Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Kolumnis
CARI Infonet Portal Fokus@CARI Lihat artikel

Balik Umrah Kena Jadi Ustaz Ke?-Masih Berpakaian Wanita, Ini Jawapan Pedas Nizam Rahman

Oleh: Abdul|10-1-2018 02:48 PM |Dilihat:2370| Komen: 18
Siapa yang tak kenal dengan Nizam Rahman? Terkenal dengan video lawaknya dengan watak Ramona yang lengkap berpakaian seperti wanita.

Baru-baru ini Nizam dikhabarkan baru sahaja pulang dari umrah, namun sesetengah netizen telah mempersoalkan kenapa dia masih berpakaian seperti wanita dan tiada langsung ciri-ciri untuk berubah.

Foto: IG Nizam Rahman
Tersentak dengan kecaman netizen, Nizam telah memuat naik video menghentam netizen dan menjelaskan kenapa dia masih lagi belum berubah sepenuhnya.

Nah, lihat video tersebut di bawah.


"Kenapa Nizam masih berpakaian wanita, berlakon watak wanita? Takkan aku balik dari umrah terus berubah jadi ustaz, daie? Takkan nak berubah secara cepat macam tu. Slow slowlah. Doakan Nizam je, tak payah nilai-nilaikan orang masuk neraka. Kau siapa..." katanya.

Video itu telah mendapat kecaman dari para netizen, sampai ada yang menegur dengan komen-komen yang pedas.

Bacalah sendiri dan nilai.

Macam mana? Anda setuju dengan netizen-netizen yang lain?

Kalau nak tegur tu janganlah terlampau sakitkan hati, sama-samalah kita doakan dia berubah ya? Nizam pula, janganlah melenting cepat sangat, ambil yang positif sahaja. -CARI

Apa Reaksi Anda...

Bagus
2
Marah
2
Terkejut
1
Sedih
2
Lawak
1
Bosan
2
Komen: 18
Komen

Anda Mungkin Meminati

Komen Terbaru

Quote tri-max 11-1-2018 09:10 AM
ye lah... dik nizam, aku doakan ko berubah perlahan-lahan supaya ko pon perlahan-lahan insaf dan akhirnya ko perlahan-lahan merangkak   masuk syurga kelak
amin
ahaks

Lain-lain Komen

Quote chinta89 10-1-2018 03:06 PM
Edited by chinta89 at 10-1-2018 03:09 PM

udah2 la up cter org mcm ni.. cukup2 la sajat dh mendunia.

org2 yg mcm ni lg suke kite pemeskan dia.
Quote harkktuih 10-1-2018 03:06 PM
bila ada org yg menegur, tak perlu melatah dekk..amik secara positif.. takyah sentap sgt cam pondan.. paihdiki pun buat umrah gak, balik tanahair masih je watak kak leha bunting semua.. masa tgh hangat pasal ustad ke sape tegur pasal buat video n guna watak perempuan, otam pun rileks2 je bila org tegur..xde heols melenting..
Quote mieymiey 10-1-2018 03:15 PM
Nasib dia tak kata 'at least aku pergi umrah sebagai lelaki tulen'
Quote cicicumel 10-1-2018 04:20 PM
Sama je skrip jawapan dorang ni..
Quote Jorja 10-1-2018 04:30 PM
Kadang kadang orang mcm derang ni memang bagus kalau kena tegur kasar kasar. I ada kenal juga sorang ni balik dari umrah masih tengok porn bila kena tegur dia cakap dia cuma manusia buat silap.. kalau buat silap yg sama banyak kali tu rasanya bagus mati lah
Quote HannahMontana 10-1-2018 05:04 PM
fikirkan kubur sendiri samada kubur kita bakal ajid lubang neraka atau lubang syourga


entah2 didunia hidup bagaikan lubang jubor...keji org persis ko lah yg terindahhhhhh
Quote intan_smsb 10-1-2018 05:16 PM
harkktuih replied at 10-1-2018 03:06 PM
bila ada org yg menegur, tak perlu melatah dekk..amik secara positif.. takyah sentap sgt cam pondan. ...

kaka like komen 100 like
Quote batmana 10-1-2018 05:48 PM
MAK PAK wat pe?
Quote meisapoya 10-1-2018 06:15 PM
I x kenal nizam ni. Who are you? {:smile
Quote MarryPottet 10-1-2018 06:33 PM
tak suruh jadi ustaz pon. suruh jadi lelaki normal yg berakhlak rijaal & nenunjukkan tauladan yg baik kepada anak muda lain di luar sana
Quote yangsemb 10-1-2018 07:56 PM
Acik doakan Nizam berjaya berubah walaupun perlahan2 {:teatime
Quote Blackbra 10-1-2018 08:55 PM
Abaikan org lain nizam.. aku tetap follow ko sebab ko lawak
Quote aleesyasofia 10-1-2018 09:40 PM
btul la tue. kan mmg ade sorg ustz tue tgur.. siap msk motip viral lg.. ingtkn dh insof.. rupanya blum lg..
Quote dhyayaya 10-1-2018 09:43 PM
Hurmmmm gambar bertudung tu kalau sekali imbas mcm bini mawi
Quote RatuDunia94 10-1-2018 10:31 PM
I wonder la.. Dorang2 yg drag kat media sosial mcm faiz roslan n the geng tu family dorang x tegur ke? Terang2 kot bersolek bagai buat live mcm tu.. Time family gathering x segan ke kat sedara mara pakcik makcik semua..
Quote hudalarva 11-1-2018 02:06 AM
Susah nak kata mcm mana... ujian utk org2 macam ni nak berubah susah sbb ramai follower yg sokong dia teruskan aktiviti memondan... tambah2 bila income memondan masyuk sgt
Quote oni313 11-1-2018 08:28 AM
aleesyasofia replied at 10-1-2018 09:40 PM
btul la tue. kan mmg ade sorg ustz tue tgur.. siap msk motip viral lg.. ingtkn dh insof.. rupanya bl ...

da'i wan dazrin kan? i tengok wan dazrin tu pun time cite motif viral pun duduk kepit ala2 princess genovia gitu
Quote tri-max 11-1-2018 09:10 AM
ye lah... dik nizam, aku doakan ko berubah perlahan-lahan supaya ko pon perlahan-lahan insaf dan akhirnya ko perlahan-lahan merangkak   masuk syurga kelak
amin
ahaks

Lihat semua komen(18)

Untuk komen,
sila login atau daftar sebagai ahli CARI sekarang!

Register  Login or Facebook Login

10 Terpanas (Portal)
 CARI App
Get it FREE Apple App Store
Get it FREE Google play
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2018 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.054819s Gzip On
To Top