Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Kolumnis
CARI Infonet Portal Semasa Lihat artikel

Lengkap Dengan Kunci, Remaja India Cipta Seluar Dalam Kalis Rogol

12-1-2018 05:25 PM |Dilihat:2103| Komen: 24
Seorang remaja perempuan warga India telah berjaya mencipta seluar dalam yang didakwa kalis rogol.

Lengkap dengan kunci, amaran GPS untuk makluman polis dan video kamera yang boleh merakamkan muka penyerang.

Daily Mail melaporkan, Seenu Kumari yang lahir dalam keluarga miskin di Farrukhabad, Uttar Pradesh membelanjakan dalam RM270 untuk menyiapkan seluar dalam yang dilengkapi butang kecemasan dan kunci.

Foto: Daily Mail
"Saya letakkan kunci pintar yang hanya boleh dibuka jika tahu kata laluannya, selain peranti elektronik yang dilengkapi GPS dan kemudahan untuk dihubungi.

"Jadi, apabila ada yang cuba mencabuli seseorang wanita, peranti itu akan menghantar mesej kepada ahli keluarganya dan juga polis.

"Susulan itu, pihak polis akan tiba di lokasi menggunakan GPS yang dipasang dan mematahkan cubaan merogol itu," katanya.

Berwarna merah jambu, wanita boleh memakainya ketika bersendirian atau berada di lokasi yang tidak selamat.

Seluar dalam itu telah dihantar ke Yayasan Innovasi Nasional di Allahabad untuk dipatenkan sebelum ia dipasarkan. -CARI


Apa Reaksi Anda...

Bagus
4
Marah
0
Terkejut
4
Sedih
3
Lawak
5
Bosan
2
Komen: 24
Komen

Anda Mungkin Meminati

Komen Terbaru

Quote Chesire_Epilog 13-1-2018 02:55 PM
Bagus adik ni ada inisiatif untuk menangani kes rogol di negara dia sendiri. Kalau nak harapkan orang awam tolong, di lalu jah

Lain-lain Komen

Quote azimodin 12-1-2018 03:11 PM
Muda2 lagi dah pandai buat inovasi. elok jugak dipasarkan kat india memandangkan kes rogol banyak sangat
Quote harkktuih 12-1-2018 03:29 PM
Berwarna merah jambu, ia diharap mendapat pasaran meluas kerana turut memiliki kelebihan kalis peluru dan tidak boleh dipotong dengan pisau.



material apa ko pakai ni dekk
Quote CiliPadiSedap 12-1-2018 03:29 PM
kenapa ye rogol tiada kesudahan di india? pelik tp benar?
Quote mieymiey 12-1-2018 03:34 PM
Bagus adik ni. I doakan semoga usaha u berhasil dan kadar jenayah rogol kat sana dapat dikurangkan.
Quote CrowneGlory 12-1-2018 03:40 PM
" pihak polis akan tiba di lokasi menggunakan GPS yang dipasang dan mematahkan cubaan merogol itu...." silap2 esok baru polis korg sampai...
Quote balakkampung 12-1-2018 04:25 PM
cayalah dik...bergeliga otak kau...
Quote ahlisihircute 12-1-2018 04:33 PM
Aku kesian kat pompuan di india nie..memanjang ada je jd mangsa rogol...
Ada gak idea budak nie tuk elak kena rogol...
Quote doubleA 12-1-2018 05:16 PM
Innovative. Bagus idea nya. Or at least kalau ada penggera yg bising tu boleh alert orang awam juga. Ada gambar lain tak nak tengok
Quote eyansss 12-1-2018 05:19 PM
CiliPadiSedap replied at 12-1-2018 03:29 PM
kenapa ye rogol tiada kesudahan di india? pelik tp benar?

aku pun pelik... sampaikan ada sekali tular, perempuan tu kena rogol kat tepi jalanraya yang ramai orang lalu lalang n takde sape pun tolong...
Quote abangadek 12-1-2018 05:20 PM
baguslah, india ni negara haprak betui
Quote AyaqMeloSuam 12-1-2018 05:51 PM
eyansss: aku pun pelik... sampaikan ada sekali tular, perempuan tu kena rogol kat tepi jalanraya yang ramai orang lalu lalang n takde sape pun tolong...


depa igt shhhooting film tamil tu... kan film depa bnyk adengan rogol2.... mcm sewajibnya ada adengan naik kretapi tu...{:shy
Quote ayahmasihkuad 12-1-2018 05:51 PM
doubleA replied at 12-1-2018 05:16 PM
Innovative. Bagus idea nya. Or at least kalau ada penggera yg bising tu boleh alert orang awam juga. ...



tu kalau orang awam nak tolong. kalau macam kes ni semua lalu buat tak tahu je nak.. tak guna juga penggera


http://www.timesnownews.com/india/video/shocker-from-vizag-woman-raped-in-broad-daylight-on-footpath-onlookers-record-video-vishakhapatnam/111130









Quote Artemesiaa 12-1-2018 06:04 PM
Ideanya menarik tapi design nampak bulky.  Kalau dijual pun pasti bukan semua golongan akan mampu memilikinya terutama yang miskin dan tak berduit pasti mereka akan terus jadi mangsa.
Quote aleesyasofia 12-1-2018 06:47 PM
nnt dah bsuh tue mcm mana plak..?? xrosak ke..?? ke pakai berlapis..??
Quote tanakkampung1x 12-1-2018 07:06 PM
Kalau acu pisau di leher pasti ramai yang sanggup kena bunuh drpd kasi password seluar dalam
Quote CiliPadiSedap 12-1-2018 07:15 PM
eyansss replied at 12-1-2018 05:19 PM
aku pun pelik... sampaikan ada sekali tular, perempuan tu kena rogol kat tepi jalanraya yang ramai ...

mungkin kepuasan sexual di situ ialah rogol anggap wanita sebagai objek sex, mungkin saiz penis mereka besar batteri jam tangan jadi dengan merogol dapat cover kejantanan mereka berkat telan rempah kari setiap hari dpt merangsang nafsu haiwan.

p/s sis vokuru makan kari tiap2 hari, jaga2
Quote imransulaiman 12-1-2018 07:17 PM
Kenapa saya baca lengkap dengan KUACI??? {:cryrun
Quote Jorja 12-1-2018 08:24 PM
Wow terus dipatenkan.. serious bussiness ni
Quote batmana 12-1-2018 08:26 PM
tkkn tak tau  lagi sebab org laki sana pndang rendah kt pmpn?
tgkla cite tamil, hindustan bagai tu

pmpn kene sediakn dowry kt pengantin laki,
psl adat punya psl,
maruah pmpn jatuh,

dorg anggap pmpn tu satu barangan jualan,belian,

selagi adat tu tk terhapus,
takkn menurunla statistik rogol tu.

Lihat semua komen(24)

Untuk komen,
sila login atau daftar sebagai ahli CARI sekarang!

Register  Login or Facebook Login

10 Terpanas (Portal)
 CARI App
Get it FREE Apple App Store
Get it FREE Google play
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2018 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.083881s Gzip On
To Top