Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Kolumnis

Saran Bayi Makan Suplemen, Neelofa Terdesak Kata Netizen

5-2-2018 10:13 AM|Oleh: Suzy | Dilihat: 47112| Komen: 1561

Lazimnya suatu ketika dahulu stesen televisyen akan menjadi platform untuk memasarkan apa sahaja jenis produk. 

Malahan bukan sebarangan produk yang boleh mendapat segmen di kaca tv. Hanya produk yang diluluskan dan pengusaha yang mempunyai modal besar sahaja mampu menyiarkan iklan di kaca tv. 

Masa berubah, kini teknik melariskan produk adalah menggunakan nama-nama besar sebagai agen pemasar. Golongan selebriti yang mempunyai ramai pengikut di media sosial sentiasa menjadi buruan pengusaha-pengusaha produk ini  untuk mengiklankan produk mereka. Antara yang menjadi sasaran pengusaha adalah pengacara, pelakon dan usahawan berjaya, Neelofa.

Neelofa sering menggunakan akaun instagramnnya untuk mempamerkan produk-produk yang diwakilinya. Terbaru perbuatannya berkongsi tentang suplemen untuk bayi telah ditegur seorang doktor bertauliah dan dikecam hebat oleh netizen.

Ada juga yang mengatakan Neelofa cantik tetapi tiada otak. Kasarnya bahasa netizen. Namun sehingga kini, Neelofa masih belum mebuat sebarang penjelasan mengenai perkara tersebut. 


CARI harap bukan sahaja Neelofa, semua selebriti dapat lebih berhati-hati ketika memilih produk yang ingin diwakili mereka. Sekiranya tidak diteliti, bimbang kesan sampingan kepada peminat setia yang sentiasa menyokong dan membeli produk-produk ini.  - CARI 


Apa Reaksi Anda...

Bagus
0
Marah
0
Terkejut
2
Sedih
0
Lawak
0
Bosan
2
Komen: 1561
Komen

Previous : Ismail Izzani Dedah Gadis Idaman, Mengaku Suka Yang Berhijab

Next       : "Tak Tahu Apa Masalah Watie Degil Tak Nak Bayar, Alasan Tak Masuk Akal!" - Hana

Komen Terbaru

Quote Cekla 17-2-2018 02:38 PM
Thanatus replied at 5-2-2018 06:25 PM
Currlastt chuols..
So memang betol lah kakak kpd mamat tuu pediatrician. I wonder apa pandangan  ...

Founder tu pun cakap dia selalu refer abg dan kakak dia ttg produk ni.. Which is dengan pengetahuan la kan

Lain-lain Komen

Quote kakasotong2 4-2-2018 02:19 AM
Ramai bising psl ni kt fb n twitter. Terikat dengan kontrak, maka terpaksa la promote jugak benda ntah pape ni.

Screenshot_2018-02-04-02-13-36.png Screenshot_2018-02-04-02-13-40.png Screenshot_2018-02-04-02-16-35.png Screenshot_2018-02-04-02-16-42.png Screenshot_2018-02-04-02-16-50.png
Quote melinda_kerr 4-2-2018 02:21 AM
haritu crystal tomato diani mkn skrang benda alah ni pulak...
Quote lumie 4-2-2018 02:25 AM
Smpai bila2 lopak stuck dgn spm dia. Tlg lah. Format spm skg pn dh update bru. Tlg lah move on. Spm straight A tak menjamin ketajaman akal seseorang. Ohh kamonn,,, spm je kot
Quote ashilalat 4-2-2018 02:28 AM
Cantik x semestinya bijak...lingkupla ko hendaknya. Aniaya org je ubat2 cmni!
Quote inspektoremos21 4-2-2018 02:43 AM
lumie replied at 4-2-2018 02:25 AM
Smpai bila2 lopak stuck dgn spm dia. Tlg lah. Format spm skg pn dh update bru. Tlg lah move on. Spm  ...

