Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Kolumnis
CARI Infonet Portal Fokus@CARI Lihat artikel

"Setannya Mulut, Kecewa Mak Bapak Kau!" - Netizen Berang Review Produk Melampau

Oleh: Ain|10-1-2018 04:44 PM Komen: 32
"Tak sampai seminggu beb, meletop luar dalam. Suami sayang terbayang-bayang! Akak syorkan minum sekali saja, gerenti mengaum!"

Itu adalah sebahagian daripada kapsyen ditulis seorang selebriti media sosial ketika mengulas sebuah produk penjagaan diri wanita.




Nampak biasa sahaja, kan? Mana taknya, lihat sahajalah lambakan ejen dan pengusaha yang mempromosikan pelbagai produk menerusi media sosial. Adakala, agak melampau ayat digunakan bagi menarik perhatian pengguna lain.

Bukan mereka peduli dicaci dan dikeji kerana di sisi positifnya, itulah yang akan menaikkan nama mereka.

Terbaru, video ulasan produk penjagaan diri wanita dimuat naik Faiz Roslan dikecam hebat di laman Instagramnya kerana bahasa digunakan terlalu biadab dan melampau.





Akal letak mana bro?




Ramai netizen menyuarakan kekesalan mereka yang mendakwa Faiz tidak menghormati maruah wanita.


Kurang ajar!




"Sibuk cerita 'barang' wanita, jaga sendiri punya sudahlah!"
tulis netizen.





Kecewa mak bapak kau!




Menerusi ruangan komen, difahamkan perkara itu sudah dilaporkan kepada polis dan siasatan akan dijalankan.



Apa nak jadilah zaman sekarang. Memang dah terbalik! Lagi dikecam, lagi hebat populariti mereka. - CARI

Apa Reaksi Anda...

Bagus
5
Marah
6
Terkejut
3
Sedih
5
Lawak
2
Bosan
4
Komen: 32
Komen

Anda Mungkin Meminati

Komen Terbaru

Quote nevberg 12-1-2018 08:02 AM
yang aku pelik..ramai nau jantan nak jadi pompuan..

Lain-lain Komen

Quote Allthatnana 10-1-2018 05:31 PM
Mmg takde insurance
Quote myakayina 10-1-2018 05:39 PM
tak boleh bukak video..apa yg dia cakap?
Quote besarkecik 10-1-2018 05:40 PM
dulu fondens ni jugaklah yang korang puja, yang korang puji lawak tunggu...
Quote CiliPadiSedap 10-1-2018 05:41 PM
abg sajat yang jelas tu pun tak de review pasal pepet puki dia, kau orang lelaki sejati sibuk nak review pepet orang. bodoh lah kau ni dik
Quote missinpiece 10-1-2018 06:00 PM
Sakit jiwa mak baca
Quote suka2 10-1-2018 06:12 PM
Yang tokey ni pun promote sendiri pakai testimoni sendiri tak boleh ke. Yg jantan dua alam jugak ko suruh bg review bagai
Quote matchstick 10-1-2018 06:27 PM
teknik pemasaran najib assadok ke ni...hari2 aku maki mangkuk tu bila dengar suaranya yg monotone itu keluar kt radio.
Quote besarkecik 10-1-2018 06:40 PM
nilah fondens yang korang puja & puji lawak tu
Quote LautBiru52 10-1-2018 07:31 PM
Fuhh.. Terkedu aku tgk adik berdua ni.. Cerita hal perempuan lebih dari perempuan {:laugh
Quote yangsemb 10-1-2018 07:53 PM
Ntah hapehape ntah {:stress
Quote RatuDunia94 10-1-2018 09:56 PM
matchstick: teknik pemasaran najib assadok ke ni...hari2 aku maki mangkuk tu bila dengar suaranya yg monotone itu keluar kt radio.


Ingat iols sorang rasa langgar dinding tim bw kete tiap kali dgr suara heols kt radio bestfm..
Quote MisXoXo 10-1-2018 10:46 PM
mmg xsuka..dan xminat
Quote Mary_jane 10-1-2018 10:58 PM
Beria tu angkut segala mala ayat demi lariskan produk. Euwww bahasa kau!
Quote ~boolean 10-1-2018 11:57 PM
Baru aku tahu kentut faraj tu sebab rahim kembang. Maknanya dah longgar ke? Kalau betul baghal ni dah ajar satu ilmu pada aku walaupun kapsyen macam gampang
Quote oni313 11-1-2018 06:02 AM
makin over budak ni, makin melalut.... habis la, gelapmasa depan ko dik, akan dikecam berterusan sampai bila2...
Quote haryatie 11-1-2018 07:36 AM
siapa dia org ni..
aku yg prempuan pun x tahu sgt & faham apa yg dia ckp tu..
tp dlm fb ada byk jugak iklan2 yg mcam ni..ayat2 merapu abis
ramai jerk prempuan2 yg respon ..berderet mintak pm
tu pasal kdg2 dia org ni nak lariskn jualan ckp x berlapik, ayat x bertapis..bukan2
salah org prempuan jugak..bila dengar macam tu laju jerk nak mencuba/membeli
x fikir langsung segala benda alah tu ada kelulusan KKM atau tidak
ntah2 apa campuran..main bedal jerk
konon2 nak makin mantop...

Quote BoongaKertas 11-1-2018 08:16 AM
skrg mmg season "sopan santun adab" tu soooooo yesterday ke???
Quote purpler 11-1-2018 08:50 AM
boleh nampak instafemes yang promote2 ni nak promote semata-mata nak duit(pentingkan diri) atau promote ikhlas(niat nak menolong orang)....
Yang niat nak tolong orang memang susah nak jumpa....
Quote Zumbajunkie 11-1-2018 08:54 AM
Produk low class, yang review low class, kalau ada yang membeli haa korang pun low class sekali.

Lihat semua komen(32)

Untuk komen,
sila login atau daftar sebagai ahli CARI sekarang!

Register  Login or Facebook Login

10 Terpanas (Portal)
 CARI App
Get it FREE Apple App Store
Get it FREE Google play
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2018 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.368105s Gzip On
To Top