Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Kolumnis

Fathia Latiff Mengamuk, Pendapat Tentang Perogol Dimanipulasikan

1-2-2018 04:30 PM|Oleh: Saiful | Dilihat: 5215| Komen: 76

Fathia Latiff dan ayat-ayat kontroversi memang tak boleh dipisahkan.

Twitter seolah-olah menjadi medan untuk meluahkan apa sahaja tanpa memikirkan kesannya pada orang lain.

Foto: IG Fathia Latiff
Baru-baru ini pelakon tersebut ada memberi komen tentang satu artikel berita "Rogol, sembelih dan bunuh suri rumah, penganggur ke tali gantung."

Ini tulisnya:



Nampaknya komen itu mengundang pelbagai reaksi negatif yang rata-ratanya tidak bersetuju dengan pendapat Fathia.


Kata mereka, memang urusan taubat itu adalah antara manusia dengan Tuhan, namun hukuman dunia metilah dilaksanakan untuk pengajaran.



Foto: IG Fathia Latiff
Kemas kini terkini, Fathia mengamuk dengan satu blog hiburan kerana didakwa menfitnah dirinya dan memanipulasikan kata-katanya.

Dalam entri yang dimuat naik di Instagram, Fathia nampaknya tidak berpuas hati dengan blog tersebut dan mungkin akan mengambil tindakan undang-undang ke atasnya.


Apa Reaksi Anda...

Bagus
6
Marah
9
Terkejut
10
Sedih
8
Lawak
9
Bosan
11
Komen: 76
Komen

Previous : Radin–Amira ‘Flirting’, Ada Sesuatukah?

Next       : "Kepada Binatang, Jangan Follow IG Aku,"-Elyana Mengamuk

Komen Terbaru

Quote tang_ginger81 3-2-2018 12:21 PM
Mcm ni la kalau jari lg laju dari otak..

Lain-lain Komen

Quote awanearisu 1-2-2018 04:36 PM
Malangnya... kehidupan sebenar bukanlah seindah kisah Ariana Rose wahai FL
Quote ratuiphone 1-2-2018 04:37 PM
Apa kata fatia kawen dgn dia? Mmunngkinn lepas kawen dan tgk muka fattia dia pun akan berubah kan..mane tau..
Setuju dgn fatia...ko kawen je la dgn dia fatia
Quote azimodin 1-2-2018 04:40 PM
Bodoh. Kau x kena, boleh la nak sembang kencang nak bagi kemaafan. Manusia bukan tuhan yang maha pengampun ye. dah buat jahat selayaknya kena cerca, xkan nak sambut dengan bunga rampai pulak. as a person who was molested as a child, aku xleh terima statement tekya.
Quote sukacactus 1-2-2018 04:41 PM
Citer ariana rose tu dia kahwin dgn rapist tu sdr kan
Hurmmmm...patut la
Quote CardiGans85 1-2-2018 04:42 PM
Selagi kau x syirik pd Allah swt, mmg boleh bertaubat dan berubah. Tp kena la di asingkan dahulu drpd khalayak. Cuma, kita sendiri ade undang2 dan peraturan dlm hidup yg perlu d patuh/laksanakan. Klu kita ade Hudud thia, apa balasannya utk kes bunuh? An eye for an eye, a tooth for a tooth.

Ni, klu mummy awak yg kena rogol, sembelih dan bunuh?mampu x awak berkata sebegini? Klu boleh, sememangnya awak seorg yg bjiwa besar dan muslimah yg baik.
Quote hanezzafirah 1-2-2018 04:44 PM
dia ni nama je amik law tapi ohh lupa belajar tak abis
bukannya terus ke tali gantung, masih ada 1 peluang pengampunan agung.
.
agaknya fathia ni dah byk kali merasa kena rogol kot. benak betol dia ni
Quote misslinkpk85 1-2-2018 04:44 PM
Mcm ni la. Ko try dulu kena rogol. Pastu ko bg la peluang kedua kat dia, maapkan dia, kasi dia keluar penjara. Sbb selagi ko xde kat tmpt mangsa ko x de perasaan n otak
Quote pearl.silver 1-2-2018 04:46 PM
Peluang dah dibagi pd mereka tiak
Peluang untuk insaf, mati setelah bertaubat
Quote kakiah12 1-2-2018 04:47 PM
Dia ni selamanya bodoh ke ape?
Quote prettyuglybabe 1-2-2018 04:48 PM
dia ni attention seeker je la..
tak usah la layan..
lagi dilayan lagi la dia suka..
Quote lonso 1-2-2018 04:49 PM
For.me.org mcm ni x perlu bg peluang..tgk pun sakit hati..org x rasa mmg lah senang je ckp bg peluang..
Quote onexox97 1-2-2018 04:49 PM
asal twit ada je thread baru bravo tiya
Quote CardiGans85 1-2-2018 04:51 PM
azimodin: Bodoh. Kau x kena, boleh la nak sembang kencang nak bagi kemaafan. Manusia bukan tuhan yang maha pengampun ye. dah buat jahat selayaknya kena cerca, x ...


Allahu Akbar..awak ni mmg superwoman. Boleh jd contoh utk org lain yg pernah d perlakukan sebegitu.
Quote tomaz 1-2-2018 04:53 PM
Kau ingat dunia ni mcm drama ko berlakon ke tekya? Kena rogol dgn org kaya kawen jatuh cinta happily eva after. Something wrong pompuan ni. Attention seeker sgt sejak sendu ke kuburan xde job ni

Quote prizadane 1-2-2018 04:54 PM
ni fathia dah keluar statement kat ig, nak saman rotikaya pasal isu ni...
Quote makneng 1-2-2018 04:56 PM
Ala tekya.. Kitaorg sentiasa bg peluang kedua, ketiga, keempat n seterusnya bg tek yah tayang ketet secara live kat mana2 platform socmed. Ape lg buatlah!
Quote siputsedut 1-2-2018 04:58 PM
prizadane replied at 1-2-2018 04:54 PM
ni fathia dah keluar statement kat ig, nak saman rotikaya pasal isu ni...

Sbb apa uols?
Quote hanasensei 1-2-2018 04:58 PM
Hang ingat hang tu ariana rose n pnjenayah tu seth tan ker.. pnjenayah tu setan kk. Dh la gi rogol, smbelih n bunuh lagi..

Cuba hang yg kena camtu..harap hang dpat ampunkn lah pnjenayah tu buat sma mcm pnjnayh tu buat kat mangsa..
Quote bungarose 1-2-2018 05:01 PM
Boley tahan tingtong yer minah nih. Sigila tu dah ler merogol, dia bunuh dgn kejam. Di sembelihnyer mangsa rogol tu. Saksi kes tu ank arwah kan. Ko ni betul ker tak fatiya. Cuba ko sendiri jadi saksi mak ko kena rogol..sembelih dan bunuh. Agak2 ko bley hidup tenang dan bg peluang kedua tak pd pembunuh tu.

Lihat semua komen(76)

Untuk komen,
sila login atau daftar sebagai ahli CARI sekarang!

Register  Login or Facebook Login

Terpanas Minggu Ini
 CARI App
Get it FREE Apple App Store
Get it FREE Google play
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2018 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.059816s Gzip On
To Top