Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Kolumnis
CARI Infonet Portal Fokus@CARI Lihat artikel

"Tolong Hentikan Semuanya,"-Amalina Che Bakri Berang Digelar Kim K Malaysia

Oleh: Aimi|11-1-2018 11:26 AM |Dilihat:4690| Komen: 61
Nur Amalina Che Bakri adalah idola dan menjadi bualan amai kerana keputusan cemerlangnya pada SPM tahun 2004. Penuh di dada akhbar tentang tips Amalina bagaimana dia mendapat semua A1 dalam SPM.

Selepas SPM Amalina melanjutkan pengajian dalam bidang kedoktoran di University of Cambridge, dan kini menjalani surgical trainee di The Royal College of Surgeons of England.

Ramai terkejut dengan perubahan drastik dari Amalina yang dulunya dikatakan sopan dan sekarang semakin bergaya berani. Ada juga yang memanggilnya dengan gelaran Kim Kardashian Malaysia kerana fesyen dan gayanya.


Namun gelaran ini menimbulkan rasa kurang senang kepada dirinya. Menerusi Twitter, Amalina yang sudah muak dengannya menafikan kata-kata salah satu blog terkenal dan menyifatkannya sebagai mengarut. 

Malah penyanyi Yuna juga bersetuju dengan kata-kata Amalina.


Rata-rata di Facebook mengatakan Amalina sebagai 'culture shock'  dan ada juga yang berkata kerja menyelamatkan pesakit tak boleh selamatkan dosa yang ditanggung.


Lain pula di Twitter kerana ramai yang menyatakan suruh menjaga hal sendiri dan bukan begitu cara menegur orang.


Bagaimana pula pendapat anda? Apa pun semoga Nur Amalina Che Bakri terus sukses! -CARI

Apa Reaksi Anda...

Bagus
0
Marah
0
Terkejut
0
Sedih
0
Lawak
0
Bosan
1
Komen: 61
Komen

Anda Mungkin Meminati

Komen Terbaru

Quote mistgreen 16-2-2018 09:12 AM
eyelineronfleek replied at 12-1-2018 04:41 PM
Dia tgh buat specialty training. Not HOship please, tu taraf anak ikan sgttt.. i think most probab ...

Dia scholar bank Negara Malaysia.
I don't think she will come back. Bertahun2 dok sana, mestilah syok dok sana.
But taktau lah one fine day allah Bagi hidayah, Berubah lah dia. Selagi belum dapat hidayah Ni, mendonia Jah la

Lain-lain Komen

Quote MH3707 11-1-2018 11:28 AM
kim kadarsian? muka senget sebelah ada hati kim kadarsian...emm tp lagipun kim kadarsian tu bukan lawa mana pun (baru lepas google,,sebelum ni den tak tau camna rupa kim tu)
Quote kikuri 11-1-2018 11:37 AM
celah mana Kim K nya...
Quote LostStar 11-1-2018 11:41 AM
terkesan dengan ayat ni.. yg dr ni kan.. nape dia xkeje sini? sbb da kontrak dengan sana ke? bukan dia tajaan ke?
Quote idakamaruddin 11-1-2018 11:43 AM
kejadah la sgt culture shock..dia kt sana dh berbelas tahun dr dulu lg mmg dia cmtu...lain la di g uk baru mggu lepas

ayooooo netizens pun

Quote A.mokh 11-1-2018 11:58 AM
Ramai yang jadi tuhan. Boleh tau akhirat nanti nasib org lain mcm mana. Mmg apa dia buat tu salah. Tp menetapkan dosa pahala tu kerja tuhan. Sebagai sesama manusia boleh tunjuk kasih sayang supaya org yg jauh boleh dtg dekat. Islam agama kasih sayng. Bukan agama yg menghukum n mengadili orang lain..
Quote kucingitam 11-1-2018 12:00 PM
LostStar replied at 11-1-2018 11:41 AM
terkesan dengan ayat ni.. yg dr ni kan.. nape dia xkeje sini? sbb da kontrak dengan sana ke? bukan d ...

