Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Kolumnis
CARI Infonet Portal Semasa Lihat artikel

Guru Agama Aibkan Kehormatan Tunang Melalui Whatsapp

8-2-2018 04:37 PM |Dilihat:6365| Komen: 99
Gara-gara mengaibkan kehormatan tunangnya melalui aplikasi Whatsapp, seorang guru agama dihadapkan ke Mahkamah Majistret di Petaling Jaya. 

Memetik laporan Bernama, Mohammad Azizi Iqmal Abdullah, 41, mengaku tidak bersalah atas pertuduhan itu yang dibacakan di hadapan Majistret Nurshahirah Abd Salim.

Mengikut pertuduhan, lelaki bergelar mualaf itu didakwa mengaibkan tunangnya yang berusia 37 tahun dengan menghantar mesej yang mengandungi perkataan mengaibkan. 

Kesalahan itu didakwa dilakukan di sebuah unit rumah di  Batu 13 ½, Jalan Puchong, di sini, pada 9.15 malam, 28 Jan lepas mengikut Seksyen 509 Kanun Keseksaan, yang membawa hukuman penjara maksimum lima tahun atau denda atau kedua-duanya, jika sabit kesalahan.

Foto Sinar Harian
Terdahulu, timbalan pendakwa raya Abu Arsalnaa Zainal Abidin tidak menawarkan sebarang jaminan terhadap tertuduh yang tidak diwakili peguam itu kerana tiada penjamin yang hadir di mahkamah.

Mahkamah tidak membenarkan tertuduh diikat jamin dan menetapkan 14 Mac untuk sebutan semula kes. 

Apa Reaksi Anda...

Bagus
1
Marah
0
Terkejut
1
Sedih
0
Lawak
1
Bosan
3
Komen: 99
Komen

Anda Mungkin Meminati

Komen Terbaru

Quote chazey 25-2-2018 12:37 AM
dani-rox replied at 25-2-2018 12:09 AM
ha'ah kan... mengingatkan ai dgn kes apa dulu tu, aiyooo lupa pulak. si suami kpd minah yg ada kes ...


Eh, ya la! Hada kan but samar2 dah memori ai pasal kes ni.

Lain-lain Komen

Quote onexox97 8-2-2018 04:39 PM
mana wasapnya

setara mana aib yg dibuat sampai ke mahkamah
Quote she 8-2-2018 04:43 PM
Aib tara mana oiii

Dia wasap tunang sendiri? Kemudian dia tulis benda mengaibkan?

Atau

Dia wasap orang lain dan menceritakan aib tunang dia di situ?
Quote DollahRepek 8-2-2018 04:50 PM
Aku tak paham maksud berita tersebut.
Quote MeghanK 8-2-2018 04:53 PM
dia tulis apa
Quote jazaa100 8-2-2018 04:59 PM
tudunglitup replied at 8-2-2018 04:57 PM
, . 24: &# ...

Asal nama ustaz & tunang tu lain?
Quote tudunglitup 8-2-2018 05:01 PM
jazaa100 replied at 8-2-2018 04:59 PM
Asal nama ustaz & tunang tu lain?

sama je

tu sebab lidah kau berbelit bila baca urdu


Quote clarizsa 8-2-2018 05:05 PM
Lupa nk reply kt tudunglitup plak
Quote dubuk 8-2-2018 05:16 PM
yennaporinngek akka
Quote cekelatkopi 8-2-2018 05:25 PM
clarizsa replied at 8-2-2018 05:05 PM
Lupa nk reply kt tudunglitup plak

Kahkah yg aku pon pegi lah baca menda ko translate tu sampai half. Pastu baru perasan tudunglitup nye angkara durjana
Quote Oroi8887 8-2-2018 06:09 PM
Mesej mana adoi
Quote Changa 8-2-2018 06:17 PM
heshe panggil tunang acik kepam jah ke??
mati lah kena message suci2 embun pagi jah kat whatsapp nanti ada pondan2 bapok yang sentap dan report police pula
Quote HazeLJoseph 8-2-2018 06:47 PM
Apakah yang mengaibkanya
Quote pumpkingirl 8-2-2018 06:48 PM
Guru agama??hrmmmm
Quote lumie 8-2-2018 07:20 PM
Tak phm berita...
Quote tanakkampung1x 8-2-2018 07:23 PM
Mungkin Ustaz baru nak belajar bermanja manja sextext dengan tunang
Quote prettyuglybabe 8-2-2018 07:23 PM
dia ingat dah tunang boleh la cakap lucah lucah ye..
maybe dia kata tak sabar nak kawin nak gomol gomol gigit gigit cuping telinga lagu akasha
Quote tanakkampung1x 8-2-2018 07:24 PM
Bukankah kalau orang hantar mesej , fitnah atau gambar lucah kepada kita, kita boleh lapor polis atas pertuduhan mengaibkan?
Quote tanakkampung1x 8-2-2018 07:26 PM
Changa replied at 8-2-2018 06:17 PM
heshe panggil tunang acik kepam jah ke??
mati lah kena message suci2 embun pagi jah kat whatsapp na ...

Mungkin Ustaz tu baru nak belajar bermanja manja sextext dengan tunang
Quote Decaffeinated 8-2-2018 07:30 PM
Ustad ni naper dah kertu baru nak bertunang... sibuk bagi tazkirah kot...

Lihat semua komen(99)

Untuk komen,
sila login atau daftar sebagai ahli CARI sekarang!

Register  Login or Facebook Login

10 Terpanas (Portal)
 CARI App
Get it FREE Apple App Store
Get it FREE Google play
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2018 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.099956s Gzip On
To Top