Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Kolumnis
CARI Infonet Portal Semasa Lihat artikel

Ruang Parkir Percuma Untuk Tunggu Penumpang Di KLIA, Elak Sesak..

12-1-2018 06:30 PM |Dilihat:1944| Komen: 14
Berita baik kepada mereka yang sering menunggu ketibaan di Lapangan Terbang Antarabangsa Kuala Lumpur (KLIA) dan klia2.

Ini kerana, pengendali lapangan terbang MAHB bakal menyediakan ruang parkir percuma buat mereka ini bagi melancarkan aliran trafik di kawasan lapangan terbang.

Pengarah urusan MAHB Datuk Badlisham Ghazali berkata banyak kenderaan didapati berhenti di tepi jalan berhampiran pam stesen Petronas sebelum ke klia2 dan juga di kawasan aras ketibaan KLIA kerana menunggu ketibaan penumpang.

Sebagai langkah penyelesaian, MAHB menyediakan ruang parkir percuma di tepi kawasan long term car park (LTCP) atau percuma selama setengah jam untuk parkir di LTCP.


"Sekiranya waktu menunggu lebih setengah jam di LTCP, kita hanya mengenakan caj parkir yang berpatutan iaitu RM2.50 sejam, katanya kepada Projek MMO. - CARI 

Apa Reaksi Anda...

Bagus
0
Marah
0
Terkejut
0
Sedih
0
Lawak
0
Bosan
1
Komen: 14
Komen

Anda Mungkin Meminati

Komen Terbaru

Quote binisupir 14-1-2018 01:57 AM
Tapi still orang tak pegi situ jugak

Lain-lain Komen

Quote lasagnaklcc 12-1-2018 06:51 PM
I mmg kecam mereka2 yg tunggu org parked lama2 kat tempat pick-up area tu. Regardless kau tunggu dlm kereta pon. Tetap menyusahkan org lain.
Quote slavehunter 12-1-2018 07:00 PM
I biasa tunggu kat petronas, tapi situ pun penuh jadi terpaksa tunggu luar tepi jalan.
Quote cap_ayam 12-1-2018 07:21 PM
Sementara tunggu kat petronas tu boleh jugak minum2 makan2 dlm tu.
Quote yangsemb 12-1-2018 09:12 PM
Ok laa tu dpt 1/2 hr free{:cryrun
Quote Decaffeinated 12-1-2018 09:42 PM
Sesuatu yg jarang2 berlaku di Malaya.... satu bentuk penyelesaian yg masuk akal dari pihak berwajib...

Quote eLiaD 12-1-2018 10:39 PM
byk je kereta park kt petronas tu ade yg smpi berminggu sbb nk free aku aritu pun dok tggu situ bila flight nk tiba baru gerak klia
Quote FOTHER-MUCKER 12-1-2018 10:49 PM
Bagus la. Dahulu sewaktu saya selalu tunggu kawan tiba di klia...saya tunggu di petronas station bila dia sampai kat luar pintu airport bbaru dia akan call.
Quote armin 13-1-2018 03:54 AM
lasagnaklcc: I mmg kecam mereka2 yg tunggu org parked lama2 kat tempat pick-up area tu. Regardless kau tunggu dlm kereta pon. Tetap menyusahkan org lain.
tak pernah jemput org ke? Org lain nak jemput nak tunggu kat mana lagi dah mmg pihak klia tak sediakan tempat menunggu sebelum ni. Takkan nak parking dlm pulak kalau setakat jemput je. Ingat parking tu murah ke
Quote adm7 13-1-2018 05:59 AM
Aku rasa ni lebih kepada sikap dan mentaliti rkyat Malaysia yang suka ambil remeh semua benda dan tak fikir kesulitan yang terpaksa ditanggung oleh orang lain.

Banyak kemudahan dah disediakan tapi mentaliti rakyt Malaysia masih mundur ke belakang.

Harap-harap takda spesis selfish dalam forum Cari ni. Didiklah kaum kerabat korang supaya tak pentingkan diri sendiri dan tak menyusahkan orang ramai
Quote mikasa 13-1-2018 06:34 AM
sejak MAB buat  sys baru kat arrival klia1. lagi makin haru.bila mana ada sekor yg park lepas tu tinggal keta..langsung org belakang tak leh gi memana.

Quote moonbug 13-1-2018 04:30 PM
Baguslah juga, takdelah sesak sgt area luar tu lps ni
Quote shamsadis 13-1-2018 05:32 PM
yang park lama2 depan pintu keluar tKLIA tu aku perasan kereta mewah, kalau disaman tu untung besar tu
Quote Konahhh 14-1-2018 12:57 AM
Yayyy akhirnya takdalah sesak petronas..ada dalam 1-2km nak gi petronas dah penuh kete tunggu tepi jalan, macam ada contest apa dah kat petronas tu hehehe
Quote binisupir 14-1-2018 01:57 AM
Tapi still orang tak pegi situ jugak

Lihat semua komen(14)

Untuk komen,
sila login atau daftar sebagai ahli CARI sekarang!

Register  Login or Facebook Login

10 Terpanas (Portal)
 CARI App
Get it FREE Apple App Store
Get it FREE Google play
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2018 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.091556s Gzip On
To Top