Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Kolumnis

Ibu Sufi Rashid Menggelar Anaknya Munafik, Kafir!

8-2-2018 01:02 PM|Oleh: Suzy | Dilihat: 12470| Komen: 174

Sumber foto: youtube
Hubungan kekeluargaan antara Sufi Rashid dan ibunya dilihat semakin buruk biarpun dikhabarkan telah berbaik pada September tahun lalu. 

Melalui akaun laman sosialnya, ibu kepada juara Akademi Fantasia 2015 itu telah memuat naik satu status dan memberikan gelaran 'kafirun' dan 'munafik' kepada seseorang yang dipercayai ditujukan kepada Sufi.


Menurut temubual oleh akhbar online mStar, Sufi menyatakan dia terlaau sibuk sehingga tidak mengetahui dan mengambil tahu mengenai ‘posting’ ibunya itu. 

“Saya tidak tahu, saya tidak sedar dan saya tidak pernah dengar pun. Saya sentiasa sibuk. Mungkin sebab  saya artis, semua orang bercakap tentang saya. 

“Saya tidak tahu mengenai muatnaik tersebut, demi Allah. Saya sibuk mencari rezeki. Tetapi apabila ada kontroversi begini saya malas mahu ambil tahu. 

Sumber foto: Iluminasi.com
Dia juga menafikan hubungan dia dan ibunya bermasalah. Sufi juga menyatakan dia ada menghubungi ibunya ketika kunjungannya ke Singapura baru-baru ini. 
 
“Saya ada balik ke Singapura baru-baru ini. Cuma sempat berada sehari di sana. 

"Saya ada hubungi ibu tetapi dia tidak membalas mungkin kerana sibuk. Hubungan kami baik, tidak teruk seperti yang digambarkan.

“Mungkin ada orang lain yang cuba mempertikaikan ibu saya, mencari pasal dan kongsikan keburukan ibu saya,” jelas Sufi.

Manakala apabila ditanya tentang tuduhan ibunya itu, Sufi memberikan kenyataan berikut. 

“Teruskanlah menuduh saya kalau rasakan ianya betul. Saya duduk dengan siapa adalah antara saya dengan Tuhan. Kalau ada yang buat andaian, teruskan. Saya tahu apa yang saya lakukan. Apa saja yang saya buat, itu antara saya dengan Tuhan. Tiada kena-mengena dengan sesiapa. 

"Mungkin orang yang memuat naik perkara tersebut inginkan perhatian kerana telah lama tidak mendapat perhatian. Saya tidak akan beri perhatian pada ‘posting’ tersebut kerana saya sudah besar. Semua artis akan hadapi perkara ini.” - CARI 


Apa Reaksi Anda...

Bagus
9
Marah
7
Terkejut
3
Sedih
7
Lawak
5
Bosan
12
Komen: 174
Komen

Previous : Teruk Dikritik, Ini Jawapan Kenapa Che Ta Pakai Niqab Hanya Di Mekah

Next       : “Tak Nak Tunjuk Nanti Kena Curi”- Fasha Sandha

Komen Terbaru

Quote theotherfriend 12-5-2018 02:06 PM
Sudah2la macik

Lain-lain Komen

Quote ffbeauties 8-2-2018 01:10 PM
Mak jenis apa ni
Quote edoraixora 8-2-2018 01:13 PM
sufi pun macam tak pedulikan mak dia
memasing xnak kalah & mengalah
Quote JDT 8-2-2018 01:15 PM
Airing dirty laundry family sendiri di publik sudah menjadi lumrah ya sekarang ni? Nipisnya ikatan kekeluargaan...
Quote dinopower2 8-2-2018 01:17 PM
mak spesis neraka.....
motif doa buruk2 utk anak sendiri
Quote eyansss 8-2-2018 01:22 PM
makcik, saya tau makcik dah takde outlet nak dapatkan perhatian anak makcik...  but, by doing this will never benefit you makcik...  malu la makcik...
Quote kiah_mai_pulak 8-2-2018 01:22 PM
Kejadah apa perangai mak mcm ni.. bodo piang punya mak.. mak anjing lg mulia dari betina bodo ni
Quote awanearisu 8-2-2018 01:23 PM
Mak sufi ni memang dari dulu begini kan. Ini berdasarkan tajuk-tajuk benang sufi di forum ni juga.
Quote MyNameIsIris 8-2-2018 01:23 PM
tak habis2 mak dia ni
malu dapat mak macam ni
Quote awanearisu 8-2-2018 01:24 PM
Ibu yang suka menghina anak secara terang-terangan, janganlah menagih simpati bila anak dah merajuk tak peduli. Menegur itu sudah semestinya boleh, tapi perlukah sampai jatuhkan label munafik dan kafir?
Quote sepitsiput 8-2-2018 01:25 PM
the original acik pprt from sembawang singapork
Quote ayorsuam 8-2-2018 01:29 PM
" Saya duduk dengan siapa adalah antara saya dengan Tuhan"....dah keluar statement gini lagilah buat orang nak speku.
Quote dubidubii 8-2-2018 01:31 PM
mak sufi ni mmg species nerako, mak yang sayang anak tak begini walau anaknya salah.
Quote roti_banjir 8-2-2018 01:33 PM
bukan kersi sufi nih memang dah merajuk ngan mak dia......

nih bukan kali pertama mak dia dok buruk2kan dia dan tak percaya pada dia....

since dari kes dia kena cabul ngan pak tiri kunyit bantut tuh, pastu kes kononnyer dia tak tolong mak dia lepas dah menang AF, pastuh sambung ngan citer mak dia dok buruk-burukkan dia......... tapi aku tgk si sufi nih selagi boleh cuba nak tutup lagi lar..... tapi klu dah mak dia sendiri dok tak berenti nak membawang, mcm mana anak nak cover lagik..... nih memang peel MBNU (MommyBaruNakUp) ker?????
Quote BookerT 8-2-2018 01:36 PM
singaporean kan nyah? what do you expect bak kata mak hayam ogy daud saadiah...kena sebut nama mak bapak mak hayam ogy kalau tak dia meroyan...
Quote BookerT 8-2-2018 01:37 PM
dubidubii replied at 8-2-2018 01:31 PM
mak sufi ni mmg species nerako, mak yang sayang anak tak begini walau anaknya salah.

tah2 bukan mak kandung tak nyah?
Quote fazila17 8-2-2018 01:38 PM
Mak sufi ni Ada mental disorder ke atau sejenis Mak yang pentingkn diri dan tak sayang anak?
Quote Orix 8-2-2018 01:43 PM
Kau lg elok tak payah membiak lah mokcik. Ko igt ko lahirkan dia so ko berhak segalanya ke atas anak ko? Anak ko tu kalau dibagi pilihan nak lahir / wujud kt dunia dengan beribukan kau pun I rasa koserrrr dia nak lahir, dia lg prefer tak payah wujud dalam dunia........ tapi, takde pilihan, ko yg bawak dia ke dunia, lepastu ko mcm setan pefeeling Tuhan nak kafirkan org.. kimak punya mak
Quote nisako 8-2-2018 01:45 PM
mak pe ni? nyumpah anak............................
Quote Lolalala 8-2-2018 01:52 PM
Ingat anak tak boleh terasa hati dengan mak ke? Sufi ni pun mesti jauh hati sgt dgn mak dia. Mulut subhanallah

Lihat semua komen(174)

Untuk komen,
sila login atau daftar sebagai ahli CARI sekarang!

Register  Login or Facebook Login

Terpanas Minggu Ini
 CARI App
Get it FREE Apple App Store
Get it FREE Google play
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2018 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.050627s Gzip On
To Top