Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Kolumnis

Teruk Dikritik, Ini Jawapan Kenapa Che Ta Pakai Niqab Hanya Di Mekah

8-2-2018 11:20 AM|Oleh: Saiful | Dilihat: 5875| Komen: 140

Rozita Che Wan memang sudah banyak kali ke Mekah untuk menunaikan umrah.

Bagi sesiapa yang mengikuti pelakon ini di Instagram mesti mengakui penampilannya memang sentiasa elegan, tambahan pula jubah-jubah yang dipakainya di Mekah memang cantik-cantik belaka.



Foto: IG Che Ta
Namun Rozita atau lebih dikenali sebagai Che Ta ini menerima kritikan ramai mempersoalkan niatnya yang hanya memakai niqab hanya ketika berada di Mekah.

Mengulas mengenai isu ini, Che Ta mempunyai alasannya yang tersendiri.


Foto: IG Che Ta
"Ramai tanya saya kenapa pakai niqab semasa di Makkah sahaja dan apabila sampai di Kuala Lumpur dah tak pakai? Pada hal menutup muka ini tak wajib pun.

"Sebenarnya, ada sebab saya berniqab di sana. Sebagai selebriti tak nak terganggu ibadah kerana orang kenal. Selain itu, boleh halang daripada orang batuk atau bersin depan muka.

"Maklumlah, ramai orang dekat sana, beratus ribu jumlah jemaah. Sekurang-kurangnya dapat elakkan penyakit dan kurangkan risiko jangkitan," katanya kepada mStar Online.
Foto: IG Che Ta
Che Ta juga dikatakan sombong dengan peminat kerana tidak mahu bergambar ketika berjumpa di Mekah.

"Kalau dalam masjid saya buka niqab dan ada pula orang kata saya sombong sebab tak nak bergambar. Hakikatnya, saya ada letakkan had masa 30 minit untuk bergambar," katanya. -CARI

Apa Reaksi Anda...

Bagus
0
Marah
0
Terkejut
1
Sedih
2
Lawak
1
Bosan
1
Komen: 140
Komen

Previous : Zahirah Masih Muda Dan Banyak Potensi, Tidak Perlu Hanyut Dalam Percintaan – Zainol Macwilson

Next       : Ibu Sufi Rashid Menggelar Anaknya Munafik, Kafir!

Komen Terbaru

Quote KucingBiru 17-2-2018 11:45 AM
Alais replied at 17-2-2018 09:46 AM
Apa yg dikatakan tutup aurat hari ini.



Mariam r.a dan mak dia pun pakai hijab nok. Pi gereja gereja kat germany penuh patung Mary dengan mak dia pakai tudung. Patung patung jesus pun pakai jubah mcm arab pakai sekarang.

Dok dengan paderi kat sana boleh ajak sembang hal Abraham, Moses, Imran,Maryam, Jesus etc.. depa pun ada knowledge yang sama dengan kita. All in same direction kecuali depa terputus bab Muhammad s.a.w.

Lain-lain Komen

Quote Aduradura 8-2-2018 11:23 AM
Edited by Aduradura at 8-2-2018 11:32 AM

Ya ampun statement cheta...belum tentu iolls nk bergambor dgn sheolls kalau terjumpa dkt sane pun,keke....
Quote beeeee 8-2-2018 11:23 AM
kehulur ke hilir dengan handbag mahal hahah yemboi diaaaaa
Quote MH3707 8-2-2018 11:26 AM
cermin mata macam apa tah...tak pakai lah aku kalau org kasi cermin mata camni...buat jadi bahan lawak aje...wakaka
Quote Minami2013 8-2-2018 11:28 AM
Ada betul jugak yg che ta kata kan tu...
Quote tomaz 8-2-2018 11:53 AM
Ya amporn. Confirm cheta jd org yg paling vogue di tanah suci. X de pulak iolss nmpk jemaah lain berpakaian mcm cheta kecuali yindon. Berwarna warni mcm nk gi beraya   Yg penting berlambak org lawa2 kat sana tp simple je berjubah biasa. Bosnia algeria gojes ya amattt
Quote Aduradura 8-2-2018 11:58 AM
MH3707 replied at 8-2-2018 11:26 AM
cermin mata macam apa tah...tak pakai lah aku kalau org kasi cermin mata camni...buat jadi bahan law ...

