Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Kolumnis

“Tak Perlu Panggil Saya Datin” - Almy Nadia Masih Cuba Sesuaikan Diri

29-1-2018 11:50 AM|Oleh: Amirah | Dilihat: 10085| Komen: 145

Di sebalik kejayaan seorang lelaki pastinya ada wanita yang mendorong dan menjadi tulang belakang atas segala usaha dan pengorbanan.

Begitu juga dengan Almy Nadia yang mengetahui segala perit jerih sepanjang hidup bersama dengan suami tercinta, Fizz Fairuz.

Sempena ulang tahun Hari Keputeraan Sultan Ahmad Shah, Fizz Fairuz telah dikurniakan Darjah Indera Mahkota Pahang (DIMP) yang membawa kepada gelaran Datuk.

Foto: IG Fizz Fairuz
Anugerah yang diterima oleh suaminya ini benar-benar memberi kejutan kepada Almy Nadia dan menurutnya dia hanya mengetahui perkara tersebut dua hari sebelum majlis dijalankan di Istana Abu Bakar Pekan.

Almy sendiri tidak memberitahu tentangnya kepada sesiapa kerana tidak mahu ianya menjadi kecoh namun dia tidak menyangka ada pula laporan media tentang pengiktirafan tersebut.

Kerja keras Fizz Fairuz selama tiga tahun membantu mempromosikan pelancongan di Negeri Pahang membuahkan hasil akhirnya.

Foto: IG Almy Nadia
Foto: IG Almy Nadia 
Apabila diaju tentang gelaran Datin yang diterimanya, dia menolak untuk dipanggil dengan gelaran baru yang dipikulnya itu buat sementara ini. Dia masih cuba menyesuaikan diri dengan keadaan ini.

Foto: IG Almy Nadia
Walaupun begitu, dia amat menghormati kebesaran pangkat ini dan akan terus setia melalui penat lelah bersama suami tercinta dan memajukan syarikat mereka Rain Maker Creation Sdn Bhd.

Bertuah sungguh Fizz dapat isteri seperti Almy. Dia memang seorang penyabar dan setia disamping Fizz. Rindu juga ingin melihat Almy kembali beraktif dalam bidang lakonan. - CARI


Apa Reaksi Anda...

Bagus
0
Marah
1
Terkejut
1
Sedih
1
Lawak
0
Bosan
1
Komen: 145
Komen

Previous : Disebabkan 'Sweating Like A Pig', Shila Amzah Kena Hentam

Next       : Solat Pun Bersolek? -Bengang Dituduh, Fiza Halim Bagi Penjelasan

Komen Terbaru

Quote labusayong 19-2-2018 09:30 AM
I jumpa dia kat Genting last week

I buat donno je, mader I pegi lambai..pastu bertegur sapa pulak haha
Mader I tanya "dato mana?" tin almy jawab "otw" something like that la

Ramah je tak kekwat tapi sungguh, macam acik2 je dgn blusher dah mcm chibi maruko chan

Lain-lain Komen

Quote onexox97 29-1-2018 11:52 AM
jaga baik2
Quote Aduradura 29-1-2018 11:56 AM
onexox97 replied at 29-1-2018 11:52 AM
jaga baik2

Kalau dah jadi dato zaman skrg ni, byk sgt ke kelainannya....ttp gteww je kan....title je la yg berubah...tu pun kdg2 org akn lupa dia ade title tu....mcm aaron aziz, iolls kadang2 lupe yg heolls tu ade dato jugak....lol
Quote cmf_premierleag 29-1-2018 01:02 PM
Mesti almy tertekan sbb nak kene dress up selalu
Nak dressing up tu sume perlukan duit
Quote greantea 29-1-2018 01:07 PM
Quote lazim 29-1-2018 01:09 PM
baju sheols tu mcm baju kat butik marhein yg berharga 120 je kan

btw xpayah gabra la datuk P je pon
Quote cendawanbonyok 29-1-2018 01:13 PM
lazim replied at 29-1-2018 01:09 PM
baju sheols tu mcm baju kat butik marhein yg berharga 120 je kan

btw xpayah gabra la datuk  ...

x sempat nak tempah baju noks. ok la tu sedondon je ngan baju melayu fizz. hehe
Quote lazim 29-1-2018 01:15 PM
cendawanbonyok replied at 29-1-2018 01:13 PM
x sempat nak tempah baju noks. ok la tu sedondon je ngan baju melayu fizz. hehe

entah la nampak selekeh dgn leher luas macam tu. mcm xsiap je gaya
Quote edoraixora 29-1-2018 01:20 PM
macam poyo jer statement
Quote mixed 29-1-2018 01:20 PM
malu la tewwwwwwwwwwwwwwwwwww
Quote rosewhite 29-1-2018 01:20 PM
Dia tau pun 2 hari sebelum majliskan tu tak sempat nak tempah kot
Quote sarah_ary2 29-1-2018 01:22 PM
Apsal muka almy mcm lain, bukan sebab die berisi, nampak lain sebab hidung jadi tajam and pipi mcm kene botox pulak ke sebab mekap?
Quote lavendermiz 29-1-2018 01:24 PM
almy ni masa zaman2 dunia baru, suka tengok dia..cantik.. sayangnya sekarang tak jaga badan lepas beranak
Quote jiwakacau06 29-1-2018 01:30 PM
Edited by jiwakacau06 at 29-1-2018 01:32 PM
rosewhite replied at 29-1-2018 01:20 PM
Dia tau pun 2 hari sebelum majliskan tu tak sempat nak tempah kot


nmpak bnor tipu 2 ari baru dpt tau.  ingt istana cm hotel kut.. card jmputan  kna bg jwpn awal kut.,
Quote adel7 29-1-2018 01:37 PM
Yelah tu lagi 2 hari baru dpt tahu.
Quote mieymiey 29-1-2018 01:41 PM
Dia masih cuba menyesuaikan diri dengan keadaan ini.


Keadaan ini
Quote lazim 29-1-2018 01:48 PM
Hrp datin x pyh la nego sengkuang calit peluh2 dh
Quote fulusss 29-1-2018 02:13 PM
Zuhud Datin ni.. pakaian, handbag, makeup, rambut... biase2 je
Quote fulusss 29-1-2018 02:15 PM
"menurutnya dia hanya mengetahui perkara tersebut dua hari sebelum majlis dijalankan di Istana Abu Bakar Pekan"

Salah orang ke macam mana ni??? majlis penting macam tu boleh tau dua hari sebelum
Quote rosewhite 29-1-2018 02:46 PM
fulusss replied at 29-1-2018 02:15 PM
"menurutnya dia hanya mengetahui perkara tersebut dua hari sebelum majlis dijalankan di Istana Abu B ...

B'sangka baik, agaknya fizz tak bg tau awal2 saje surprise kononnya

Lihat semua komen(145)

Untuk komen,
sila login atau daftar sebagai ahli CARI sekarang!

Register  Login or Facebook Login

Terpanas Minggu Ini
 CARI App
Get it FREE Apple App Store
Get it FREE Google play
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2018 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.057336s Gzip On
To Top