Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Kolumnis
CARI Infonet Portal Semasa Lihat artikel

Google Tutup Aplikasi LGBT Di Indonesia

2-2-2018 11:05 AM |Dilihat:1210| Komen: 12

Susulan kerajaan Indonesia menuntut penutupan aplikasi berunsur LGBT, Syarikat Alphabet Incs Google (Google) dilaporkan telah menutup salah satu aplikasi temu janji gay terbesar di dunia versi Indonesia, Blued di Playstore.

Dalam pada itu, Indonesia turut meminta gergasi teknologi itu untuk menyekat 73 aplikasi berkaitan dengan LGBT lain daripada Play Store dan menggesa orang ramai menghindari aplikasi tersebut, Kosmo melaporkan. 

Jurucakap Kementerian Komunikasi, Noor Iza semalam mengesahkan aplikasi Blued yang digunakan oleh 27 juta pengguna seluruh dunia tidak akan timbul dalam Google Play Store untuk pengguna di Indonesia.

Foto Carian internet
Terdapat kandungan negatif berkaitan pornografi di dalam aplikasi tersebut. Kemungkinan seorang atau beberapa pengguna aplikasi tersebut meletakkan gambar lucah dalam kandungannya,kata Noor Iza kepada agensi berita AFP.

Pun begitu, Google enggan mengatakan sama ada ia akan menurut tuntutan kerajaan untuk mengeluarkan berpuluh-puluh aplikasi lain berkaitan LGBT - CARI 

Apa Reaksi Anda...

Bagus
7
Marah
8
Terkejut
6
Sedih
8
Lawak
6
Bosan
4
Komen: 11
Komen

Anda Mungkin Meminati

Komen Terbaru

Quote MarissaOberlin 5-2-2018 01:22 AM
Camne nak layan they olls punya private live ? tiberr

Lain-lain Komen

Quote hefze 2-2-2018 12:16 PM
malon negare gay berani tutup tak @pyropura
Quote RatuDunia94 2-2-2018 10:29 PM
Kesian ummah LGBT indon haknya disekat.. {:smile
Quote manjalara_01 3-2-2018 06:51 PM
kat m'sia pulak ape citer?
Quote finesse 3-2-2018 07:09 PM
Apa kata tutup wechat whatsapp sekali...
dgn ribuan laman web dating hetero jgkk...
Bersepak bayi2 kena buang, kena bunuh sbb budak hetero lahanat..
Quote pyropura 4-2-2018 03:02 AM
hefze replied at 2-2-2018 12:16 PM
malon negare gay berani tutup tak @pyropura

Msia negara demokrasi, indon negara banci, hi hi hi ...
Quote oawsem 4-2-2018 03:17 AM
pyropura replied at 4-2-2018 03:02 AM
Msia negara demokrasi, indon negara banci, hi hi hi ...

mak ko pelacur sial sundal hanjengg kurap mak ko ittewwww


Quote pyropura 4-2-2018 03:25 AM
oawsem replied at 4-2-2018 03:17 AM
mak ko pelacur sial sundal hanjengg kurap mak ko ittewwww

Kimak kau Lava menghina Islam sebab balas syahadah dengan sumpah seranah
Quote putehkundor 4-2-2018 05:49 AM
Ramai indon indon tayang konek live Kat blued
Quote kucen_miang 4-2-2018 06:28 AM
RatuDunia94 replied at 2-2-2018 10:29 PM
Kesian ummah LGBT indon haknya disekat.. {:smile

kesian kambing2 pulak jd mangsa di indon pulak lepas ni.
Quote hefze 4-2-2018 10:29 AM
Edited by hefze at 4-2-2018 10:42 AM
pyropura replied at 4-2-2018 03:02 AM
Msia negara demokrasi, indon negara banci, hi hi hi ...

mane de demokrasi press freedom dibawah indon,malon negare banci teriak banci padahal malon kan homo  
Quote MarissaOberlin 5-2-2018 01:22 AM
Camne nak layan they olls punya private live ? tiberr

Lihat semua komen(12)

Untuk komen,
sila login atau daftar sebagai ahli CARI sekarang!

Register  Login or Facebook Login

10 Terpanas (Portal)
 CARI App
Get it FREE Apple App Store
Get it FREE Google play
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2018 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.084938s Gzip On
To Top