sampai jadi mcm tu? kawan dgn budak2 besar ke apa tu?
Quote anony-mous 12-2-2018 10:00 AM
Beria i masuk ingt btul pasal hisap dada
Quote minguk 12-2-2018 10:09 AM
amboi nak  mendadah pulak, beg sekolah pun mak ayah belikan lagi...
Quote kosukeconan 12-2-2018 10:16 AM
samasam90 replied at 12-2-2018 09:20 AM
samala.. motif sangat hisap dada nak terkejut sedangkan ada lagi advance main kawin2 kat playgroun ...

whattt
Quote prettyuglybabe 12-2-2018 10:19 AM
kat negeri tu.. biasa kot kalau dadah dengan pompuan..
apa lagi hiburan dorang ada..
Quote samasam90 12-2-2018 10:35 AM
kosukeconan replied at 12-2-2018 02:16 AM
whattt

ada buka benang haritu.. tapi dihijack dgn cikgu kafa kot.. siap pakej gambar tapi kena censored la..
Quote HannahMontana 12-2-2018 10:37 AM
aku ingat hisap buah dada

kalau hispa dadah aku  x hairan sebab Malaysia kannnnnnnnnnnn yakin lah aman.
Quote Burong_Hantuk 12-2-2018 11:36 AM
mak bapanya mungkin penagih dadih
Quote pearl.silver 12-2-2018 11:40 AM
Kat tempai i duduk sekarang kawasan kg pun mcm tu..sekolah rendah kecik2 lagi dah mendadah..
Quote katowjo 12-2-2018 11:45 AM
ish ish ish..katanya dulu si mb tin sardin yang dipojaan ummha sunni sebagai hebat zuhud kesana sini ngan merc s-class nye ..dikata..memang dia tak buat kemajuan dan pembangunan di serambi mekah ni ..selama 20 tahun lebih dia merintah..kerna dia kata dia bagi lagi baik dari kemajuan pembangunan..dia bagi penerapan nilai-nilai isele kepada rakyat nye..prrftthhhh

hasilnye cukup membanggakan..

terbaru timbalan mb yang baru pun bagi statement ting tong kata memang "sengaja" melambatkan pembganguna dan kemajuan..kerna "takut" rakyat "isle"nya tak boleh catch up..prrftthhh

parti bawang..
Quote Artemesiaa 12-2-2018 12:06 PM
Kes kalau tak mak pak sendiri yang ting tong atau biarkan anak seusia itu berkawan dengan kawan2 yang lebih berusia darinya yang juga kaki ting tong mana tak rosak jadinya
Quote kredit 12-2-2018 02:55 PM
baby baru lahir pun pandai hisap dada, apa masalahnya?
Quote prizadane 13-2-2018 11:33 AM
aku baru nak nasihatkan mak budak ni kenapa tak stop breastfeeding lagi..dah 9 tahun tu

Lihat semua komen(18)

Untuk komen,
sila login atau daftar sebagai ahli CARI sekarang!

Register  Login or Facebook Login

10 Terpanas (Portal)
 CARI App
Get it FREE Apple App Store
Get it FREE Google play
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2018 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.152339s Gzip On
To Top