dia tgh training kan...ke housemanship ke apa dipanggil sebelum qualified jadi pakar?
Quote Artemesiaa 11-1-2018 12:01 PM
Betul tu dah bertahun2 dia duduk sana kalau baru datang boleh ler nak kata cultural shock.  Lagi pun dia kan masih ada keluarga yang boleh nak nasihatkan dia.
Quote LostStar 11-1-2018 12:02 PM
kucingitam replied at 11-1-2018 12:00 PM
dia tgh training kan...ke housemanship ke apa dipanggil sebelum qualified jadi pakar?

owh..igt mmg stay sana teroih..
Quote haryatie 11-1-2018 12:03 PM
siannya jd org yg yg dikenali ramai
buat apa pun jd cemuhan, kutukan..
mana kita tau pengakhiran dia mcam mana
biar je la Allah yg menilai dosa, pahala seseorg
apa pun dia pandai &  dgn kepandaian dia tu
dia boleh beri kebaikan dn berbakti kpd org ramai
drpd org bodoh dn jahat yg buat semak dunia ni jerk

Quote barfi 11-1-2018 12:11 PM
A.mokh: Ramai yang jadi tuhan. Boleh tau akhirat nanti nasib org lain mcm mana. Mmg apa dia buat tu salah. Tp menetapkan dosa pahala tu kerja tuhan. Sebagai s ...


Setau iols dalam Al-Quran dah bagitau wanita yg tak cover aurat akan masuk ke Neraka. Isteri yg derhaka pada suami, anak yg derhaka pada mak ayah dan banyak lagi. Semuanya akan masuk ke Neraka. Dah terang2 Allah berfirman kan.
Quote A.mokh 11-1-2018 12:13 PM
haryatie: siannya jd org yg yg dikenali ramaibuat apa pun jd cemuhan, kutukan..mana kita tau pengakhiran dia mcam manabiar je la Allah yg menilai dosa, pahala s ...



Kan... kesian. Kita x tau pengakhiran mcm mana. Keje mengecam mcm konfem msuk syurga
Quote vanillaninja 11-1-2018 12:19 PM
Sejak bila pulak Kim K pandai, comparable to this girl?
Quote damian_lee 11-1-2018 12:44 PM
Bimbo nya masing2 feeling KimK sampah
Aku xminat KimK
Tapi yang merempab kaki jilat and bahan orang
Pakai bahasa inggeris feeling high class

Puiiihhhhhhhh
Quote krustykrab 11-1-2018 12:58 PM
memula ckp pasal imej wanita muslim, pastu pasal imej bangsa kita pulak.

yg komen tu pun ada penyakit otak senget aka jeles sebenarnya.

Quote jazaa100 11-1-2018 01:01 PM
Ramai yang penyibuk kat msia ni......

Keluarga sendiri tanak jaga, sibuk nak jaga anak dara orang....
Quote jazaa100 11-1-2018 01:01 PM
Ramai yang penyibuk kat msia ni......

Keluarga sendiri tanak jaga, sibuk nak jaga anak dara orang....
Quote armin 11-1-2018 01:31 PM
LostStar: terkesan dengan ayat ni.. yg dr ni kan.. nape dia xkeje sini? sbb da kontrak dengan sana ke? bukan dia tajaan ke?

Dia malas menghadap ummah otak sempit kat sini. Baikla dia keje sana. Currency pun lg besar bezanya.
Quote armin 11-1-2018 01:35 PM
Sedangkan budak yg cantik gila dpt straight A spm pun kena bash sbb amik result pakai mekap. Netizen kan ramai yg bodoh. Pi mampos la dia nak pakai apa.

