Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Kolumnis

Saya Tak Ok, Saya Semakin Putus Asa – Elyana

11-1-2018 12:07 PM|Oleh: Suzy | Dilihat: 10127| Komen: 87

Mesej hampa penyanyi Elyana yang bertebaran di media sosial ketika ini amat menyayat hati. Dia yang sedang  bertarung dengan kanser kalenjar telah memuat naik ‘ig story” yang merisaukan netizen. Dia didapati berkongsikan kata-kata putus asa terhadap kesakitan yang dialaminya. 

Pengikut akaun tersebut yang rata-rata peminat setianya mula memberikan sokongan dan kata-kata semangat kepada Elyana menerusi entri terbaru daripadanya. 

Elyana sentiasa kelihatan ceria disebalik kesakitan yang dialaminya.
Mereka turut menyelitkan doa-doa supaya kesakitan yang dialami Elyana berkurangan.  

Dan memberitahu Elyana bahawa peminatnya sentiasa mendoakan kesihatan penyanyi kesayangan mereka itu sentiasa dalam keadaan yang baik.

Sikap bersahaja Elyana menyebabkan dia disayangi semua orang.
aimamylla stay strong..dont easily give up @elyanaofficial ....fight ur cancer...family belah arwah mak sy byk kene kanser..my mom breast cancer,my uncle(adik mak)kanser lidah,atok sy kanser perut,anak buah sy kanser ovari skrg n sy sndiri hmpir nk ade breast cancer..stay strong ok!doa byk2 pd Allah...doa kami sumer utk awk @elyanaofficial

syarmastura As a nurse, saya faham sgt the suffering u gone through right now. Saya tau, berat mata memandang, berat lg bahu memikul. Ya Allah, kurangkan lah kesakitan dia, kuatkan lah dia.... Aamiin... My doa for u Elyana

Elyana tetap meneruskan kerjaya seni seperti biasa.
Elyana yang mesra dipanggil El telah mengumumkan secara terbuka bahawa dia merupakan seorang pesakit kanser tahap empat selepas tersingkir di konsert minggu kelima Gegar Vaganza 4 pada tahun lalu. 

Elyana disahkan oleh doktor menghidap penyakit itu selepas melahirkan anaknya, Cinta Sumayyah tujuh tahun lalu. - CARI 


Apa Reaksi Anda...

Bagus
0
Marah
0
Terkejut
0
Sedih
0
Lawak
0
Bosan
0
Komen: 87
Komen

Previous : Beto Kusyairy Muak, Kritik Drama Cinta Melayu Semakin Bosan

Next       : Nak Sihirkan Kami? Bak Datang- Respons Suami Mawar Rashid Bila Dikecam Tayang Bahagia

Komen Terbaru

Quote zetty1978 20-1-2018 06:15 AM
Moga yg baik2 je Elyana .. aku br lost a friend few months ago .. ex classmate sek men keje proton .. 2016 elok je lg dia gi cycling sana sini .. mmg nmpk healthy .. gi korea byk kali outstation under proton kan .. tiba2 tgh thn lps dpt berita sakit dia dh teruk .. lost weight gila mmg kurus kering padahal a year b4 tu kira muka dia chubby2 lg .. x sampai brape bln pastu dia msk spital .. pastu ninggal .. 1 day after his birthday .. sedih kot .. jdnya moga yg baik2 je utk semua ..

Lain-lain Komen

Quote hudalarva 11-1-2018 12:16 PM
I ada terbaca ig story el... mula2 dah taip "be strong, girl"... lalu i rasa mcm tu bukan ayat yg sesuai utk diungkapkan waktu tu... i hilang kata2 dan cuma mampu berdoa dari jauh jer...
Quote zulka 11-1-2018 12:23 PM
kesiannya..semoga diberikan kesembuhan.....amin
Quote AbukRokok 11-1-2018 12:27 PM
dont giving up - bryan adam
Quote samisfar 11-1-2018 12:46 PM
Ely semoga Allah kurangkan kesakitan you and semoga Allah bersamamu selalu
Quote alesandra 11-1-2018 12:49 PM
semoga Allah berikan kekuatan...
Quote Aduradura 11-1-2018 12:53 PM
Kawan iolls yg sakit kanser baru meninggal bulan ni....baru je raya tahun lepas weolls jumpa & tengok sheolls sihat & happy bg tau yg kanser sheolls dah ok...tp around bulan 11-12 tahun lepas, kanser tu dtg balik....

Semoga Allah kurangkan kesakitan yg elyana rase....

Quote haryatie 11-1-2018 01:01 PM
kesiannya..
semoga Allah berikan kekuatan, ketabahan dn kesembuhan..Aamin..
Quote kikuri 11-1-2018 01:05 PM
kawan meols pun ade cancer... tapi nampak kuat jugak dia fight... dah la struggle nak ada anak... tiba tiba ada cancer hati... sekarang dah tahap 3
Quote pennypond 11-1-2018 01:10 PM
semoga baik3 je untuk elyana
idola zaman awal remaja meols dulu nih.
Quote swimswim 11-1-2018 01:12 PM
Semoga allah berikan yg terbaik utk elyana
Quote nishikido 11-1-2018 01:13 PM
Sedihnya baca luahan El..my mom pon cancer survivor jugak since 2014..
Quote paz 11-1-2018 01:26 PM
Sedihnya, semoga dikuatkan semangat melawan sakit.
Quote mieymiey 11-1-2018 01:31 PM
Semoga dipermudahkan semuanya untuk Elyana. Kesian anak dia, kecik lagi.
Quote armin 11-1-2018 01:37 PM
Elyana ni so strong kan. Selama ni dia ada kanser dia nampak happy je tapi dia tanggung sorang.
Quote abangadek 11-1-2018 01:42 PM
termenung i baca ni.. anak masih kecik
Quote Cece1234 11-1-2018 01:45 PM
Semoga dipermudahkan sume..
Quote tetiberjer 11-1-2018 01:55 PM
Semoga kaka elyana diberi kesembuhan dan kesihatan yang baik... Amin..
Quote shania88 11-1-2018 02:04 PM
setiap kali cite pasal elyana
iols asyik teringt kate2 dia yang
dia taknak tidur kalau boleh sebb takut tk dpt jumpe anak dia lg pd ke esookkan hari
Quote lazim 11-1-2018 02:08 PM
kebelakngan ni nampk muka elyana mcm dlm kesakitan. walaupun ceria tp nmpk x bermaya.

Lihat semua komen(87)

Untuk komen,
sila login atau daftar sebagai ahli CARI sekarang!

Register  Login or Facebook Login

Terpanas Minggu Ini
 CARI App
Get it FREE Apple App Store
Get it FREE Google play
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2018 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.063431s Gzip On
To Top