Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Kolumnis

Ustaz Pun Riak- Aliff Syukri Ditegur, Caprice Pula Yang Tak Puas Hati

12-1-2018 10:59 AM|Oleh: Amirah | Dilihat: 4802| Komen: 83

Akibat Datuk Aliff Syukri menunjukkan kemewahannya di laman sosial, dia dinasihat oleh Ustaz Ahmad Husam untuk tidak terlalu menayang kekayaannya secara terbuka.

Foto: Carian Internet
Seperti biasa, sudah tentu cerita seperti ini menarik perhatian penyanyi rap, Caprice yang sering memuat naik video di laman Instagram dengan berkongsi pendapatnya tentang pelbagai isu-isu semasa dalam mahu pun luar negara.

Foto: IG Caprice
Dalam video tersebut Caprice tidak bersetuju dengan pendekatan Ustaz Ahmad Husam menasihati Aliff Syukri kerana dia menganggap teguran itu melampau. Ini disebabkan Ustaz seakan menyamakan perbuatan Aliff Syukri dengan sifat yang ada pada seorang Firaun.

“Kalau Ustaz pergi ke Dubai atau Qatar, saya jamin terdapat ramai orang disana yang menunjukkan kekayaan seperti ini.”

“Saya suka saudara kita menjadi kaya. Semakin kaya anda, semakin banyak zakat yang mereka akan bayar dan semakin banyak orang yang akan mereka tolong”

Caprice juga mendedahkan Ustaz Ahmad Husam juga riak kerana memuat naik gambar sebuah kereta Mercedez Benz pada bulan Oktober 2017 yang bernilai lebih RM300 000 di laman Facebook.

Foto: FB Ustaz Ahmad Husam
Dia juga mempersoalkan tindakan Ustaz tersebut kerana ini juga boleh membawa kepada sifat riak.

Foto: IG Caprice
Namun begitu, Ustaz Ahmad Husam telah membidas kenyataan tersebut kerana itu bukanlah kereta miliknya malah ia kepunyaan ayahnya yang dihadiahkan oleh anak muridnya dan tujuannya adalah untuk mengelak fitnah.

Foto: FB Ustaz Ahmad Husam
Netizen pula menghentam kelantangan Caprice yang memberi komen tentang isu ini seakan-akan dia sahaja yang betul.


Betul ke Caprice memang suka mencari kesalahan orang? Semoga lepas ini Caprice berhati-hati berkongsi pendapatnya secara terbuka. Nanti makan diri pula. Bang bang! - CARI

Apa Reaksi Anda...

Bagus
0
Marah
0
Terkejut
0
Sedih
0
Lawak
1
Bosan
1
Komen: 83
Komen

Previous : Sah Positif Ganja, Sofi Jikan Harap Tiada Tekanan Pada Farid Kamil

Next       : Hairul Azreen Minta Maaf, Tak Mampu Jelaskan Bil Elektrik Sampai Lima Bulan?

Komen Terbaru

Quote suterabiru123 15-1-2018 11:10 AM
ayjay replied at 13-1-2018 12:37 AM
Hakak pernah jumpa dia ni.  berlagak. Tapi mungkin sbb tak ada kasih sayang family.

yeke.. kesahnya ..anak terbuang tu yg nak perhati netizen tu

Lain-lain Komen

Quote RatuDunia94 12-1-2018 11:10 AM
Amboi caprice semua benda dia nk masuk campur..
Quote ckenj 12-1-2018 11:17 AM
macam good  good saja..kekdang ade benda kita tahu n ada bnde kita tak tahu.tak perlu cmpur urusan org.
Quote opie5662 12-1-2018 11:20 AM
Sibuk la  caprice ni....
Quote bukan_ustazah 12-1-2018 11:26 AM
Betul jugak. Ustaz ni kadang rasa diri dia paling best dan sempurna kena tegur sikit dah sentap, tapi tegur orang lain secara terbuka tak fikir orang lain terasa .. netizen asal alim je ustaz asal letak ustaz je baik.
Quote cikomek 12-1-2018 11:28 AM
Memang meols tak pernah suka si topi nasik ni. Mcm good2 sgt. Pastu dpt plak pujian support melambung2 dr follower dia kemahen la dia. Smapai skrg dah tahap nak perli lawan ustaz pulak. Boleh pulak godek Fb orang semata nak bash orang tu. Not Pro brooo! Dlu ko buat dekat Kiera tu ok lg. Sbb bdk tu pon meroyan so berlawan la korang. Ni ustaz pon ko bukan main nak bash. Hati2 sikit la bro. Now sbb ko rase good sgt tu orang dah makin nampak dah ko punya ego vodo sombong tu!

