Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Kolumnis
CARI Infonet Portal Semasa Lihat artikel

"Tun M Ibarat Kereta Usang" - Patrick Ooi

12-1-2018 02:19 PM |Dilihat:1374| Komen: 11
Takkan kita nak balik kereta yang dah tua nak dekat rosak atau kena buang itu? Selama 22 tahun beliau menjadi perdana menteri, beliau sudah dapat banyak kutukan daripada DAP."

Datuk Patrick Ooi selaku presiden Penang Front Party (PFP) menyifatkan Tun Dr Mahathir Mohamad sebagai kereta usang yang tidak diperlukan lagi.


Foto: BH Online

Sinar Harian melaporkan, Patrick juga berkata, mantan perdana menteri (PM) itu tidak sesuai dipilih semula sebagai PM baru selain dikhuatiri memberi impak negatif kepada Pakatan Harapan.

Sebenarnya ini adalah satu berita baik untuk PFP kerana kita takut (Menteri Besar Selangor) Datuk Seri Azmin Ali akan diumumkan sebagai calon perdana menteri Pakatan Harapan.

Kita takut sebab mereka ambil satu tenaga baru yang muda. Beliau pernah mentadbir Selangor dengan begitu baik dan banyak pembangunan di Selangor, katanya.

Tambahnya, berbeza dengan Tun M yang sudah seperti sebuah kereta usang dan kerap mengalami kerosakan.


Foto: IG Tun M

Beliau dikatakan perasuah terbesar, orang jahat, menggunakan ISA (Akta Keselamatan Dalam Negeri) untuk memenuhi kehendak sendiri dan menggunakan status Bumiputera untuk mengayakan anak-anak serta kroni-kroninya, katanya.

Patrick juga mempersoalkan pencalonan Tun M sebagai calon PM.

"Menjadi persoalan apabila orang yang dianggap jahat itu pula dipilih sebagai calon PM bagi Pakatan Harapan.

Kita rasa ada sesuatu yang tidak betul dan satu kekecohan sedang berlaku apabila DAP juga hanya menerima jumlah kerusi yang sedikit untuk dipertandingkan pada PRU14, katanya. - CARI

Apa Reaksi Anda...

Bagus
2
Marah
1
Terkejut
1
Sedih
1
Lawak
0
Bosan
0
Komen: 11
Komen

Anda Mungkin Meminati

Komen Terbaru

Quote iloveselangor 28-1-2018 04:48 PM
Apa yg best sangat kete usang tu?

Lain-lain Komen

Quote pensil82 13-1-2018 11:34 AM
kalau Tun kete usang..ko tu kete ape plak..?
kete x de brand...?
kete klon...?
Quote Mary_jane 13-1-2018 01:52 PM
Kereta usang tu juga lah yang banyak menyumbang pada Malaysia ni. Kau ni ntah patrick dari mana2 pun sikit i tak kenal. Unless kau patrick spongebob tu.
Quote akusukaq 13-1-2018 04:29 PM
siapa nak naik kerete usang silakan. no hal .
kalu semput tengah highway sendiri tanggung
Quote scorpionkiki 13-1-2018 06:42 PM
kalau dah usang ...relaks lah...ni tiap malam berkokok nak badmouth dia kat tv tanpa henti...nama kereta usang nilah yg diratib ngalahkan pm sedia ada
Quote putput 15-1-2018 08:33 AM
we handle with human. bukan mesin bukan binatang.  tak wujud usang bagai
Quote samasam90 15-1-2018 03:38 PM
dia ne gatal nak mampus.. hanat betei
Quote Orix 15-1-2018 03:49 PM
Kalau kete Maserati or Rolls Royce pn even usang masih berharga yach! Kau tu tarap kete lembu je nk byak bunyik
Quote Modngengade 15-1-2018 03:50 PM
pensil82 replied at 13-1-2018 03:34 AM
kalau Tun kete usang..ko tu kete ape plak..?
kete x de brand...?
kete klon...?

kereta jinjang...kereta potong

Quote palmolive 15-1-2018 03:55 PM
luka kecil jua
Quote pensil82 23-1-2018 11:58 AM
Modngengade replied at 15-1-2018 03:50 PM
kereta jinjang...kereta potong

bnyk sumbangan Tun utk Malaysia even ade negatif site Tun yg kite akui..tp jgn la nak samakan Tun dgn kete..ko Patrick Starfish Spongebob APEHAL...?
ehehehe..terlebih emosi plak..
Quote iloveselangor 28-1-2018 04:48 PM
Apa yg best sangat kete usang tu?

Lihat semua komen(11)

Untuk komen,
sila login atau daftar sebagai ahli CARI sekarang!

Register  Login or Facebook Login

10 Terpanas (Portal)
 CARI App
Get it FREE Apple App Store
Get it FREE Google play
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2018 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.092417s Gzip On
To Top