Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Kolumnis

TWICE Sah Kumpulan Kpop Wanita Terlaris di Korea

9-2-2018 11:39 AM|Oleh: Suzy | Dilihat: 3763| Komen: 44

Jika di negara Eropah kumpulan lelaki KPOP BTS mengungguli carta populariti, di Korea Selatan pula TWICE dinobatkan sebagai ‘Nation Girl Group’. 

Sering menjadi perhatian lensa kamera, TWICE yang baru sahaja dua tahun menyerikan dunia KPOP telah memecahkan banyak rekod-rekod cemerlang yang dicatatkan kumpulan wanita terdahulu seperti Wonder Girls dan Girls Generation.

TWICE telah menunjukkan pencapaian cemerlang sepanjang dua tahun dengan memngungguli carta lagu, mempunyai bilangan peminat yang ramai di dalam dan luar negara serta antara artis kelahiran JYP Entertainment yang banyak memberikan keuntungan kepada syarikat itu. 

Kehadiran mereka di mana-mana pasti mendapat perhatian dan layanan baik TWICE terhadapa peminat juga menyebabkan mereka sangat disayangi dan dipuji sehingga mendapat jolokan ‘Nation Girl Group’. 

Daripada deretan lagu-lagu hit seperti Cheer Up, TT, Knock Knock dan Heart Shaker TWICE berjaya ‘mencuri’ bnyak hati di Korea. 

Foto: Carian internet

Baru-baru ini, TWICE juga telah berjaya menawan hati penduduk Jepun apabila single mereka yang kedua, Candy Pop mendapat ‘preorder’ lebih 300 ribu! Bukan calang-calang artis Korea mampu  bersaing di bumi industri muzik kedua terbesar di dunia itu. Malahan single tersebut terjual lebih 100k pada hari pertama dikeluarkan secara online.

Berbanding industri muzik Malaysia yang dipandang sepi, industri muzik KPOP semakin berkembang dan kini telah berjaya menawan negara Eropah. Semoga industri muzik tanah air dapat kembali pulih dan bersaing dengan negara luar.- CARI 


Apa Reaksi Anda...

Bagus
4
Marah
4
Terkejut
8
Sedih
4
Lawak
6
Bosan
6
Komen: 44
Komen

Previous : Spice Girls Kembali Menyengat!

Next       : Lindsay Lohan Sudah Berhijrah?

Komen Terbaru

Quote JDT 25-9-2018 10:46 AM
So proud of them
[attach]399223[/attach]

Lain-lain Komen

Quote ShiningStars 9-2-2018 12:18 PM
Suka dgn lagu TT dan cheer up dorang
Quote airmineral 9-2-2018 12:35 PM
terlalu banyak sangat group-group yang macam geng bas sekolah.
boringggg
Quote multinicky 9-2-2018 01:20 PM
yg ni plak, sah dh kembali kekuburan
Quote aleesyasofia 9-2-2018 01:28 PM
ShiningStars replied at 9-2-2018 12:18 PM
Suka dgn lagu TT dan cheer up dorang

stuju.. pd iolss mmg dua lg nie best.. knock2, signal tak brape sgt..
Quote borrow 9-2-2018 02:08 PM
Ai lg ske 101 pick me pick me up

Quote IsobelMelody 9-2-2018 02:22 PM
SISTAR tetap di hati iols
Quote nadie90 9-2-2018 03:28 PM
Tgk kesemua MV depa smua cecah ratusan ribu view dlm masa bbrp bulan sja...
Quote alien88 9-2-2018 04:59 PM
ini kalau kak sepupu iolls tau, mesti sheols bangga, ONCE gittew
utk Twice ni, iolls paling suka lagu cheer up~~
Quote Choc-chip 9-2-2018 08:39 PM
Tau lagu TT sebab ada dalam RM & citer defendant...
Quote pisangbanana 10-2-2018 03:20 AM
tpi lagu2 twice ni mcm kebudakan sgt...better lagi Blackpink rsenyer
Quote sarah_ary2 10-2-2018 08:37 AM
Suka lagu likey especially part solo dance momo suka gak ngan blackpink tp black pink xde single baru lagi
Quote blackredwing 10-2-2018 09:32 AM
lagu lagu bodoh .

dengar la lagu dari debby  blondie ke. doro warlock ke. ann wilson heart ke.  Ella fitzgerald ke. Jett runaway ke.

baru la sel otak berkembang .

ENtah entah ape tah generasi sekarang dengar lagu macam ni.
Quote jula7 10-2-2018 11:34 AM
multinicky replied at 9-2-2018 01:20 PM
yg ni plak, sah dh kembali kekuburan

yang ni mampu jadi bahan aje noks..
Quote Artemesiaa 11-2-2018 04:59 PM
Mereka banyak lagu2 catchy easy listening sebab tu ramai suka sedangkan Blackpink lebih kepada rapper
Quote eaglep 27-6-2018 03:10 PM
dulu i suka sgt Girls' Generation & Big Bang..skrg dah x ejar sgt kpop..
adik sy pulakk skrg sgt suka Bts dgn Twice, tapi dia miss beli ticket concert Twice..siape tahu mana blh beli ticket lagi??
Quote derickwell 27-6-2018 03:26 PM
eaglep replied at 27-6-2018 03:10 PM
dulu i suka sgt Girls' Generation & Big Bang..skrg dah x ejar sgt kpop..
adik sy pulakk skrg sgt su ...

rasenya official dah x ade jual ticket lagi...
kalau ade sesiape yg jual ticket mereka pun mahal gila lah... sy pun x mampu beli...
Quote beeeee 28-6-2018 03:59 PM
twice lagu and mv dia agak catchy mcm ada story plot gittuw blackpink mcm ganti 2NE1 kalau depa comeback pun release lagu 6 bulan skali. lambat....
Quote daud970 28-6-2018 11:24 PM
Mereka akan dtg ke M'sia!!! Tp aku tak dpt beli tiket konsert mrk Agak menyesal tak beli tiket awal
Quote linasss 28-6-2018 11:31 PM
daud970 replied at 28-6-2018 11:24 PM
Mereka akan dtg ke M'sia!!! Tp aku tak dpt beli tiket konsert mrk Agak menyesal ...

U masih boleh dapat tickets dengan menyertai contest Xpax.  I nampak step senang je, jawab soalan "why xpax is awesome?" dengan penuh kreatif, selepasnya tag 3 kawan dan hashtag #XPAXTWICEKL di fb atau twitter atau insta (post kat ketiga2 ni pon boleh)
Dengar kawan I kata xpax akan bagi VIP tiket! Untunglah kalau boleh menang.

Lihat semua komen(44)

Untuk komen,
sila login atau daftar sebagai ahli CARI sekarang!

Register  Login or Facebook Login

Terpanas Minggu Ini
 CARI App
Get it FREE Apple App Store
Get it FREE Google play
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2018 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.223601s Gzip On
To Top