Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Kolumnis
CARI Infonet Portal Fokus@CARI Lihat artikel

Tudung Mana, Wuduk Sah Tak Tu?-Gambar Romantis Tun Mahathir Dicemari Komen Haters

Oleh: Aimi|12-1-2018 11:42 AM |Dilihat:2055| Komen: 26
Mantan Perdana Menteri Malaysia, Tun Dr Mahathir memang dilihat sentiasa romantis dengan isterinya, Tun Dr Siti Hasmah.

Dari muda sampai tua, pasangan ini selalu dijadikan idola kerana dilihat sentiasa bergurau senda antara satu sama lain.


Cerita cinta mereka sering dapat dilihat kebelakangan ini semenjak Tun Mahathir rajin memuat naik gambar mereka berdua di laman sosial.

Di Twitter Tun ada memuat naik gambar beliau mengusik dengan mengambil makanan Dr Siti Hasmah ketika dia sedang makan.


Ramai netizen memuji cara Tun bergurau mesra dengan isterinya walaupun telah lanjut usia sehingga ada yang meminta tips.  Pun begitu ada juga segelintir memberi komen yang tidak enak dibaca.


Ada yang menyuruh Tun Dr Mahathir supaya tegur dan menyuruh Tun Dr Siti Hasmah menutup aurat kerana berdosa untuk suami yang tidak menjaga aurat isteri.

Menurut Tun Dr Mahathir, isterinya mempunyai hak samada ingin memakai hijab atau tak, dan bukan dengan hijab jadi ukuran untuk menilai seseorang.

Ada juga yang mengecam Tun kerana berkuku panjang dan menegur sah ke wuduknya? Gambar begitu pun ada yang zoom.

Bila dah jadi orang yang dikenali, macam cara orang cuba nak menjatuhkan. Jaga la adab masing-masing sebab Tun pun dah berumur, sekurang-kurangnya mereka perlu hormatnya sebagai seorang yang lebih tua. -CARI

Apa Reaksi Anda...

Bagus
0
Marah
0
Terkejut
0
Sedih
0
Lawak
0
Bosan
2
Komen: 26
Komen

Anda Mungkin Meminati

Komen Terbaru

Quote leylapple 15-1-2018 10:05 AM
budak yang tegur Tun tu takder adap... dahla jahil agama pulak tu...

mazhab mana yg kata tak potong kuku wuduk tak sah?

jgn nak carik glemer berangan jadi ketua pemuda kalau bodo begini...

but again, skrg mmg trend org berlumba2 keluarkan kenyataan bodo ikut tuan ker?

Lain-lain Komen

Quote krustykrab 12-1-2018 12:11 PM
lahaiii sampai ke kuku korg zoom sbb nak cari dosa dia ek?
tak belek ke kut2 ada taik kat celah kuku sekali...aduiiiii macam2
Quote Joannalee 12-1-2018 12:14 PM
Mcm sejenis kurang ajar Tanya atok nenek mcmtu ... jenis2 minta penampar ni...
Quote kiambang 12-1-2018 12:19 PM
Amboi perati habis ...
Quote AvaAdore 12-1-2018 12:23 PM
Aduh xde life nye sampai pegi zoom kuku tu!
Quote kucingitam 12-1-2018 12:23 PM
bodohnya la netizen...semua nak belek..get a life la...
Quote haryatie 12-1-2018 12:31 PM
gileerr lahh..sampai kuku pun nk dipertikaian
kalau diri sendiri bagus xdenya bermulut celupar
Quote ahlisihircute 12-1-2018 12:34 PM
Cute betol depa berdua nie....
Comel jer panggil wife dia ..siti...
Quote sharlenetexas 12-1-2018 12:48 PM
Edited by sharlenetexas at 12-1-2018 12:50 PM

arwah budayawan azah aziz dulu pun tak pakai tudung. nasib baiklah xde yg hencap dia kt socmed.
Quote ninjago 12-1-2018 01:18 PM
pening tgk perangai netizen. stay away from social media lagi bagus. tak pasal2 nanti stress pastu jatuh sakit. tak berbaloi! mmgla ada some cakap tak kesah org cakap apa, but don't lie to yourself, mesti akan terfikir2 jugak kan?
Quote shernazz 12-1-2018 01:21 PM
sharlenetexas replied at 12-1-2018 12:48 PM
arwah budayawan azah aziz dulu pun tak pakai tudung. nasib baiklah xde yg hencap dia kt socmed.

X sempat kot nnak hencap..
Quote onexox97 12-1-2018 01:28 PM
xda life nya lah nak telek org punya kat medsoc
Quote Rainrein 12-1-2018 01:46 PM
Gila ah netizen. Sampai tahap tu dia nak cari salah silap orang.
Quote prettyuglybabe 12-1-2018 01:49 PM
yang tanya tu pun entah solat entah tidak
Quote makita 12-1-2018 02:21 PM
Kan mmg wujud kaum yg siang mlm tolong kira dosa pahala org.
Btw....meols tgok sesetengah org zaman dulu2 yg dpt pendidikan Inggeris mmg agak 'sporting' abes la org kampung ckp. Tp x semua la.
Quote armin 12-1-2018 02:37 PM
Kesian Tun kena hadap generasi muda yg bodoh kt internet
Quote Thuglife 12-1-2018 03:09 PM
kesian bdk zaman sekarang..budak zama dgr TV3..itula jdnya.. bkn tau apa pun tngok pulak tv3 suku..hah! nila generasi yg d cari najib.xde adab!
Quote mieymiey 12-1-2018 03:15 PM
Semata-mata nak menghencap #donekecam, sanggup tu dia belek.
Quote CardiGans85 12-1-2018 04:15 PM
Ya Tuhan ku..itu urusan dia dgn Allah swt. X perlu nk kata org lain. Elok cermin diri dl sblm kata org lain
Quote saladin780 13-1-2018 03:50 PM
armin replied at 12-1-2018 02:37 PM
Kesian Tun kena hadap generasi muda yg bodoh kt internet

hadap la dgn generasi taliban overdose dgn ceramah2 sampah UAI dan sewaktu dgn nya

Lihat semua komen(26)

Untuk komen,
sila login atau daftar sebagai ahli CARI sekarang!

Register  Login or Facebook Login

10 Terpanas (Portal)
 CARI App
Get it FREE Apple App Store
Get it FREE Google play
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2018 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.056966s Gzip On
To Top