Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Kolumnis

Lelaki Ini Boikot Kellogg's Hanya Kerana Logo Halal!

9-2-2018 09:51 AM|Oleh: Ain | Dilihat: 2064| Komen: 21

Sebut sahaja Islamofobia, dapat kita bayangkan dengan jelas wajah ketakutan dan kebencian masyarakat bukan Islam terhadap agama Islam.



Habis semua benda berkaitan dengan Islam akan membuat mereka ketakutan sampaikan tanda 'Halal' pun mereka benci. Prejudis sungguh! Langsung tak nak cuba memahami agama Islam.

Memetik Step Feed, seorang pengguna Twitter baru-baru ini, mengisytiharkan dia berhenti daripada membeli produk Kellog's semata-mata kerana terdapat logo halal pada kotaknya yang bermaksud mereka mematuhi undang-undang Islam.

"Dulu saya selalu makan Kellog's, tapi kalian sertai 'team halal' pula," tulisnya.




Apa lagi, marah lah orang ramai. Pelbagai respon penuh sindiran pedas dilemparkan terhadapnya.

"Mengarut saja. Mungkin awak nak berhenti bernafas dan minum air.

"Oksigen dan air semuanya halal. Boleh awak boikot dua benda ni?," tulis netizen.



Dalam masa sama, dakwaan individu berkenaan membuat orang ramai tertanya-tanya apa yang membuatkan dia takut sangat dengan 'Halal' selain menyifatkannya tidak tahu maksud sebenar halal.




Malas nak cari maksud halal, kan? Nah, hadam ni!


Foto: Twitter

Ada juga orang macam ini ya, sampai kalau ada perkataan halal pun terus diboikotnya. - CARI


Apa Reaksi Anda...

Bagus
7
Marah
9
Terkejut
5
Sedih
7
Lawak
5
Bosan
5
Komen: 21
Komen

Previous : Sukar Dipercayai, Bekas Pemain Bola Sanggup Lakukan 5 Pekerjaan Ini Selepas Bersara

Next       : Lagi Banyak Kesan Buruk Daripada Yang Elok, Rawatan Pemutihan Zakar

Komen Terbaru

Quote shernazz 14-3-2018 08:20 AM
asyura_85 replied at 14-3-2018 07:04 AM
Kosher ngan halal lain ye. Biasa derang ni phobia dgn halal je.. kosher derang ok sbb kosher lagi  ...

Ooo...gitu
Baru iols tahu...huhu

Lain-lain Komen

Quote cekenit 9-2-2018 10:13 AM
Terlebih dna babi kot..kemurungan nampak perkataan halal..
{:give
Quote nisako 9-2-2018 10:47 AM
bangang tul org tu.................
Quote prettyuglybabe 9-2-2018 11:27 AM
mustahil la kokesen bertamadun bersikap kuno gitu..
tu mesti jarum halus muslim menyamar untuk burukkan kokesen..
Quote Artemesiaa 9-2-2018 12:27 PM
Kurang pengetahuan boleh membuat manusia bertidak sebegitu elok ler kalau ada yang nak tolong sekolahkan dia
Quote airmineral 9-2-2018 12:34 PM
ler...certification je maksudnya makanan ni meets some standard
apa masalah la orang camni
Quote missinpiece 9-2-2018 01:10 PM
Ramai je yg berperangai mcm nih. Sama je mcm puak yg nampak gambar anjing babi kt kotak terus tanak sentuh
Quote shernazz 9-2-2018 01:42 PM
Means kosher pon dia xnak juga ke hape?
Quote idakamaruddin 9-2-2018 03:00 PM
missinpiece replied at 9-2-2018 01:10 PM
Ramai je yg berperangai mcm nih. Sama je mcm puak yg nampak gambar anjing babi kt kotak terus tanak  ...

yg ni setuju

non muslim fobia tgk tanda halal muslim fobia tgk gmba anjing..cth kt brand hush puppies..like kalau terpegang kene samak mcmtu


Quote cik_sssara 9-2-2018 03:43 PM
Err, macam ni pun ada. Boycott senyap-senyap tak boleh ke.


P/s: I prefer Kelloggs sebab kurang manis & rapuh kalau nak dibandingkan dengan Nestle punya (manis & keras).

Bila lah Kelloggs nak bagi tin container free lagi, haritu sempat beli satu je. Design dia comel & senang nak simpan cereal, keropok, biskut.
Quote orgsepang 9-2-2018 06:00 PM
Mungkin dia jangka akan dapat sokongan ramai rupanya jadi lain pulak
Quote alesandra 9-2-2018 07:25 PM
kelloggs cereal mmg  lagi sodap dari brand lain...rugi la ko
Quote pokaibanktokyo 11-2-2018 10:11 AM
that slave brit mustve been beaten silly by the gypsies who owned him
Quote BookerT 11-2-2018 08:31 PM
kesian mak sebab mak hayam tu kena troll secara serious sekali...
Quote devilito2 12-2-2018 11:57 AM
macam2 hal...
Quote rogayahtop 13-2-2018 05:00 AM
senang nak jadi pembenci.  be a lover not a fighter tp akak forever cannot accept air kencing binatang.  geli.  kalau porky ke doggy ke cute jugak.  ni air kencing nak curah satu rumah apa hal
Quote BebeQ 14-2-2018 10:00 AM
i ada kawan non-muslim yang cakap dia selesa dengan halal product sebab tak perlu banyak fikir dekat ruang ingredient.
Quote swimswim 14-2-2018 04:52 PM
Pprt nya kokesen ni
Quote Levespa 13-3-2018 05:04 PM
pernah je jumpa komen2 mat saleh yg memang boikot produk halal.. memang benci islam la tu
Quote asyura_85 14-3-2018 06:59 AM
Ramai je kokesen yang macam ni sbenarnya..selain London..in some cities, you have to ask the staff either the meat they provide is halal or nonhalal..sebab derang tak letak sign halal..alasan nya..local tak suka.. dia cakap kita sembelih tu nampak cam jahat sgt la..inhumane katanya..tak tau ke yang stunt ngn cocok tu lagi inhumane??

Lihat semua komen(21)

Untuk komen,
sila login atau daftar sebagai ahli CARI sekarang!

Register  Login or Facebook Login

10 Terpanas
     CARI App
    Get it FREE Apple App Store
    Get it FREE Google play
     Instagram
    cari_infonet
    FOLLOW
    Copyright © 1996-2018 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
    0.045126s Gzip On
    To Top