Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Kolumnis
CARI Infonet Portal Fokus@CARI Lihat artikel

"Jangan Pukul Sama Rata" - Netizen Berang Wanita Ini Hentam 'Hantu Game'

Oleh: Ain|24-1-2018 02:52 PM |Dilihat:1394| Komen: 11
"Umur dah 22 tahun, kau nak main game apa lagi s**l! Orang dah fokus nak stabilkan masa depan la ngok."

Wah, panas berapi nampaknya cik kak ini menghentam lelaki 'kaki game' di laman mikro Twitter. Kenapa agaknya tu?



Betul-betul 'kaw' dia tembak gamers. Amboi, tak takut kena hentam balik dengan netizen ke?


Hadam betul-betul sebelum komen




Menurut Jasmine, status itu ditujukan buat semua 'hantu game online' yang gagal mengurus masa mereka dengan baik hingga mengabaikan suruhan Ilahi.

Status itu tak bermaksud menjatuhkan semua kaki game, sebaliknya hanya untuk mereka yang bermain game hingga 'lupa dunia'.

Difahamkan, posting ini ditulis kerana Jasmine sudah tidak tahan apabila ramai di kalangan rakannya menerima nasib serupa di mana pasangan melebihkan game berbanding memberi layanan sepatutnya kepada kekasih.


Netizen naik hantu




Ramai juga netizen mempertikaikan kenyataan Jasmine itu tidak benar kerana tak semua lelaki kaki game bersikap seperti apa didakwanya.

"Jangan pukul sama rata. Aku berusia 24 tahun, elok je main game dan kerja.

"Patutnya awak cakap, 'umur dah 22 pun tak pandai uruskan masa',"
tulis netizen.


Foto: Twitter

Ada betulnya juga kata-kata netizen itu. Kadang-kadang apa yang kita tulis tidak kesampaian maksudnya. Jadi, berhati-hatilah jika mahu menulis sebarang kenyataan di laman sosial terutama di Twitter.

Hisy, seram juga Twitter sekarang ni! - CARI

Apa Reaksi Anda...

Bagus
1
Marah
0
Terkejut
3
Sedih
1
Lawak
1
Bosan
2
Komen: 11
Komen

Anda Mungkin Meminati

Komen Terbaru

Quote kerunai 14-2-2018 02:20 PM
mark zuckernberg main game masa dapat harvard

dalam harvard main game sambil setup Facebook ..

memang dia kaki games ..begitu juga steve jobs dan bill gates ??

all millionaires , start up builders, innovators, ...zaman skang do play games

and who are you to say n judge playing games and future ?

fuckin twenty fuckin two my ass

itu je jawapan aku utk ladies2 camni

Lain-lain Komen

Quote missinpiece 24-1-2018 03:44 PM
Org jaki sgt tgk me main game.. ape seorg isteri, ibu yg bekerja xbleh nak chill sesekali ke?
Padahal idokle me mengabaikan kebajikan diri n rumah tangga semata2 mengadap game.
Quote umbut 24-1-2018 03:47 PM
Kecoh lah.. bagus main game dari main pompuan..
Quote aleesyasofia 24-1-2018 04:32 PM
iolss pon kaki game.. pndai2 la nak bhagi mse tue..
Quote Iema5008 24-1-2018 05:19 PM
{:laugh aku dah tua bangka pun still layan game...
Quote LautBiru52 24-1-2018 11:47 PM
Niat nak menegur tu tak salah.. Yg salahnya kenapa sampai nak mencarut mcm tu skali {:nose
Quote salmon-suki 25-1-2018 12:07 AM
Pmpuan ni xtaw ke gamers ni ramai set2 orka,berduit,bekerjaya besar?drpd duk ngadap kpop plastik tu,baiklah layan game..
Quote BedahBedul 25-1-2018 02:26 AM
Iols yg pompuan pun layan je game online, jom 1v1 mobile legend, ada bran tak?
Statement dia tu yg mengundang, haruslah menjadi hencapan, lain kali kalu nk tweet maksud biar jelas, kan dh kena kecam ngan ummah gamers
Quote Lollipop111 25-1-2018 07:37 AM
x faham ap yg ad dgn game nh... huhu
Quote bolamata 25-1-2018 01:12 PM
adik ni tak tahu agaknya ada aje pompuan layan games...akak anak 4 pun stil main games kat henpon dik...espcially tunggu laki akak datang amik akak balik keje
Quote cHimo 25-1-2018 02:46 PM
Ntahnya tang mana kaki game nih tak pikirkan masa depan? Fikir kaki game tak keja ka? Tak fikir benda lain selain game ke? Game tuh pun salah 1 hobi jugak.. pasal yang bf marah2 sbb gf call time main game eh apa ke bodoh bf tuh patut awal2 kalau nak main game ke bagitau laa gf kau tuh jgn call dulu nanti abis 1 round sy chat yaa gitu je kottt.. sy pun hantu game tapi tetap cukup makan juga...
Quote kerunai 14-2-2018 02:20 PM
mark zuckernberg main game masa dapat harvard

dalam harvard main game sambil setup Facebook ..

memang dia kaki games ..begitu juga steve jobs dan bill gates ??

all millionaires , start up builders, innovators, ...zaman skang do play games

and who are you to say n judge playing games and future ?

fuckin twenty fuckin two my ass

itu je jawapan aku utk ladies2 camni

Lihat semua komen(11)

Untuk komen,
sila login atau daftar sebagai ahli CARI sekarang!

Register  Login or Facebook Login

10 Terpanas (Portal)
 CARI App
Get it FREE Apple App Store
Get it FREE Google play
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2018 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.055030s Gzip On
To Top