Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Kolumnis
CARI Infonet Portal Fokus@CARI Lihat artikel

Masih Sekolah Tapi Dah Pandai Berniaga Di IG, Syabas Dik!

Oleh: Khair|12-1-2018 11:04 AM |Dilihat:2324| Komen: 18
Dalam dunia serba canggih dan segalanya di hujung jari kini, memang generasi muda lebih cepat matang dan berfikiran luas seperti usahawan wanita cilik yang masih bersekolah ini.



Dia mengambil kesempatan untuk menjual tudung sekolah secara dalam talian di laman Instagramnya (IG). 

Walaupun masih lagi di bangku sekolah, Iman Safiyah (@imxn.safiyah) bijak merebut peluang dengan menjual tudung sekolah di IGnya yang kini mempunyai hampir 300 ribu pengikut. Pendek kata, instafamous usahawan cilik kita ini.



Mungkin bagi sesetengah orang, apalah sangat menjual tudung sekolah. Tetapi, kita perlu ingat tip untuk melariskan barang jualan adalah dengan memenuhi kehendak pelanggan. Jadi, keputusan Iman untuk memasarkan tudung sekolah di bawah jenamanya sendiri adalah untuk memenuhi kehendak pengikut yang juga masih bersekolah. 



Nampaknya, Iman bukanlah 'main-main' dalam perniagaan online ini kerana di samping akaun IG peribadinya, dia juga mempunyai akaun IG perniagaannya sendiri. Bahkan, dia telah berdaftar dengan Suruhanjaya Syarikat Malaysia (SSM). Mungkin satu hari ini dia akan sebaris dengan usahawan jelita, Nealofa yang terkenal dengan Nealofa Hijab dan juga Hanis Zalikha yang terkenal dengan produk tudung Cakenisnya. 


Foto: IG Iman Safiyah

Usaha usahawan cilik ini mendapat pujian daripada ramai netizen dan rata-rata mereka mengatakan, gadis muda ini bijak mengambil peluang yang ada. Syabas, dik! - CARI

Apa Reaksi Anda...

Bagus
1
Marah
0
Terkejut
0
Sedih
0
Lawak
0
Bosan
0
Komen: 18
Komen

Anda Mungkin Meminati

Komen Terbaru

Quote precious_chicas 1-2-2018 07:36 PM
nak tudung neelopa dan pelbagai lagi murah2? pi je ho chi minch city...melambak murah2. Kain apa bagai dgn jenis lace mak aih murah. Boleh tempah terus buat baju kat sinun siap sehari je.
berbaloi sangat dgn flt tix kalau beli borong bawak balik mesia.

Lain-lain Komen

Quote shernazz 12-1-2018 11:12 AM
Good dek...
Tgk neelofa...memacam dia ada okeh...
Iols kagums..
Quote haryatie 12-1-2018 11:25 AM
woww...kecik2 da otak bisnes
aku yg tuo ni pun xde idea nak buat apa
berangan nk brenti keje dah..sbb rsa da bosan
tp nnti takut bosan pulak nk duk umah jerk..

Quote kikuri 12-1-2018 11:56 AM
tahniah dekkk... akak jugak yang terkulat kulat nak meniaga apa pun tataw.... rasa nak benti keje dok umah jaga anak jah....tp duit nak jugak...
Quote Siputjelly 12-1-2018 12:04 PM
dia ni femes jual squishy, ramen
Quote Artemesiaa 12-1-2018 12:09 PM
Bagus kecik2 dah pandai cari duit bukan menghabiskan duit mak pak
Quote prettyuglybabe 12-1-2018 12:10 PM
apa special tudung tu?
jenis kain? jahit sendiri?
ke beli pukal taruk label?
Quote EncikRhoma 12-1-2018 04:42 PM
off topic kejap. Kenapa ye aku tengok bbnu sekarang selalu upload gambar conteng muka macam tu? apa motifnye?
Quote anaktoyol 13-1-2018 01:51 AM
jgn nak auta la dik...dulu ada terbaca budak2 letak komen yg iman ni mmg tiap2 bulan beli follower...
Quote husie91 14-1-2018 12:23 AM
ni budak yg suka acah speaking tu kan hehe to grammar terabur..tp takpela dikk akak suka dgn sifat konfiden kau tu. Nak sgt tgok bpe tahun akn datang. English kau improve ke idokkk hehe
Quote Kerkin 14-1-2018 12:55 AM
Tahniah dik .. kecik2 dah pandai berniaga ..
Quote jargon 14-1-2018 02:06 AM
Wey...apasal muka dia pelik..pipi tuhh...mcm botox..ampunkan hakak dekkk
Quote ReginaGeorge 14-1-2018 03:03 PM
Brp umo budak nih?  Kecik lg dah pakai make up?
Quote sapeka 15-1-2018 01:35 PM
tahniah dik
berani untuk maju
hebat!!
Quote azimodin 15-1-2018 05:04 PM
budak ni dulu selalu muncul kat exporer iouls, menari tangan ala2 sotong gichew. pelik gak sebab tengok follower tinggi yang hamat, mmg femes rupanya
Quote evlinne 15-1-2018 10:02 PM
husie91 replied at 14-1-2018 12:23 AM
ni budak yg suka acah speaking tu kan hehe to grammar terabur..tp takpela dikk akak suka dgn sifat k ...

Sheols pernah buat vlog tapi dikutuk sebab copycat cupcakeaisyah bbnu biasalah
Quote evlinne 16-1-2018 10:56 PM
EncikRhoma replied at 12-1-2018 04:42 PM
off topic kejap. Kenapa ye aku tengok bbnu sekarang selalu upload gambar conteng muka macam tu? apa  ...

Kadang nak tutup muka buruk atau terbuat ekspresi muka hodoh menyampah jenis suka letak emoji bunga ke apa nak cover aurat tersingsing sikit tu. Better takyah upload
Quote EncikRhoma 17-1-2018 10:26 AM
evlinne replied at 16-1-2018 02:56 PM
Kadang nak tutup muka buruk atau terbuat ekspresi muka hodoh menyampah jenis suka letak emoji bu ...

kan..tak payah upload kan senang. Ni gigih letak sticker la, conteng muka la
Quote precious_chicas 1-2-2018 07:36 PM
nak tudung neelopa dan pelbagai lagi murah2? pi je ho chi minch city...melambak murah2. Kain apa bagai dgn jenis lace mak aih murah. Boleh tempah terus buat baju kat sinun siap sehari je.
berbaloi sangat dgn flt tix kalau beli borong bawak balik mesia.

Lihat semua komen(18)

Untuk komen,
sila login atau daftar sebagai ahli CARI sekarang!

Register  Login or Facebook Login

10 Terpanas (Portal)
 CARI App
Get it FREE Apple App Store
Get it FREE Google play
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2018 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.056023s Gzip On
To Top