Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Kolumnis
CARI Infonet Portal Fokus@CARI Lihat artikel

Tersipu-sipu Abang KFC Apabila Pelanggan 'Bermain Api Cinta'

Oleh: Khair|29-1-2018 01:52 PM |Dilihat:4073| Komen: 40
Satu pujian seharusnya diberikan kepada mereka yang berkerja sebagai juruwang atau pelayan restoran makanan segera kerana setiap hari mereka terpaksa bertemu dengan pelbagai ragam pelanggan, namun masih tersenyum dalam apa jua keadaan.



Baru-baru ini, tular sebuah video memaparkan seorang pekerja KFC tersipu-sipu menahan malu apabila diusik pelanggannya ketika itu. Kebetulan waktu itu restoran tersebut memainkan satu lagu berunsurkan cinta dan secara tiba-tiba, pelanggan terbabit miming lagu itu dengan gayanya seolah-olah ingin mengorat staf berkenaan



Dipercayai video tersebut berasal dari negara Jiran iaitu Thailand kerana menerusi video berkenaan, kedengaran lagu yang dimainkan berbunyi Siam.


Loading FB Post...

Nak dijadikan cerita, ada netizen berpendapat bahawa pelanggan berkenaan merupakan seorang pondan dan kerana itulah pelayan tersebut berasa malu. Mungkin segan agaknya.



Tak kurang juga netizen yang mengatakan pelayan KFC tersebut takut menjadi 'kunyit'. Apa maksud kunyit? Anda faham-faham sendiri maksudnya. 



Apa-apa pun, video ini mungkin memberi idea kepada mereka yang sedang mencari jodoh. Apa salahnya kalau berani mengorat jodoh anda dengan cara sebegini. Tak begitu? - CARI

Apa Reaksi Anda...

Bagus
2
Marah
1
Terkejut
0
Sedih
1
Lawak
1
Bosan
0
Komen: 40
Komen

Anda Mungkin Meminati

Komen Terbaru

Quote noraidil_06 2-2-2018 12:48 PM
snazzydaisy: bila uolsss kata nyah tu muncit, cecepat I scroll balik, muncit skit laaa..hahahandsome gak mamat kfc tu, tapi obviously dia pakai wedding ring, jgn d ...

{:cryrun{:cryrun{:cryrun hahahahah

Lain-lain Komen

Quote Leha_Janda 29-1-2018 02:28 PM
Ini bukan dekat Thailand ini dekat Philippine laaa dengar lagu tu.. huhu
Quote MsKathryn 29-1-2018 02:31 PM
Pondan tu mcm org polippin ja..
Quote manehnya 29-1-2018 02:41 PM
bapuk x malu...

neway budak kepci tu looks delicious
Quote ahlisihircute 29-1-2018 02:45 PM
Hensem mamat kepci tu....
Hilang selera tgk muka si pengorat....perutnya muncit....
Quote qistiena 29-1-2018 02:56 PM
hensem mamat kepci tuu...
Quote AbukRokok 29-1-2018 02:58 PM
klu pondan mcm sajat mau abg kfc terjerumus juga
ni dah la hodoh mcm katak... perut buncit mcm mengandung
Quote mieymiey 29-1-2018 03:01 PM
Hahahahaha. Walaupun hauk, tetap konfiden
Quote snazzydaisy 29-1-2018 03:05 PM
bila uolsss kata nyah tu muncit, cecepat I scroll balik, muncit skit laaa..haha

handsome gak mamat kfc tu, tapi obviously dia pakai wedding ring, jgn dok gatai nak pi extend masjid pulak

penah sekali I order kfc, I request nak ayam bahagian dada, then mamat tu tanya "dada I you taknak ke?" sengal betul, tension sbb shift panjang kot
Quote ninjago 29-1-2018 03:49 PM
laaa.. ingatkan pompuan peknen td!
Quote AbukRokok 29-1-2018 03:52 PM
snazzydaisy replied at 29-1-2018 03:05 PM
bila uolsss kata nyah tu muncit, cecepat I scroll balik, muncit skit laaa..haha

handsome gak mama ...

wow.. untungla klu ada staf pompuan ckap mcm tu
Quote RatuDunia94 29-1-2018 04:02 PM
Manager KFC pinoy..
Knp kat msia iols x pernah jumpa yg helok2?


Quote amon_79 29-1-2018 04:05 PM
iols pernah jumpa cashier mcd yg amat heloknya rupa parasnya... mybe br abis study kot... tinggi.. tegap dn muka tasty sgt.. xtau la keje lagi ke idak atau dah disambar jd anak ikan vip... lokasi giant sec 13 shah alam..
Quote vanillaninja 29-1-2018 04:22 PM
Helokkk. No wonder kena usik
Quote Coklatkitkat 29-1-2018 04:53 PM
Teringat abe kt kfc klcc (skrg kfc tu dh xde) bulu hidong abe tu panjannggg mak aiii.. muke mulek dohh, geli nengoknya
Quote tomaz 29-1-2018 05:23 PM
RatuDunia94 replied at 29-1-2018 04:02 PM
Manager KFC pinoy..
Knp kat msia iols x pernah jumpa yg helok2?

Helok nyaaa. Kalau kat malaysia ni berkampung la iolss kat kepsi tu. Hahaha
Quote naina 29-1-2018 05:58 PM
RatuDunia94 replied at 29-1-2018 04:02 PM
Manager KFC pinoy..
Knp kat msia iols x pernah jumpa yg helok2?


Heloknyaa sis. Kat malaysia bbnu lepasan spm jah nyahh. Lagi pon bape rate gaji sana eh? Mahal tak? Kat malaysia bapak murah gaji kehepsi. Nk main gym pon tak lepas.
Quote insulin 29-1-2018 06:03 PM
naina replied at 29-1-2018 05:58 PM
Heloknyaa sis. Kat malaysia bbnu lepasan spm jah nyahh. Lagi pon bape rate gaji sana eh? Mahal t ...

Haha. Baru nak taip ayat yang sama. Gaji kerja KFC kat sini x cukup nak tampung kos gym, makanan dan protein.
Quote epis 29-1-2018 06:25 PM
Mamat cashier tu dah kawen la kan, ade cincin di jarinya...
Quote yangsemb 29-1-2018 06:33 PM
Ngeh3x cian budak kepci tuu...terpaksa layannnn ajelaaa {:smile

Lihat semua komen(40)

Untuk komen,
sila login atau daftar sebagai ahli CARI sekarang!

Register  Login or Facebook Login

10 Terpanas (Portal)
 CARI App
Get it FREE Apple App Store
Get it FREE Google play
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2018 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.054049s Gzip On
To Top