Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Kolumnis

Beto Kusyairy Muak, Kritik Drama Cinta Melayu Semakin Bosan

11-1-2018 10:08 AM|Oleh: Amirah | Dilihat: 863| Komen: 9

Memang tidak dinafikan, kebanyakan drama Melayu yang disiarkan di televisyen mempunyai konsep yang sama sahaja seperti kahwin paksa, cinta antara dua darjat dan kisah menyelamatkan empayar perniagaan seperti luahan Beto Kusyairy.

Foto: Carian Internet



Dia juga mempersoalkan sampai bila masyarakat kita perlu dihidangkan dengan cerita sebegini? Adakah jalan cerita sebegini yang benar-benar mahu disajikan kepada penonton?

Berdasarkan keluhannya  di laman twitter, dia menerima tawaran lakonan oleh beberapa produksi yang mempunyai sinopsis dan skrip dengan genre yang sama sahaja hingga menimbulkan rasa bosan.

Menurutnya, kisah romantis yang kerap disiarkan di kaca televisyen sebenarnya jauh dari realiti sebenar kehidupan masyarakat.

Rakan artis yang lain juga turut memberikan pendapat dan sokongan dengan apa yang disampaikan oleh Beto.



Tapi hakikatnya selagi ada yang menonton selagi itu genre seperti ini sentiasa ditayangkan untuk hiburan penonton.


Beto juga mengakui bahawa ada sahaja dalam kalangan rakannya tidak menyukai keadaan industri berterusan begini namun disebabkan ada keluarga yang perlu ditanggung mereka tiada pilihan demi sesuap rezeki dan hutang yang perlu dibayar.


Netizen juga bersetuju dengan kenyataan Beto dan tidak kurang juga ada yang memberi cadangan tentang keadaan ini.



Betul sangat apa yang Beto luahkan. Muak tengok genre sama sahaja. Stesen televisyen cuma nak untung sahaja! - CARI


Apa Reaksi Anda...

Bagus
1
Marah
0
Terkejut
0
Sedih
0
Lawak
0
Bosan
0
Komen: 9
Komen

Previous : Shopping Baju Dalam Pun Nak Tayang, Habis DS Vida Dan Cik B Dikutuk

Next       : Saya Tak Ok, Saya Semakin Putus Asa – Elyana

Komen Terbaru

Quote danieladam 14-1-2018 07:19 AM
Td macam dh terbaca benang ni, kt mana ntah..