Ada sorg netizen bodoh kt twitter suruh Dr kawen je sbb nak proof yg hes right that Dr tak kisah hantaran berapa. Dr pentingkan sama2 cari duit n sama2 keluarkan duit tak payah pening2 psl hantaran ni. Sebabkan Dr berduit kau nak bising2 pulak bila perempuan jd independent tak harap duit laki. Goyang la tu bila perempuan tak heran dengan laki tak guna
Quote clibin009 11-1-2018 01:37 PM
clb0111
ugg outlet store
michael kors outlet canada
louis vuitton outlet online
pandora jewelry store
louis vuitton factory outlet
longchamp sale
canada goose outlet
uggs on sale
burberry handbags
canada goose jackets
air max
burberry outlet online
north face jackets
canada goose sale
adidas outlet online
pandora charms sale clearance
cheap ugg boots
pandora charms sale clearance
polo ralph lauren outlet
adidas sneakers
coach factory outlet
yeezy shoes
uggs clearance
ralph lauren uk
cheap ray ban sunglasses
ugg boots
coach factory outlet online
timberland outlet
fred perry polo shirts
moncler
adidas outlet
louboutin outlet
ferragamo outlet
ugg boots
pandora sale clearance
mlb jerseys cheap
adidas yeezy boost
pandora charms outlet
cheap oakley sunglasses
burberry handbags
moncler jackets
ugg boots
adidas yeezy boost
canada goose outlet online
mulberry outlet uk
canada goose jackets
ugg boots women
adidas superstars
canada goose
moncler outlet online
retro 11
canada goose jackets
ugg boots outlet
michael kors outlet online
ugg outlet
coach factory outlet online
cheap jordan shoes
louis vuitton factory outlet
ray ban sunglasses outlet
polo ralph lauren
caterpillar boots
yeezy shoes
coach outlet online
canada goose outlet
canada goose outlet
adidas yeezy shoes
canada goose parka
coach outlet canada
kate spade outlet
nfl jerseys
columbia sportswear outlet
uggs outlet
michael kors outlet clearance
uggs outlet
canada goose coats
michael kors handbags outlet
kate spade handbags
pandora outlet
coach factory outlet online
longchamp bags
discount oakley sunglasses
cheap jordans for sale
ugg boots outlet
nike outlet online
nike sneakers
coach outlet online
coach outlet online
canada goose outlet
moncler jackets
coach outlet online
timberland boots
ugg outlet online
cheap oakley sunglasses
michael kors outlet online
michael kors outlet clearance
cheap nike shoes
coach factory outlet online
ralph lauren outlet
cheap uggs
hermes outlet
michael kors outlet online
pandora charms sale
yeezy shoes
ugg sale
cheap nfl jerseys wholesale
polo ralph lauren outlet
louboutin shoes
michael kors outlet clearance
salvatore ferragamo shoes
coach outlet online
michael kors outlet online
coach outlet online
nike outlet online
michael kors bags
ralph lauren
cheap ray ban sunglasses
coach outlet online
moncler coats
fitflop sandals
hermes bags
moncler coats
canada goose sale
ralph lauren uk
longchamp bags
ugg outlet store
timberland outlet store
canada goose outlet store
canada goose jackets
burberry outlet online
ray bans
canada goose jackets
nike air max 2018
birkenstock shoes
mlb jerseys
coach factory outlet online
birkin handbags
cheap jordan shoes
michael kors outlet store
yeezy boost 350
pandora charms sale
pandora jewelry
burberry outlet online
michael kors outlet online
adidas yeezy boost
cheap air jordans
pandora charms outlet
canada goose
coach outlet online
canada goose outlet online
michael kors outlet store
coach outlet online
ray ban glasses
michael kors outlet store
moncler pas cher
adidas nmd r1
ralph lauren
moncler uk
polo ralph lauren outlet
ferragamo shoes
coach outlet
ugg boots
oakley sunglasses outlet
ray ban sunglasses discount
mulberry
ugg boots outlet
pandora jewelry outlet
adidas campus shoes
cheap jordan shoes
jordan shoes for sale
valentino outlet
coach factorty outlet online
pandora jewelry
adidas nmd r1
air jordan retro
pandora charms
moncler outlet online
louis vuitton outlet
polo ralph lauren outlet online
cheap ugg boots
kate spade outlet online
kate spade handbags
canada goose coats
adidas nmd runner
oakley sunglasses outlet
adidas nmd r1
ugg outlet
ugg outlet online
uggs outlet
longchamps
louis vuitton handbags
nike shoes
canada goose jackets
coach outlet canada
oakley sunglasses outlet
nmd adidas
ralph lauren outlet online
cheap oakley sunglasses
air max shoes
coach factory outlet
polo outlet online
clb0111

Lihat semua komen(61)

Untuk komen,
sila login atau daftar sebagai ahli CARI sekarang!

Register  Login or Facebook Login

10 Terpanas (Portal)
 CARI App
Get it FREE Apple App Store
Get it FREE Google play
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2018 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.050600s Gzip On
To Top