Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Kolumnis

Drama Rantaian Promosi Pedofilia?

29-1-2018 01:21 PM|Oleh: Suzy | Dilihat: 8135| Komen: 122

Sekarang ini sedang hangat sebuah drama rantaian di stesen televisyen swasta yang memaparkan kisah pelajar sekolah bercinta dengan seorang hartawan yang digelar sebagai “Pak Cik”. 
Drama sebanyak 28 episod terbitan Creative Skill Solution itu diarahkan oleh Idora Abdul Rahman dan telah mula ditayangkan sejak akhir Disember lalu.

Kisah cinta 3 segi antara watak utama itu seterusnya mewujudkan sebuah perkahwinan berpoligami. Ia menjadi sangat popular dan sering ‘trending’ setiap kali ke udara. 

Dalam pada menjadi bualan dan kegemaran peminat drama, konsep yang diketengahkan iaitu percintaan antara seorang lelaki yang digelar ‘Pak Cik’ dengan seorang pelajar sekolah menimbulkan rasa kurang senang di antara pengikut drama ini. 

Tambahan pula dikatakan terdapat aksi-aksi romantis di dalam bilik yang dirasakan kurang sesuai kerana melibatkan seseorang yang berumur dengan pelajar. 

Menurut netizen tidak wajar konsep ini diketengahkan. Ia seolah-olah mempromosikan pedofilia iaitu kecenderungan seksual ornag dewasa kepada kanak-kanak. 


Oleh kerana watak utama yang kelihatan amat muda dan watak utama lelaki yang digelar ‘Pak Cik’ maka persoalan pedofilia ini timbul. 

Menurut netizen juga perubahan fizikal dan penampilan watak utama wanita itu ketika bersekolah sehingga ke alam perkahwinan kurang berkesan lalu menimbulkan anggapan kepada promosi pedofilia ini. 

CARI berpendapat mungkin netizen yang beranggapan begitu kurang faham erti pedofilia yang sebenar. 

Sementelahan watak utama wanita adalah sedang bersekolah menengah tinggi dan berada di peringkat menengah atas. Jadi tidak timbul persoalan promosi pedofilia atau tidak. - CARI 


Apa Reaksi Anda...

Bagus
1
Marah
1
Terkejut
0
Sedih
0
Lawak
1
Bosan
0
Komen: 122
Komen

Previous : KL Wangan Tersebar Di FB Live, Pekin Ibrahim Kecewa Teruk

Next       : Mirip Azizulhasni, Shaheizy Sam Bawa Watak The Pocket Rocketman

Komen Terbaru

Quote whitePoison 1-2-2018 01:18 AM
lepas ni boleh la budak lepasan spm tanam impian kahwin dengan lelaki berumur yang kaya raya..

Lain-lain Komen

Quote mieymiey 29-1-2018 01:45 PM
Sementelahan watak utama wanita adalah sedang bersekolah menengah tinggi dan berada di peringkat menengah atas.


I tak tengok drama ni, tapi maksud ayat kat atas ni watak perempuan tu tingkatan 6 atas ker? 19 tahun?
Quote Telolet 29-1-2018 01:49 PM
budak tu watak sheols dah cukup umur. tapi entahla, iols tetap rasa geli dengan pairing ni.
Quote annehuda 29-1-2018 01:51 PM
CARI berpendapat mungkin netizen yang beranggapan begitu kurang faham erti pedofilia yang sebenar.


tp aku tetap geli sebab perbezaan umur yg hagak ketara. dan jalan citer die yg mmg menggelikan. aku tgk pun aku tak paham dah kenapa citer ni jadi sebutan satu malaysia
Quote annehuda 29-1-2018 01:53 PM
walaupun ade yg mengaitkan citer ni ngan goblin  drama korea tu, goblin raksasa yg dah hidup beratus-ratus tahun tu, tp dlm drama tu takdela berpeluk peluk bersentuhan mcm drama ni skali. takdela org geli sgt
Quote nuryakmal 29-1-2018 01:55 PM
watak tu umur 18-19 la masa dia kawin dengan pakcik. hadoiiiiii

tau tak maksuk pedophillia tu hape
Quote nuryakmal 29-1-2018 01:56 PM
ok la ok la fine. si intan tu nampak muda sangat, kalau tiz zakiah or emma maembong kurang la sikit nampak beza umur
Quote evlinne 29-1-2018 01:58 PM
Tetibe rasa remy hensem
Quote Aduradura 29-1-2018 01:58 PM
Edited by Aduradura at 29-1-2018 01:59 PM

