Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Kolumnis
CARI Infonet Portal Semasa Lihat artikel

Otak Kelawar Bagai Digoreng, Cuaca Terlampau Panas Di Sydney..

10-1-2018 04:28 PM |Dilihat:1951| Komen: 33
Akibat cuaca panas melampau yang melanda Sydney, beratus-ratus kelawar dilaporkan mati.

Malah, kumpulan haiwan tersebut mati selepas jatuh ke tanah akibat otaknya mengering umpama digoreng.

Suhu melampau sehingga 47.3 darjah celcius memberi kesan kepada otak kelawar tersebut.

Ini kerana haiwan tersebut dikatakan sebagai spesies yang paling kurang daya tahan seperti yang dipetik dari portal AFP.

Para penyelamat berjaya menyelamatkan lebih dari seratus ekor kelawar, namun beratus juga yang mati dan terjatuh dari tempat mereka berpaut pada pokok.

Foto Carian internet
Para penyelamat dan sukarelawan sedang bertungkus lumus untuk menyediakan cecair subcutaneous (SQ) (cecair yang mengekalkan hidrasi) untuk menyelamatkan lebih banyak nyawa haiwan tersebut, kata pihak Penyelamat dan Pendidikan Hidupan Liar New South Wales (WIRES). - CARI 

Apa Reaksi Anda...

Bagus
0
Marah
0
Terkejut
0
Sedih
2
Lawak
0
Bosan
0
Komen: 33
Komen

Anda Mungkin Meminati

Komen Terbaru

Quote Supersirap 15-1-2018 10:45 AM
Takut juga jika suhu di Malaysia mencecah sebegitu.....

Lain-lain Komen

Quote irwansuhadi 10-1-2018 06:25 PM
batman macam mana?
Quote insulin 10-1-2018 06:37 PM

Batman minum 100 Plus je...
Quote Orix 10-1-2018 07:16 PM
47 darjah celcius? Malaysia yg 31 darjah celcius pn I dh tak tahan {:cryrun
Quote shernazz 10-1-2018 11:24 PM
Wow
Tinggi suhunya
Kita pon x tahan kan  
Panas sangat..
Quote ctaz 10-1-2018 11:44 PM
fuh 47 darjah...
jgn kata kelawar...
silap2 otak kita pun mau kering...
Quote mr_cool5885 10-1-2018 11:55 PM
irwansuhadi replied at 10-1-2018 06:25 PM
batman macam mana?

Kirim salam kak lin.
Quote iloveselangor 11-1-2018 12:08 AM
Dulu El Nino...Australia paling sejuk dan byk hujan.
Quote missDollie 11-1-2018 12:14 AM
Apsal goreng plakkk..panas berminyak2 ke cuaca tu..
Quote faraway1 11-1-2018 01:12 AM
Orix replied at 10-1-2018 06:16 AM
47 darjah celcius? Malaysia yg 31 darjah celcius pn I dh tak tahan {:cryrun

sama, kat Malaysia sekarang, 2 weeks baru tiba sini, 5 kali bawa baby jumpa doctor sebab budak tu tak tahan panas. asyik demam aje.
Quote slavehunter 11-1-2018 01:14 AM
Aku paling geli tikus dan kelawar. Geli sampai aku bleh menangis tolong la jauhkan.
Quote Vokuro 11-1-2018 01:41 AM
innalillah untuk heshe?
Quote akusukaq 11-1-2018 04:46 AM
pernah alami suhu 45C di Mekah tp tak plk terkesan.
Quote berusjamban 11-1-2018 06:28 AM
Samala kat Melbourne ni pun. Kena apply sun block kalau keluar tu. Sun is nasty!!!
Quote PongKang 11-1-2018 07:32 AM
rip kelawar sekalian
Quote Simunggu 11-1-2018 07:53 AM
hantar semua org PH sana semoga otak mereka jadi cair...mcm kelawar..jadi bijak lah sedikit...
Quote Modngengade 11-1-2018 08:13 AM
Vokuro replied at 10-1-2018 05:41 PM
innalillah untuk heshe?

pohon sister ke Sydney agar otak mencair sedikit

Quote irwansuhadi 11-1-2018 09:05 AM
insulin replied at 10-1-2018 06:37 PM
Batman minum 100 Plus je...

batman duduk dalam gua je
Quote irwansuhadi 11-1-2018 09:06 AM

eh? kak lin mana lak ni?
Quote minguk 11-1-2018 09:32 AM
kesian nya mereka..

Lihat semua komen(33)

Untuk komen,
sila login atau daftar sebagai ahli CARI sekarang!

Register  Login or Facebook Login

10 Terpanas (Portal)
 CARI App
Get it FREE Apple App Store
Get it FREE Google play
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2018 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.090448s Gzip On
To Top