Kan.. Dari zaman dewi remaja sampai dah tak berapa nak remaja ni asyik la usung ke sana ke sini results SPM dia yang sungguh cemerlang terbilang gemilang tu.
Quote imanda 4-2-2018 02:50 AM
halahh halahh xsangka ramai anggap kelopak ni bijak.. bijak apo? kalo bijak sgt psl biz awat xjd pengacara rancangan biz? ni tak btahun2 gelak mngilai smbil fesyen tahpepe kat neeletop sinun.
Quote lotionmilo 4-2-2018 02:59 AM
Lopa sila follow twitter doctor doctor niii. Banyak ilmu boleh dapat

Stop jerlah jadi duta product bodoh macam ni
Quote Aduradura 4-2-2018 03:00 AM
Edited by Aduradura at 4-2-2018 03:26 AM
kakasotong2 replied at 4-2-2018 02:19 AM
Ramai bising psl ni kt fb n twitter. Terikat dengan kontrak, maka terpaksa la promote jugak benda nt ...


Kot ye pun terikat contract kene promote....takkan takboleh pikir ,bg baby mkn supplement ? Iolls bg anak sedara baby mkn aiskrim /roti sikit pun dah kene marah berguni hahaha....lol, 10A's lopaahhhh,takde common sense kah...kang cakap camni ,karatz sheolls marah,kalau theyolls marah,theyolls akan start bash artis lain...heh~
Quote anony-mous 4-2-2018 03:02 AM
LOPA ni dah boleh duk bwah senarai retis BIMBO. Ckup2 la canang SPM dia tu. Takat SPM. Siap ada yg compare dgn farah lee yg ada dean list in engineering, grad korean uni. Pleaseee la stop sebut pasal result SPM dia!
Quote nura88 4-2-2018 03:05 AM
mak aih dewasa mkn sekali 4 biji, kalau sebotol ada 40 biji, lepas 10 hari kena beli lagi, kaya terus owner product ni, brapa juta dia byr lopa ni, ntah2 lopa sendiri pun tak makan bnda2 mengarut nih.
Quote KelisaOren 4-2-2018 03:10 AM
Hadap la ko dgn kecaman2 netizen lopa  Duit punya pasal Tak pikir bahaya pada pengguna
Quote miracle_forever 4-2-2018 03:10 AM
Benakknya hajah! Mohon hajjah sponsor supplement ni utk bakal anak shaarnaz & nabila
Quote kikiharris 4-2-2018 03:10 AM
tengok  packaging pon tak lalu la,let alone nak mencekik benda alah ni
iols hanya mampu geleng kepala jelah kalau ada parents kat luar sana sanggup nak bagi baby makan benda mcm ni. siap crush & mix with milk.

Quote Thanatus 4-2-2018 03:22 AM
Adoiii ada jugak yerr ibu2 yg bagi supplement nii kat anak2 dia... merata aku tgk testomoni. Hmmm
Screenshot_20180204-030524.jpg
Screenshot_20180204-030411.jpg
Quote aldinaa 4-2-2018 03:59 AM
Wow hebat. Ingatkan tak nak jadi duta produk merapu? Takkan product ni lulus kkm?
Quote miracle_forever 4-2-2018 04:25 AM
kikiharris replied at 4-2-2018 03:10 AM
tengok  packaging pon tak lalu la,let alone nak mencekik benda alah ni
iols hanya mampu geleng ...

Lobenak mesti beli...bagi anak2 dorang makan sekali
Quote JeepersCreepers 4-2-2018 05:06 AM
KKM jgn la tido..pengeluar/duta kosmetik dll ni kaya raya...pengguna yg tertipu klu setakat kayap xpe...tp klu kiok? Nyawa bukan boleh diganti balik yach
Quote milo84 4-2-2018 07:04 AM
mmg x agree baby amik supplement bukan2 ni. Yg ni mmg wajar dikecam. Tapi just nak tanya tang mana lofa dok kompang spm 10a die? Ke as usual sweetie h yg dok upkan pastu kata lofa x habis2 jaja result spm die.

Anyway, back to topic, this is a disgrace n lofa n the product owner should revised back their information. One thing kalo adult yg makan atas kebodohan sendiri but kalo children especially babies yg kene consume atas kebodohan parents diorang then that is unacceptable.

To lofa kalo nak jadi duta pun please tapis the information yg u put in social media. U are an influencer so don’t take it lightly
Quote cmf_premierleag 4-2-2018 07:12 AM
Mohon lobenak sumbat chew glow utk baby2 korang utk melammmmbaaattttkan proses penuaan  

Lihat semua komen(1561)

Untuk komen,
sila login atau daftar sebagai ahli CARI sekarang!

Register  Login or Facebook Login

Terpanas Minggu Ini
 CARI App
Get it FREE Apple App Store
Get it FREE Google play
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2018 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.059096s Gzip On
To Top