Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Kolumnis

Status Kami? Complicated – Sufian Suhaimi

24-1-2018 11:55 AM|Oleh: Suzy | Dilihat: 16497| Komen: 127

Benarlah orang kata dalam tempoh pertunangan dugaan yang datang pasti berat dan amat menguji.  Baru-baru ini penyanyi Sufian Suhaimi membuat kenyataan hubungannya dengan pelakon Elfira Loy sedang melalui fasa rumit. Bagaimanapun perkara itu bukanlah sehingga menemui jalan buntu. Dia masih lagi berusaha dan sentiasa berdoa agar hubungan yang dibina itu berakhir seperti dirancang.

"Boleh dikatakan hubungan kami dalam keadaan complicated. Ia bukan kerana berhadapan masalah tapi sesuatu yang sukar dijelaskan. Seperti pasangan bertunang yang lain, kami melalui fasa ujian bertunang.

"Hanya kami berdua yang tahu apa yang berlaku dan mengharapkan pengakhiran yang baik," ujarnya dipetik daripada mStar Online.

Terdahulu, Sufian Suhaimi pernah menafikan hubungan dia dan Elfiro Loy bermasalah. Cuma komplikasi yang berpunca daripada orang sekeliling menyebabkan terdapat beberapa isu berbangkit, menurutnya. 

Dalam pada itu, Sufian mengakui dia sebenarnya sudah bersedia untuk memikul tanggungjawab sebagai suami.

"Sebagai indvidu saya bersedia untuk berkahwin, tapi perkahwinan ini bukan semudah itu, ia melibatkan ramai pihak terutamanya keluarga.

"Kita tidak boleh membelakangi keluarga terutama ibu bapa, sebab itu saya kata sebagai individu saya bersedia," ujarnya.


Sufian dan Elfira bertunang pada 6 Oktober tahun lalu setelah empat bulan berkawan rapat. Mengikut perancangan awal, tarikh pernikahan yang dirancang adalah pada bulan Mac 2018 namun penyanyi lagu Terasa Ada ini memberitahu dia dan Elfira belum lagi mempunyai tarikh tepat untuk majlis itu. - CARI 

Apa Reaksi Anda...

Bagus
5
Marah
12
Terkejut
7
Sedih
3
Lawak
9
Bosan
2
Komen: 127
Komen

Previous : Surat Terbuka Fasha Sandha Untuk Bakal Suami

Next       : Kenapa Calonkan Izreen Dan Ude Berbanding Fattzura Dalam Couple MeleTop? Ini Jawapannya

Komen Terbaru

Quote chinta89 6-2-2018 04:50 PM
apikwaeh replied at 1-2-2018 09:00 AM
sebab nama heols mmg Ibrahim kan.
mudah nak panggei.. dah haters terulung si kucin_miang panggil  ...

owh mcm tu ke asal usul lekat panggil berahim.. hehe thanks info

Lain-lain Komen

Quote MisXoXo 24-1-2018 11:58 AM
aduhaii..semoga dipermudahkan yaa
Quote coco 24-1-2018 12:01 PM
elfira ni mcm farah fauzana ka.... excited nak kawin last last cancel....
Quote manehnya 24-1-2018 12:09 PM
komplikated pula....

masa bertunang gah bukan main..  mcm dh menikah...

so now pian baru sedo yg pira ni mentenen tinggi kot
Quote senahsanasini 24-1-2018 12:14 PM
so nak cakap famili kau tak restu ke macam maner?

bertunang haritu gah kemain...

Quote apikwaeh 24-1-2018 12:19 PM
fasa bertunang kan fasa mengenali. sebab tu nak tunang buat diam2. kaum terdekat je tahu..
tak sesuai putuskan je.
tittle masih tetap kekal. bujang dan gadis lagi
jangan bila dah tau tak sesuai nak jugak berkahwin terpaksa bercerai kan dah ada tittle tu..
Quote nipskacang 24-1-2018 12:20 PM
Dugaan bertunang..  Semoga baik2 je pengakhiran msg2
Quote babydoll 24-1-2018 12:24 PM
manehnya replied at 24-1-2018 12:09 PM
komplikated pula....

masa bertunang gah bukan main..  mcm dh menikah...

lambatnya dia dpt kesedaran tu. ye la..dlu baru lg, semuaaaa ok. girtuhhh


semoga elok2 saje.
Quote danieladam 24-1-2018 12:26 PM
Bukan smua caritizen dh mengagak depa dua ni pasangan tak sesuai? Motip baru skrg sedar x sesuai?
Quote mieymiey 24-1-2018 12:34 PM
Adui la, sedih pula baca berita-berita macamni. Semoga dipermudahkan semuanya.
I speku kisah berbangkit tu pasal kes Pian kat bigo haritu, boleh?
Quote aleesyasofia 24-1-2018 12:41 PM
wartawan cari nie gedik jer buka byk2 tered.. kosser sgt..

tered iolss pon dh berupdate pasal kapel nie..
https://bm.cari.com.my/forum.php ... page=27#pid67094943
Quote CARI-MAMS 24-1-2018 12:46 PM
aleesyasofia replied at 24-1-2018 12:41 PM
wartawan cari nie gedik jer buka byk2 tered.. kosser sgt..

tered iolss pon dh berupdate pasal kap ...

ini utk portal CARI ya awak.
Kat portal, tiap update stori baru kena buka baru..

mcm kat page lain cth rotikaya, ohbulan, etc...mereka tak update dlm satu thread je..

Quote Oroi8887 24-1-2018 12:51 PM
Tunang haritu kemain mcm majlis nikah.. tup2 jd mcmni pulak.. sbb tu fasa bertunang tak pyh heboh
Quote aliysa 24-1-2018 12:58 PM
Doakan saja baik2 utk dorg
Quote MsCinderella 24-1-2018 01:04 PM
apikwaeh replied at 24-1-2018 12:19 PM
fasa bertunang kan fasa mengenali. sebab tu nak tunang buat diam2. kaum terdekat je tahu..
tak sesu ...

kan...x payah nak bersalin baju la apehal...grand sgt2..

time tunang fmly x involve ka..atau depa bertunang depa syok sndr...?


apa pun harap depa selesaikan dgn baik...
yg nak kahwin tu depa..bkn family...


Quote Aduradura 24-1-2018 01:08 PM
Tolong tepek jaa dari benang sebelah
IMG_2697.PNG
Quote Minami2013 24-1-2018 01:11 PM
Moga dipermudahkan... dugaan bertunang ni...
Quote zoe1511 24-1-2018 01:26 PM
aik pian kata complicated, tapi el tulis kat twitter we're good. soooo.....
Quote msdummy.2018 24-1-2018 01:27 PM
Aduradura replied at 24-1-2018 01:08 PM
Tolong tepek jaa dari benang sebelah

seriously???
Quote noni165 24-1-2018 01:32 PM
kita doa je la yg baik2 utk mereka..mereka pun nk bahagia.

Lihat semua komen(127)

Untuk komen,
sila login atau daftar sebagai ahli CARI sekarang!

Register  Login or Facebook Login

Terpanas Minggu Ini
 CARI App
Get it FREE Apple App Store
Get it FREE Google play
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2018 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.059792s Gzip On
To Top