Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Kolumnis
CARI Infonet Portal Fokus@CARI Lihat artikel

Sekarang You Apa Masalah?-Uncle Ni Salah Masuk Jalan, Tapi Dia Pula Yang Memaki Hamun

Oleh: Abdul|11-1-2018 01:29 PM Komen: 8
Perselisihan faham semasa memandu di jalan raya adalah perkara normal, dan jika ditangani dengan baik ianya boleh diselesaikan dengan cara yang baik tanpa melibatkan apa-apa pergaduhan.

Namun apa akan jadi kalau pihak yang salah pula yang memaki hamun dan tidak mahu megakui kesalahannya?

Berdasarkan rakaman yang tular di media sosial baru-baru ini, seorang pemandu berbangsa Cina dilihat memarahi seorang lelaki Melayu yang dituduh sengaja mahu melanggar keretanya.

Walhal, menurut si lelaki Melayu, pemandu yang marah itulah yang salah kerana memasuki jalan lawan arus. Bukan nak minta maaf, sebaliknya cari gaduh pula.

Nah, tonton video tersebut dan fahamkan situasinya.


Apa yang membuat ramai kagum adalah sifat tenang yang ditunjukkan oleh lelaki Melayu tersebut kerana tidak melenting walau pun berterusan dimaki hamun.


Pelbagai reaksi telah diberikan oleh para netizen, dan rata-rata memuji lelaki Melayu yang kekal tenang dan waras.

Macam kelakar pun ada juga kan? Disebabkan ego, dah terang-terangan salah pun mahu pertahankan juga diri tidak bersalah.
Kalau jumpa pemandu acah-acah gengster begini, agak-agaknya apa anda nak buat? -CARI

Apa Reaksi Anda...

Bagus
7
Marah
2
Terkejut
2
Sedih
11
Lawak
3
Bosan
9
Komen: 8
Komen

Anda Mungkin Meminati

Komen Terbaru

Quote Artemesiaa 12-1-2018 12:50 PM
Betul tu zaman sekarang penting ada Dash Cam yang lain2 gi balai untuk settle

Lain-lain Komen

Quote armin 11-1-2018 03:02 PM
Aku pernah eksiden ada mamat ni langgar lampu merah. Siap mintak duit dgn laki aku suruh bayar kete dia. Aku dengan garangnya terus ckp takde bayar2. Pergi balai report tgk sape salah. Tgk2 dia salah hahahh. Claim je la insurans dia. Tak payah pening2 nak gaduh ye
Quote palmolive 11-1-2018 04:05 PM
zaman skrg kereta pun kena pasang DashCam...
babi payah nak ngaku dia babi
Quote yangsemb 11-1-2018 04:57 PM
Unkel tu mungkin malam sebelumnya xcukup tido kottt...tu yg menyinga semacam {:stress
Quote pokaibanktokyo 11-1-2018 05:31 PM
Kali ini terlepas . Lain kali dia cuba sama lain orang....si biadab tu tak akan sentiasa bernasib  baik
Quote RatuDunia94 11-1-2018 09:55 PM
Bila apek tu start ckp " ini jalan bapak u punya ka?" maknanya dia dh x tau nk balas apa..
Quote Jorja 12-1-2018 12:24 AM
"You siapa you siapa" betul lah tu dah tau dia salah pas tu tengking orang. Kalau kena kt I satu hari satu malam lah berbalas tengkingan confirm dia kalah
Quote MissVixen 12-1-2018 12:32 AM
Xiao Yi dash cam bagus. Pasang je dekat kereta. Kadang2 orang nampak kita pasang, diorang takut nak buat macam2. Takut kena rakam, padehal kadang2 cam tu tak on pon.
Quote Artemesiaa 12-1-2018 12:50 PM
Betul tu zaman sekarang penting ada Dash Cam yang lain2 gi balai untuk settle

Lihat semua komen(8)

Untuk komen,
sila login atau daftar sebagai ahli CARI sekarang!

Register  Login or Facebook Login

10 Terpanas (Portal)
 CARI App
Get it FREE Apple App Store
Get it FREE Google play
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2018 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.058357s Gzip On
To Top