Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Kolumnis
CARI Infonet Portal Semasa Lihat artikel

Pakaian Mangsa Rogol Dipamerkan, Mahu Buktikan Mereka Tak Bersalah..

12-1-2018 03:28 PM |Dilihat:2181| Komen: 11
Satu pameran mempamerkan pakaian mangsa rogol dianjurkan di Brussels bagi menunjukkan cara pemakaian tiada kaitan dengan jenayah rogol. 

Ia bertemakan 'Is It My Fault' dianjurkan oleh Centre Communautaire Maritime antara lain meminjam pakaian daripada mangsa.

Ia termasuklah baju tidur, seluar sukan dan juga gaun. 

Malah, t-shirt kanak-kanak turut dipamerkan. 

Foto Carian internet
Jika sebelum ini mangsa sering disalahkan kerana memakai baju yang seksi sehingga menyebabkan rangsangan kepada perogol. 

Namun, menerusi pameran ini ia menunjukkan sebaliknya. 

Pameran yang diadakan di Pusat Komuniti Molenbeek di Brussels itu mula dibuka dari 8 hingga 20 Januari 2018. - CARI 

Apa Reaksi Anda...

Bagus
5
Marah
2
Terkejut
5
Sedih
5
Lawak
2
Bosan
1
Komen: 11
Komen

Anda Mungkin Meminati

Komen Terbaru

Quote batu kikir 14-1-2018 06:58 AM
Kadang2 ada gak pompuan merogol lelaki....adakah lelaki itu berpakaian sexy / masculine / naughty boy sampai terjejeh air lior akak2 gersang???

Lain-lain Komen

Quote CiliPadiSedap 12-1-2018 03:43 PM
Edited by CiliPadiSedap at 12-1-2018 03:50 PM

faktor rogol :
> perogol itu sendiri

mengikut kajian thesis akak lakukan :
>95% perogol mempunyai daya imaginasi melampau
>70% perogol pernah berhubung dengan mangsa rogol
>100% perogol melihat wanita sebagai objek sexual bukan sebagai wanita atau manusia
>100% perogol pernah melihat porn yang ganas dan menukar daya imaginasi terhadap mangsa rogol
>95% perogol self esteem rendah dan bersifat pelik tidak normal

cara potensi perogol berubah ke arah kebaikan :
> stop porn
> amalkan gaya hidup sihat ( senam, pemakanan, kerja, bisnes, study , baca buku)
>fokus kepada matlamat hidup rather than melihat wanita sebagai objek sexual
> jaga solat on time, ngaji alquran dan jaga ibadah ( sebab bila laki perempuan ada di satu tempat sama ada zina atau rogol berlaku yang ketiga ialah mahluk syaitan)
> educate pergaulan terhadap anak2, ada yang akan culture shock andai kata terlalu di kongkong dan jadi liar jadi berpada pada kongkong dalam masa sama kawal batas pergaulan anak2


Quote hasniey 12-1-2018 03:48 PM
Bagus buat mcmni.kat mana2 pon kalau kes rogol mangsa salah dulu.pastu bru nak siasat suspek.sedih
Quote ~boolean 12-1-2018 04:01 PM
Tutup tak sempurna, tak pakai tudung, kata pak lobai
Quote Telolet 12-1-2018 04:06 PM
setiap kali kes rogol mesti bernanah mata baca comments especially dari lelaki...
tak habis2 dengan ayat "sapa suruh pakai camtu" "nape jalan sorang2 dah tau bahaya" rasa nak cepuk sekor2
Quote cmf_almondpecan 12-1-2018 04:17 PM
Telolet replied at 12-1-2018 04:06 PM
setiap kali kes rogol mesti bernanah mata baca comments especially dari lelaki...
tak habis2 denga ...

Lain kali kalau dia jadi mangsa rogol liwat, mungkin perlu dikeluarkan balik kata2 tu utk dia nilai sama ada patut ke tidak.
Quote samasam90 12-1-2018 06:17 PM
negara mana ye yg membiarkan para pemudanya mengacau dan merogol wanita yg berpakaian seksi mengikut pemahaman mereka?
Quote babyleo68 13-1-2018 10:57 AM
Bagus pameran ni.. kalau kat Malaysia pompuan di salah kan pakai seksi bla bla yada yada... budak kecik yang takde tumbuh ape lagi pun kene rogol gak... jantan jenis perogol dengar penyokong yang sewaktu dengan nye jenis jantan tak leh simpan ko** dalam suar
Quote syidasaleh 13-1-2018 09:42 PM
Yang cenderung salahkan pakaian perempuan ada masalah otak.dah tak mampu nak tahan nafsu then mangsa jugak yg salah.mohon mereput sekor2
Quote Konahhh 14-1-2018 12:56 AM
Alang kalau orang pakai baju tshirt biasa pun Konah nampak mata orang meliar je tengok atas bawah..so definitely bukan pasal baju hokay..
Quote Orix 14-1-2018 01:00 AM
Trigt kata2 sorg arwah lobai disanjung umah kelate dlu dlm ceramah dia pernah ckap, siapa suruh tk tutup aurat? Ah, rogol lah! .... sampai skrg I pelik mcm mne ummah boleh agungkan dia
Quote batu kikir 14-1-2018 06:58 AM
Kadang2 ada gak pompuan merogol lelaki....adakah lelaki itu berpakaian sexy / masculine / naughty boy sampai terjejeh air lior akak2 gersang???

Lihat semua komen(11)

Untuk komen,
sila login atau daftar sebagai ahli CARI sekarang!

Register  Login or Facebook Login

10 Terpanas (Portal)
 CARI App
Get it FREE Apple App Store
Get it FREE Google play
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2018 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.122991s Gzip On
To Top