Lain-lain Komen

Quote shernazz 11-1-2018 10:32 AM
Bukan dah ada ke?
Cait
Quote MH3707 11-1-2018 10:53 AM
ko pun bosan aku nengok..berlakon muka sepesen aje,,mulut terjeluih kebawah sepanjang scene...kononla ko ni pelakon hebat,,,ptuihhh...muka serupa indon kontrak...
Quote cicicumel 11-1-2018 11:34 AM
Drama My Coffe Prince yg lgsung x cliche ( wpon adaptasi Korea ) korang kutuk pula..best kot gandingan kimia Fatah Janna.suka cara dorang bercinta dlm drama ni.kelakar.{:kil{:give
Quote Begbiru 11-1-2018 12:58 PM
Patutlah Steven tv satu tu hutang sampai rm171juta.... Cite kuar kat stesen tu sama je genre... pastu recycle kat tv stesen adik dia pulak... peninton muak... mcm mntah makin byk org tgk drama2  online je... senang cite
Quote pennypond 11-1-2018 01:11 PM
udah ada benangnya ni donggg
Quote mieymiey 11-1-2018 01:29 PM
Editor cari ni nak bukak benang yang sama sampai berapa kali?
Quote clibin009 11-1-2018 01:37 PM
clb0111
ugg outlet store
michael kors outlet canada
louis vuitton outlet online
pandora jewelry store
louis vuitton factory outlet
longchamp sale
canada goose outlet
uggs on sale
burberry handbags
canada goose jackets
air max
burberry outlet online
north face jackets
canada goose sale
adidas outlet online
pandora charms sale clearance
cheap ugg boots
pandora charms sale clearance
polo ralph lauren outlet
adidas sneakers
coach factory outlet
yeezy shoes
uggs clearance
ralph lauren uk
cheap ray ban sunglasses
ugg boots
coach factory outlet online
timberland outlet
fred perry polo shirts
moncler
adidas outlet
louboutin outlet
ferragamo outlet
ugg boots
pandora sale clearance
mlb jerseys cheap
adidas yeezy boost
pandora charms outlet
cheap oakley sunglasses
burberry handbags
moncler jackets
ugg boots
adidas yeezy boost
canada goose outlet online
mulberry outlet uk
canada goose jackets
ugg boots women
adidas superstars
canada goose
moncler outlet online
retro 11
canada goose jackets
ugg boots outlet
michael kors outlet online
ugg outlet
coach factory outlet online
cheap jordan shoes
louis vuitton factory outlet
ray ban sunglasses outlet
polo ralph lauren
caterpillar boots
yeezy shoes
coach outlet online
canada goose outlet
canada goose outlet
adidas yeezy shoes
canada goose parka
coach outlet canada
kate spade outlet
nfl jerseys
columbia sportswear outlet
uggs outlet
michael kors outlet clearance
uggs outlet
canada goose coats
michael kors handbags outlet
kate spade handbags
pandora outlet
coach factory outlet online
longchamp bags
discount oakley sunglasses
cheap jordans for sale
ugg boots outlet
nike outlet online
nike sneakers
coach outlet online
coach outlet online
canada goose outlet
moncler jackets
coach outlet online
timberland boots
ugg outlet online
cheap oakley sunglasses
michael kors outlet online
michael kors outlet clearance
cheap nike shoes
coach factory outlet online
ralph lauren outlet
cheap uggs
hermes outlet
michael kors outlet online
pandora charms sale
yeezy shoes
ugg sale
cheap nfl jerseys wholesale
polo ralph lauren outlet
louboutin shoes
michael kors outlet clearance
salvatore ferragamo shoes
coach outlet online
michael kors outlet online
coach outlet online
nike outlet online
michael kors bags
ralph lauren
cheap ray ban sunglasses
coach outlet online
moncler coats
fitflop sandals
hermes bags
moncler coats
canada goose sale
ralph lauren uk
longchamp bags
ugg outlet store
timberland outlet store
canada goose outlet store
canada goose jackets
burberry outlet online
ray bans
canada goose jackets
nike air max 2018
birkenstock shoes
mlb jerseys
coach factory outlet online
birkin handbags
cheap jordan shoes
michael kors outlet store
yeezy boost 350
pandora charms sale
pandora jewelry
burberry outlet online
michael kors outlet online
adidas yeezy boost
cheap air jordans
pandora charms outlet
canada goose
coach outlet online
canada goose outlet online
michael kors outlet store
coach outlet online
ray ban glasses
michael kors outlet store
moncler pas cher
adidas nmd r1
ralph lauren
moncler uk
polo ralph lauren outlet
ferragamo shoes
coach outlet
ugg boots
oakley sunglasses outlet
ray ban sunglasses discount
mulberry
ugg boots outlet
pandora jewelry outlet
adidas campus shoes
cheap jordan shoes
jordan shoes for sale
valentino outlet
coach factorty outlet online
pandora jewelry
adidas nmd r1
air jordan retro
pandora charms
moncler outlet online
louis vuitton outlet
polo ralph lauren outlet online
cheap ugg boots
kate spade outlet online
kate spade handbags
canada goose coats
adidas nmd runner
oakley sunglasses outlet
adidas nmd r1
ugg outlet
ugg outlet online
uggs outlet
longchamps
louis vuitton handbags
nike shoes
canada goose jackets
coach outlet canada
oakley sunglasses outlet
nmd adidas
ralph lauren outlet online
cheap oakley sunglasses
air max shoes
coach factory outlet
polo outlet online
clb0111
Quote kroit92 11-1-2018 01:42 PM
bukan tak nak sokong, tapi dah memang banyak kualiti yang.. hmm.. entah la..

lemau..

so, bak kata orang, tak suka jangan tengok, amik remote, tukar channel, settle
Quote danieladam 14-1-2018 07:19 AM
Td macam dh terbaca benang ni, kt mana ntah..

Lihat semua komen(9)

Untuk komen,
sila login atau daftar sebagai ahli CARI sekarang!

Register  Login or Facebook Login

Terpanas Minggu Ini
Kategori Berkaitan
 CARI App
Get it FREE Apple App Store
Get it FREE Google play
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2018 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.057564s Gzip On
To Top