Kalau remy dgn mcm nelydia senrose ke, takde la geli kot...tp dgn intan ni, kalau ade part sweet, cringey sgt...geli ~ intan yg skrg (kurus kering) nmpk too young utk watak heroin
Quote asmara_me 29-1-2018 02:03 PM
buat berita dari komen ig ke, serius lah? ggggrrrrrrr

drama coffee prince yang promot LGBT xde issue pun huhuhu ..
Quote tomaz 29-1-2018 02:06 PM
Edited by tomaz at 29-1-2018 02:11 PM

Iolss rasa sbb body si intan ni yg x nmpk mcm remaja. Mcm body bebudak yg baru nak tumbuh segala mala. Tu yg nmpk weird. Mcm cringe je tgk duk berpeluk ngn pakcik. Umur2 18/19 rasa nya body pompuan x de la mcm bebudak dah. Ke zaman skrg dah makin mengecil? Kurang hormon kah? Malas nak taip lelebih kang di katanya iolss body shaming budak ni


Disclaimer: iolss x tgk cerita euww ni

Quote barfi 29-1-2018 02:14 PM
Umo 18/19 dah cukup umo. Tak dikategorikan pedofilia dah.. bawah 17tahun barulah pedo.. apapun tiap kali aku tengok iklan drama ni di fb tv3, aku geli. Budak pompuan ni kecik sgt kot badan nya sampai betol2 nampak macam form 3/4 jah. Huhu. Remy tu as usual la.. kuat sgt aura bangla nya. Mmg hakikat netizen malaysia ni suka org berwajah bangla/paki ni tapi indenial
Quote mesmerize 29-1-2018 02:15 PM
umur dia dah cukup la utk kawen.. pedo apanya..
cuma body dia je kecik..
eh helo ramai je kaum wanita umur umur 20-an keatas pun kecik leper ok.. tak semua orang bodynya voluptous hourglass segala
Quote barfi 29-1-2018 02:17 PM
annehuda replied at 29-1-2018 01:53 PM
walaupun ade yg mengaitkan citer ni ngan goblin  drama korea tu, goblin raksasa yg dah hidup beratus ...

Masa yg budak pompuan tu peluk remy dari belakang kat balkoni tu iols rasa geli gila. Macam nak tunjuk dua2 baru puas haha.
Quote nor_aini.s 29-1-2018 02:21 PM
samalah...maybe heroin xsesuai dgn remy...kdg2 rasa lbh bai dia plh isteri pertama dia..instead of watak bdk tu
Quote masdiana-ana 29-1-2018 02:21 PM
aku pun geli tgk drama nie... ketara beza giler..
Quote sehirkedi 29-1-2018 02:24 PM
tak tengok citer ni sebab heroin tak best..takdak auraa
Quote KhunJee 29-1-2018 02:26 PM
Tengok iklan pun dah geli apatah lagi nak tgk drama ni. Bahkan baca tajuk drama pun dah geli. Cane ntah blh meletop sgt cite ni.
Quote mixed 29-1-2018 02:26 PM
aku x tgk drama
tp baca korang nya komen
rasa geli plk
Quote faralina04 29-1-2018 02:27 PM
xtengok pon..rasa konon2 mcm nk ikut cite Goblin korea kot,,pakcik bercinta ngn bdk sekolah..tp...hampeh

Lihat semua komen(122)

Untuk komen,
sila login atau daftar sebagai ahli CARI sekarang!

Register  Login or Facebook Login

Terpanas Minggu Ini
 CARI App
Get it FREE Apple App Store
Get it FREE Google play
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2018 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.039282s Gzip On
To Top