Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Kolumnis

Biar Tuhan Tunjuk Kebenarannya - Sofi Jikan Pula Positif Ganja

7-2-2018 01:26 PM|Oleh: Saiful | Dilihat: 43568| Komen: 1699

Belum reda kisah Farid Kamil yang dikaitkan dengan dadah, kini pelakon KL Gangster, Sofi Jikan pula ditahan atas kesalahan sama.



Memetik Kosmo!, Sofi didapati positif dadah jenis ganja sebelum ditahan di Balai Polis Mutiara Damansara, malam tadi ketika hadir untuk memberi keterangan berhubung laporan polis yang dibuat Farid.

Pada 31 Januari lalu, Farid Kamil Zahari, 37, mendakwa dianiaya tiga rakan artis yang meletakkan dadah dalam minumannya menyebabkan dia berkelakuan ganas di Balai Polis.


Foto: Kosmo!

Susulan itu, Sofi akan dibawa ke Mahkamah Petaling Jaya hari ini (Rabu) bagi mendapatkan perintah tahanan reman.

Sementara itu, menerusi laman Instagramnya, Sofi meluahkan perasaan berhubung tuduhan terhadapnya dan berharap kebenaran akan ditunjukkan.



Dalam pada itu, The Star Online melaporkan, kes Sofi disiasat mengikut Seksyen 15(1)(a) Akta Dadah Berbahaya 1952.

Apa cerita sebenarnya ni. Bukankah Sofi yang beria menyebelahi Farid sebelum ini? Apapun, kita tunggu hasil siasatannya. - CARI

Apa Reaksi Anda...

Bagus
7
Marah
4
Terkejut
7
Sedih
2
Lawak
6
Bosan
8
Komen: 1699
Komen

Previous : Cupcake Untuk Nonny, Lamaran Paling Sweet 2018

Next       : "Cepat, Habis Perabot Aku Kena Air!" - Istana Gah Aliff Syukri Jadi Air Terjun

Komen Terbaru

Quote Cucucaca 1-3-2018 12:37 PM
FK da bagi statement balas

Lain-lain Komen

Quote kiah_mai_pulak 7-2-2018 10:37 AM
Spekuan caritizen ternyata benar belaka.. kasi sengattttt
Quote kikuri 7-2-2018 10:40 AM
tengok rupa paras pun dah tau jenis mendadih....
Quote tomaz 7-2-2018 10:41 AM
Lain kali jgn bekap. Kan dah kena sengat ngn kawan sndri. Dah tahu nk gi bg keterangan naper x clean kan dulu ganja tu. Sesajer hulur tengkuk. Ke ada org bayar jd kambing hitam
Quote beeeee 7-2-2018 10:41 AM
kiah_mai_pulak replied at 7-2-2018 10:37 AM
Spekuan caritizen ternyata benar belaka.. kasi sengattttt

ahahahahah tag line kasi sengat ni mmg legend
Quote haruslah 7-2-2018 10:42 AM
bape byk thread sopi jikang ni
Quote MH3707 7-2-2018 10:53 AM
kiah_mai_pulak replied at 7-2-2018 02:37 AM
Spekuan caritizen ternyata benar belaka.. kasi sengattttt

yeahh...my speculation is always right...
Quote kiah_mai_pulak 7-2-2018 10:54 AM
kikuri replied at 7-2-2018 10:40 AM
tengok rupa paras pun dah tau jenis mendadih....

Ritu kan dh pernah kantoi bawak sayur dlm wallet..
Quote chinta89 7-2-2018 10:55 AM
kasi sengat derrrrrrr
Quote kiah_mai_pulak 7-2-2018 10:55 AM
MH3707 replied at 7-2-2018 10:53 AM
yeahh...my speculation is always right...

Bukan chuols je... haha. Ritu sofa jakun tu kemain back up tokyid sekali kena humban dlm lokap dh.. hahaa
Quote kiah_mai_pulak 7-2-2018 10:56 AM
Sofa jakun, elok2 lah dlm lokap ya, kalau jumpa sabun ats lantai jgn kutip lah ya.. sekali lu yg di kasi sengatt dari belakang
Quote kiah_mai_pulak 7-2-2018 10:58 AM
beeeee replied at 7-2-2018 10:41 AM
ahahahahah tag line kasi sengat ni mmg legend

Serasi bersama sofi kekdahnya
Quote mixed 7-2-2018 10:58 AM
kasi sengatttttttttttttttttt

Sofi Jikan ditahan positif dadah
[size=0.9]07 Februari 2018 7:30 AM




[size=0.8]





PETALING JAYA - Pelakon filem KL Gangster, Sofi Jikan ditahan polis selepas didapati positif dadah jenis ganja.

Suspek diberkas di Balai Polis Mutiara Damansara malam tadi ketika hadir untuk memberi keterangan berhubung laporan polis yang dibuat pelakon Datuk Farid Kamil Zahari, 37, pada 31 Januari lalu.
Dalam laporan tersebut, Farid didakwa mendedahkan tiga rakan artisnya merupakan dalang di sebalik meletakkan dadah dalam minumannya.
Sofi Jikan akan dibawa ke Mahkamah Petaling Jaya hari ini bagi mendapatkan perintah tahanan reman. - K! ONLINE


Quote MH3707 7-2-2018 10:58 AM
kiah_mai_pulak replied at 7-2-2018 02:55 AM
Bukan chuols je... haha. Ritu sofa jakun tu kemain back up tokyid sekali kena humban dlm lokap dh. ...

oh ekkk?? si jakun tu mmg kalu tgk dari luaran pun dah tau kaki stoned...so that means 3 berok mak yah yg farid kata "aniaya" dia tu, si jakun ni lah kan salah sorang nya...
Quote MH3707 7-2-2018 10:59 AM
mixed replied at 7-2-2018 02:58 AM
kasi sengatttttttttttttttttt

Sofi Jikan ditahan positif dadah

mamat ni sembang mmg kencang...
Quote yuhuu 7-2-2018 10:59 AM
Sopi jikan pi hulur tengkuk sendiri dekat polis ka? Musti heols menyesal now membekap tokyid itu hari.
Quote hyie 7-2-2018 11:11 AM
nape diorang bubuh dadah dalam minuman FK chuols? ala2 nak merogol FK ke apa? macam dalam drama2 berangan akasia petang2 tu sangat...
Quote famri7 7-2-2018 11:18 AM
Its not a rocket science sis. Skali kelih dah tau.
Quote kiah_mai_pulak 7-2-2018 11:19 AM
hyie replied at 7-2-2018 11:11 AM
nape diorang bubuh dadah dalam minuman FK chuols? ala2 nak merogol FK ke apa? macam dalam drama2 ber ...

Meolss x percaya lah Fk ni kena aniaya.. Fk ni saja nk selamatkn reputasi dia je tu
Quote kiah_mai_pulak 7-2-2018 11:20 AM
MH3707 replied at 7-2-2018 10:59 AM
mamat ni sembang mmg kencang...

Geng dadih kalau sembang mmg kencang pun... walaupun nan adooo

Lihat semua komen(1699)

Untuk komen,
sila login atau daftar sebagai ahli CARI sekarang!

Register  Login or Facebook Login

Terpanas Minggu Ini
 CARI App
Get it FREE Apple App Store
Get it FREE Google play
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2018 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.058665s Gzip On
To Top