Eh emo pulak aku
Quote epalgebuu 12-1-2018 11:33 AM
aku pon da unfollow si caprice ni
Quote mieymiey 12-1-2018 11:36 AM
Semenjak 2 menjak nama dah meniti di bibir netizen, semua benda dia nak mencapub.
Quote ciwi1166 12-1-2018 11:41 AM
tiba2 plak mamat topi ni muncul... kahkahkha
Quote cmf_Kimmy 12-1-2018 11:42 AM
tak ada salahnya seorang ustad untuk menegur untuk kebaikan orang lain. Sekurang2nya bila berhadapan depan Allah kelak, dia dah boleh jawab dia dah jalan kan tanggung jawabnya.

Orang kita ni bila ustad tegur katanya ustad busybody, ustad ni rasa dirinya betul.....tapi cuba baca apa yg ustad tu tulis.....sehabis 2 lembut ustad tu tulis.... apa salah nya diambik untuk menjadi teladan kepada kita.   

Bila orang ulama  tak tegur, ditanya kenapa tak tegur, bila dah tegur dikatanya menyibuk. Jangan disamakan dengan orang arab, serupa cam orang tu terjun lubuk, kita pun sama gak nak terjun lubuk......  ini pendapat 2 sen dari aku.
Quote suterabiru123 12-1-2018 11:42 AM
patut la lofa xterpikat kat dia...dah sikit2 nmpk sisi berlagak dia.. dulu bergaduh ngan peserta clever girl.. ni bergaduh ngan ustaz lak..

hang je lah btoi ( TOPI NASI ) oi... lucu lak baca komen topi nasi ..hahaha
Quote BookerT 12-1-2018 11:44 AM
RatuDunia94 replied at 12-1-2018 11:10 AM
Amboi caprice semua benda dia nk masuk campur..

kan nyah...dia ni baru berhijrah daripada buat video bebohsia menari kan..yang siap ada neelofa zaman jahiliah tu kan nyah...kena penyakit sindrom baru berhijrah lah tu nyah..penyakit serba tahu serba perkara nak campur kan nyah...
Quote BookerT 12-1-2018 11:45 AM
ada betulnya...memang ada je ustaz ustazah riak..riak pasal ilmu dan harta...takpe la..riak la..mak tak hairan pun nyah...
Quote BookerT 12-1-2018 11:47 AM
cikomek replied at 12-1-2018 11:28 AM
Memang meols tak pernah suka si topi nasik ni. Mcm good2 sgt. Pastu dpt plak pujian support melambun ...

caprice...topi nasi ye nyah..5 saat jugak mak nak faham...tapi mak setuju dengan kau nyah....mak hayam caprice ni poyo...bbnu sangat nyah...
Quote Bungadaisy 12-1-2018 11:49 AM
sama ja la ustaz pun..motif nk upload.x perlu pun de nak uplad bagi
Quote putehkundor 12-1-2018 11:49 AM
Apa khabar Caprice bourret sekarang?
Quote RatuDunia94 12-1-2018 11:56 AM
suterabiru123 replied at 12-1-2018 11:42 AM
patut la lofa xterpikat kat dia...dah sikit2 nmpk sisi berlagak dia.. dulu bergaduh ngan peserta cle ...

Knp panggil topi nasi?
Quote ~boolean 12-1-2018 12:00 PM
Aku tak tahu lah apa kapsyen ustat tu pada gambar kereta, tapi ikut mata aku itu pun macam riak juga...walaupun kereta tu bukan milik dia.
Quote AvaAdore 12-1-2018 12:09 PM
Sume isu nak bg ulasan. Sbb nk dpt pujian netizen.
Quote minguk 12-1-2018 12:19 PM
i dulu follow juga, but after sometimes i rasa dia terlalu poyo, then i unfollow.

Lihat semua komen(83)

Untuk komen,
sila login atau daftar sebagai ahli CARI sekarang!

Register  Login or Facebook Login

Terpanas Minggu Ini
Kategori Berkaitan
 CARI App
Get it FREE Apple App Store
Get it FREE Google play
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2018 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.057852s Gzip On
To Top