Cheta lawooo chuolls....sbb tu konpiden pakai teww....chuolls? Lawooo ke? Keke
Quote chikumanis 8-2-2018 12:02 PM
kat sana pun pakaian kena berdondon...ya ampun! seriusly...aku pun takkan nak bgambar dengan dia kalo tserempak atau berdiri sebelah2...unless kalo dia cakap kuat2 nak attention, mau aku jeling sekali...
Quote Alais 8-2-2018 12:04 PM
Sana memang patut tutup muka.



Ada berita banyak gangguan sexual.
Women are speaking out about being sexually harassed during Hajj
https://stepfeed.com/women-are-s ... ed-during-hajj-8156

Quote tomaz 8-2-2018 12:05 PM
Alais replied at 8-2-2018 12:04 PM
Sana memang patut tutup muka.



Kenapa nak ikut budaya arab??????????
Quote kiah_mai_pulak 8-2-2018 12:06 PM
Mcm bodo je pakai shade bagak kat mekah mcm tu, kosserrr
Quote kiah_mai_pulak 8-2-2018 12:07 PM
tomaz replied at 8-2-2018 11:53 AM
Ya amporn. Confirm cheta jd org yg paling vogue di tanah suci. X de pulak iolss nmpk jemaah lain ber ...

Aahh paling stylisto la tu ko tmbah2 spek mato beso dia tu. ayooooo
Quote mamapea 8-2-2018 12:07 PM
brp bnyk handbag che ta bawak? x rimas ka che ta...
Quote Alais 8-2-2018 12:09 PM
tomaz replied at 8-2-2018 12:05 PM
Kenapa nak ikut budaya arab??????????

Duduk Arab kena la ikut budaya Arab.



Arab pula bila ke Malaysia. Mereka buka tudung & purdah ikut budaya Malaysia.
Quote CardiGans85 8-2-2018 12:10 PM
X slh pakai niqab.x wajib, yg marah2 tu dah knp..betul la che ta ckp. Dia g sana utk beribadat, cukup elok la dia allocate masa 30 mnt utk bgambar.
Quote Aduradura 8-2-2018 12:11 PM
tomaz replied at 8-2-2018 12:05 PM
Kenapa nak ikut budaya arab??????????

Ade pak arab kdg2 lain macam dia punya gatal chuolls...serammmmm jugak....
Quote tomaz 8-2-2018 12:12 PM
Alais replied at 8-2-2018 12:09 PM
Duduk Arab kena la ikut budaya Arab.



Org melayu. Ikut la budaya sendiri. X payah ikut budaya org lain. Xde pendirian kah
Quote prizadane 8-2-2018 12:13 PM
setuju je dia berniqab kaat sana...at least dia try not to distract people. but then, orang still akan tahu tu che ta if nampak zain.
Quote tomaz 8-2-2018 12:13 PM
Aduradura replied at 8-2-2018 12:11 PM
Ade pak arab kdg2 lain macam dia punya gatal chuolls...serammmmm jugak....

Mmg pon. Merenyam je kan. Lg2 kalau time shopping tu. Seremm la jgk
Quote cmf_premierleag 8-2-2018 12:14 PM
mcm nak gi photoshoot jah..bukan pegi umroh

Lihat semua komen(140)

Untuk komen,
sila login atau daftar sebagai ahli CARI sekarang!

Register  Login or Facebook Login

Terpanas Minggu Ini
 CARI App
Get it FREE Apple App Store
Get it FREE Google play
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2018 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.055244s Gzip On
To Top