Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Kolumnis
CARI Infonet Portal Semasa Lihat artikel

"Jangan Merajuk, Pulanglah Ayah..."

11-1-2018 01:08 PM |Dilihat:1185| Komen: 12
"Saya ingat ayah keluar sekejap sahaja."

Demikian kata seorang lelaki berhubung kehilangan ayahnya seminggu lalu, lapor Harian Metro.



Mohd Nazri Ahmadu, 33, anak tunggal kepada Ahmadu Mamat, 69, berkata, warga emas itu keluar dari rumahnya di Jalan Kampung Baru, Bukit Beruang, Melaka kira-kira jam 5 petang, 4 Januari lalu.

Menurutnya, Ahmadu turut membawa bersama dokumen pengenalan diri dan sejumlah wang tunai.

Mohd Nazri menjelaskan, sebelum kejadian, berlaku perselisihan faham antara mereka berdua apabila warga emas itu tidak berpuas hati anaknya memberi sejumlah upah kepada pemandu lori untuk memindahkan barangan lusuh.

Selepas solat Asar, ayah keluar rumah dan saya nampak dia berjalan kaki menuju kampung berdekatan. Saya ingat ayah keluar sekejap sahaja, tapi hingga hari ini, dia belum pulang ke rumah, membuatkan kami bimbang dengan keselamatannya kerana ayah mulai nyanyuk, katanya.

Usaha Mohd Nazri mencari ayahnya termasuk di tempat lama ayahnya bekerja iaitu di masjid Kampung Hulu gagal.

Selepas cukup tempoh 24 jam hilang, saya membuat laporan di Balai Polis Bukit Baru, katanya.

Menurut isteri Ahmadu iaitu  Petimah PK Maidoni, 59, itu kali pertama ia berlaku dan tidak menyangka suaminya tidak pulang hingga hari ini.


Foto: Harian Metro

Orang ramai yang terlihat warga emas itu, boleh salurkan maklumat kepada Mohd Nazri di talian 017-6389802 atau mana-mana balai polis berdekatan. - CARI


Apa Reaksi Anda...

Bagus
0
Marah
0
Terkejut
0
Sedih
1
Lawak
0
Bosan
0
Komen: 12
Komen

Anda Mungkin Meminati

Komen Terbaru

Quote chinta89 14-1-2018 12:43 PM
merajuk sb buang barang lusuh yg byk kenangan ke...

Lain-lain Komen

Quote mieymiey 11-1-2018 01:41 PM
Ya Allah, kesian kat ayah tu. Merajuk membawa hati yang terguris
Quote minguk 11-1-2018 01:47 PM
pakcik, balik la, jangan la merajuk lama2
Quote shiedafaizal 11-1-2018 01:55 PM
balik la pakcik...risau nya hai..moga dilindungi
Quote prettyuglybabe 11-1-2018 01:56 PM
esok dah sejuk hati dia, balik la tu..
dah tua tua gitu..
perangai pun dah macam budak-budak semula..
cuba acri kat rumah sedara mara..
or rumah orang-orang tua..
mana tau dia bawa rajuk ke sana..
Quote tri-max 11-1-2018 02:02 PM
org tua klu merajuk.... susah nak pujuk
tambah lagi perkara2 kecik yg tak kena kt mata dia, boleh jadik issue besar plak
tabah la sang anak,moga ayahnyer selamat
amin
Quote MH3707 11-1-2018 02:50 PM
aku cukup menyampah org suka merajuk2 ni....sbb aku jenis yg tak merajuk,so aku expect org jgn nak merajuk2 dengan aku...mmg tak pujuk lah aku org yg merajuk ni...last2 org yg merajuk tu yg terhegeh2 nak bercakap balik dengan den...
Quote Abot 12-1-2018 12:10 AM
MH3707: aku cukup menyampah org suka merajuk2 ni....sbb aku jenis yg tak merajuk,so aku expect org jgn nak merajuk2 dengan aku...mmg tak pujuk lah aku org yg  ...


haha same la ngn aku.  x koser nk mlyn org kuat merajuk{:hooray
Quote ~boolean 12-1-2018 12:42 AM
Kot ye pun nak letak gambat orang sedih, letaklah yang elok sikit...ini pilih gambar macam baru bangun tidur kesat taik mata
Quote JokesCop 12-1-2018 01:10 AM
Baju lusuh kau kata!!  Itu baju pertama aku dancing dgn mak kau!! Laaaaahaaaaabauuuu!!
Quote cempakaa 12-1-2018 01:50 PM
orang tua gitu la. nanti dah okay dia balik la tu. abah nak kawen lain tak bagi tu la
Quote noni165 12-1-2018 01:57 PM
semoga pakcik ni pulang dgn selamat
Quote chinta89 14-1-2018 12:43 PM
merajuk sb buang barang lusuh yg byk kenangan ke...

Lihat semua komen(12)

Untuk komen,
sila login atau daftar sebagai ahli CARI sekarang!

Register  Login or Facebook Login

10 Terpanas (Portal)
 CARI App
Get it FREE Apple App Store
Get it FREE Google play
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2018 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.093208s Gzip On
To Top