Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Kolumnis

Remy Ishak Penat Berlakon Dengan Intan Najuwa?

2-2-2018 04:49 PM|Oleh: Suzy | Dilihat: 10545| Komen: 64

Semua peminat drama tanah air pasti mengikuti drama bersiri yang menaikkan nama pelakon baru Intan Najuwa. Intan Najuwa yang baru sahaja setahun jagung terjun ke bidang lakonan mendapat perhatian ramai kerana lakonan bersahajanya di samping pelakon senior Remy Ishak.

Malah Intan turut mengakui berasa gementar dan sering menggigil apabila melakonkan watak romantik bersama pelakon itu. 

Bagaimanapun, Remy selaku pelakon utama dalam drama itu mengakui sejujurnya dia penat berlakon di samping pelakon baharu. Menurutnya, ia adalah cabaran yang besar kerana proses pengambaran yang dilalui menjadi panjang dan meletihkan kerana mereka kurang ilmu dalam bidang lakonan. 

“Sejujurnya, penat juga berlakon dengan bakat baharu ini sebab mereka mungkin kurang pengalaman dan ilmu mengenai seni lakon. Kebanyakan bukan datang daripada bidang ini dan perlukan sedikit masa untuk memperbaiki mutu lakonan.

“Biasanya pelakon baru buat hal sendiri saja di set penggambaran. Kalau mereka tak tanya kita pun diam sajalah. Saya faham perasaan gementar apabila jumpa orang lama dalam industri dan tak marahkan mereka. 

"Itu normal sebagai pendatang baharu, cumanya harap selepas ini mereka menjadi lebih baik dan belajar lagi,” ujar Remy.

Namun begitu Remy tidak menolak untuk berlakon bersama bakat baru lagi. Dia cuma perlu meneliti terlebih dahulu naskah tersebut. - CARI 


Apa Reaksi Anda...

Bagus
2
Marah
0
Terkejut
1
Sedih
0
Lawak
0
Bosan
0
Komen: 64
Komen

Previous : Ismail Izzani Dedah Gadis Idaman, Mengaku Suka Yang Berhijab

Next       : Saran Bayi Makan Suplemen, Neelofa Terdesak Kata Netizen

Komen Terbaru

Quote silampumeja 14-2-2018 10:51 AM
poyonya statement remy... for me not bad budak ni berlakon. tak kaku and jauh baik la dari si Ruhainees tu dulu ..sampai sekarang kot .. kira okla pelakon baru ada juga rasa nak belajar. gigih, ada la ahsilnya...
cerita ni ending dia macamna? i xtgk lama dah...


yang i sedar si remy putih terlebih dalam drama ni

Lain-lain Komen

Quote batrishia 2-2-2018 04:54 PM
kenapa penat? intan najwa ni spesis kayu jugak kah ?
Quote Aduradura 2-2-2018 05:02 PM
Gambar remy kedua tu jelas fondesyen nya
Quote shernazz 2-2-2018 05:03 PM
batrishia replied at 2-2-2018 04:54 PM
kenapa penat? intan najwa ni spesis kayu jugak kah ?

Maybe utk.menjiwai watak atau rehearsal skrip ..
Kekadang budak baru.neh.selain kayu..depa segan.nak bertanya..takut kena.maki kot..hahahaha
Quote Rainrein 2-2-2018 05:14 PM
Perasannye. Dulu dulu ko pun pelakon baru gak. Bukan terus berlakon terer pun.
Quote yangsemb 2-2-2018 05:14 PM
Ngadesnya Remy nie, dah laa sendu, skali skala panggil belakon komplen pulaksss {:cryrun
Quote merahrose 2-2-2018 05:21 PM
so what...
spa penulis cita bodoh ni...cm haram g jlan cita..
Quote NonaNaga 2-2-2018 05:25 PM
ni semua propaganda nak up kan citer macik bawang ni
Quote whitePoison 2-2-2018 05:54 PM
habis berlakon berpeluk bergesel bagai, mana la kau tak gementar mengigil remy oii..
Quote merrissa 2-2-2018 06:07 PM
bosanlah citer ni...asik2  makan....abg remy makan berbunyi2.....
Quote Aduradura 2-2-2018 06:10 PM
merrissa replied at 2-2-2018 06:07 PM
bosanlah citer ni...asik2  makan....abg remy makan berbunyi2.....

iolls paling turn off tengok org makan berbunyi....satu lagi retis yg mkn berbunyik, fatiya latif.....eeeee
Quote onexox97 2-2-2018 06:16 PM
napa dalam citer ni onscreen nampk remy lak kayu
Quote Aduradura 2-2-2018 06:19 PM
Rainrein replied at 2-2-2018 05:14 PM
Perasannye. Dulu dulu ko pun pelakon baru gak. Bukan terus berlakon terer pun.

Amboi marahnye,kekeke....iolls baru je smlm pesan suh remy being humble...tak sangka pulak remy kuar statement cenggini....remy better rileks2 tak perlu keluar statement seniorita sangat ...focus berlakon je haaaa deknon
Quote budakpink 2-2-2018 06:53 PM
Intan tu dlm cite ptg2 tu idok la kayu sgt. Bole la tu die blakon...ok la kirenye.  Tapi x bole la juga retis yg rase die bagus sgt ni duk kate pelakon baru mcm2..sb yg lame tu pun dulu mule2 gitu gak tapi retis lame2 ni semua mule dari bawah. Blakon jd pmbantu start then bile dpt watak utama ofcoz kebabom. First tgok remy kat nur kasih. Mmg tiptop la lakonan.. Skrg ni dah musim gini kan. ..muke x kenal pun leh dpt watak utama.pastu lakonan alahai haha
Quote kiah_mai_pulak 2-2-2018 07:19 PM
Kuatnya lahaiii bau kari kapala ikan si wemy ni...
Quote anony-mous 2-2-2018 07:59 PM
Elehh entah2 ko dlu masa baru gitu jgk. Tp kne blakon dgn bam remy klau i ols pon snyap xterkata waktu xblakon. Confirm la segan
Quote BookerT 2-2-2018 08:05 PM
tape lah mak hayam remy.....janji dapat duit...
Quote nura88 2-2-2018 08:05 PM
merrissa replied at 2-2-2018 06:07 PM
bosanlah citer ni...asik2  makan....abg remy makan berbunyi2.....

i pun perasan dia makan berbunyik dlm drama tu hahahha
Quote Kadaisaku 2-2-2018 08:09 PM
Kenapa pelakon yg dah ada nama skrg berlagak eh? Dah tahu klu pelakon baru tu kayu share la ilmu lakonan tu kosser nak buat statement mengundang camni
Quote chekacheku 2-2-2018 08:36 PM
Ok je c intan najua ni blakon..ttengok drama awal dia ngn shukry yahya hantu punya boss..oklah..xkayu lnsg bg aku..poyo je remy..mat diva..puihh

Lihat semua komen(64)

Untuk komen,
sila login atau daftar sebagai ahli CARI sekarang!

Register  Login or Facebook Login

Terpanas Minggu Ini
Kategori Berkaitan
 CARI App
Get it FREE Apple App Store
Get it FREE Google play
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2018 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.055999s Gzip On
To Top