Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Kolumnis
CARI Infonet Portal Semasa Lihat artikel

Bayi Mati Lemas Tertutup Kain Bedung

10-1-2018 12:19 PM |Dilihat:2841| Komen: 60
Ajal tak berbau. Bayi berusia empat bulan mati lemas akibat tertutup kain bedung, di kediaman di Sungai Besi.

BH Online melaporkan, bayi terbabit dipercayai meninggal dunia pagi semalam selepas kain bedungnya terbuka dan menutup mukanya.



Menurut ibu mangsa, ketika mahu menukar lampin kira-kira jam 7 pagi, dia dapati anak bongsu daripada tiga beradik itu sudah tidak sedarkan diri sebelum bergegas membawa bayi berkenaan ke Pusat Perubatan Universiti Kebangsaan Malaysia (PPUKM).

Ketua Polis Daerah Cheras, Asisten Komisioner Abdul Ghani Mohamad Ji mengesahkan pegawai perubatan menerima bayi itu kira-kira jam 7.30 pagi.

Malangnya, mereka gagal menyelamatkan bayi itu selepas berusaha memberikan bantuan Pernafasan Resusitasi Kardiopulmonari (CPR) selama 15 minit.

"Pemeriksaan oleh pegawai perubatan PPUKM mendapati tiada unsur jenayah mahu pun kesan penderaan ditemui pada bayi terbabit.

"Mangsa meninggal dunia dipercayai disebabkan lemas berpunca daripada ikatan kain bedung yang dipakai terbuka dan menutup muka mangsa," katanya.

Tambahnya, laporan dibuat bapa mangsa menyatakan, keluarga enggan polis dan hospital menjalankan bedah siasat terhadap mayat anaknya.

Jenazah dikebumikan di Tanah Perkuburan Seksyen 18, Pengkalan Pegoh, Perak. - CARI

Apa Reaksi Anda...

Bagus
0
Marah
1
Terkejut
1
Sedih
1
Lawak
0
Bosan
0
Komen: 60
Komen

Anda Mungkin Meminati

Komen Terbaru

Quote Changa 24-3-2018 09:04 AM
idakamaruddin replied at 10-1-2018 01:22 PM
jangan la gelak2 kan org dlm kesusahan mcmtu

ajal dah smpai n datang dlm perlbagai cara... apa la ...

dah tu tinggal lah anak.sister dlm kereta tgh panas berjam2 kalau dah semua kuasa allah kan?
kalau allah kata tak mati maka tak mati lah gitu konsep nya manusia yang suka blame allah atas kebodohan diri sendiri.
diri sendiri sentiasa nak pegang watak maksom jah

Lain-lain Komen

Quote umbut 10-1-2018 12:54 PM
Mak tidur matikah...
Quote yangsemb 10-1-2018 12:56 PM
Ya Allah sedihnya...{:question
Quote mieymiey 10-1-2018 01:02 PM
Allahu
Quote DARSITA 10-1-2018 01:06 PM


kain bedung jenis apa agaknya yang dipakaikan budak tu ya? blanket tebal ke? kalau takat kain bedung yang adik adik kita pakai tu taknya lemas sebab nipis dan jarang.
Quote prettyuglybabe 10-1-2018 01:09 PM
bedung dari hujung rambut sampai hujung kaki ke sampai boleh lemas tu?
tengok anak buah ni, bedung bawah sikit dari paras bahu je..
dia godek-godek sikit dah terkeluar tangan
Quote moonbug 10-1-2018 01:10 PM
Alaa mcm mana kain boleh tutup muka? Pakai bedung modern yg ada zip tu la, takde possibility terbuka sendiri kan
Quote mizzmimi 10-1-2018 01:12 PM
Kain bedung ape.. Terlilit ke.. Dah 4 bulan pun pakai bedung lagik ke..
Quote kimchipedas 10-1-2018 01:12 PM
Mak dia tido x hingat dunia ka smp x chek anak lgsg x nangis minta susu.
Quote akusukaq 10-1-2018 01:17 PM
tak  pe ujung tahun boleh dapat anak lagi
Quote idakamaruddin 10-1-2018 01:22 PM
jangan la gelak2 kan org dlm kesusahan mcmtu

ajal dah smpai n datang dlm perlbagai cara... apa la kita nk menidakkan kuasa Allah

takziah utk keluarga mangsa sesungguh nya Allah menyayangi anak kecil tu

Quote Parit.Hilton 10-1-2018 01:42 PM
dah 4 bulan nak bedung ape lagi mak oiii

umur macam tu dah kena explore tangan dia.
Quote Nana_Man 10-1-2018 01:48 PM
Dah ajal baby tu. parents kene lah hati2 lain kali.
Quote Modngengade 10-1-2018 01:57 PM
akusukaq replied at 10-1-2018 05:17 AM
tak  pe ujung tahun boleh dapat anak lagi

boleh pulak kau komen mcm ni yer....pprt bimbo sgt

Quote shernazz 10-1-2018 01:59 PM
Parit.Hilton replied at 10-1-2018 01:42 PM
dah 4 bulan nak bedung ape lagi mak oiii

umur macam tu dah kena explore tangan dia.

Ada sesetengah baby mmg kena bedung baru bolehntido..
Maybe baby ni jenis gitu
Quote tombolpintu 10-1-2018 01:59 PM
Sedihnya...kadang2 dah 4 bulan pun bedung jugak sebab nak bagi baby tu tidor nyenyak...bila tak bedung ada jenis baby ni kadang jenis terkejut2...tidor kejap2 jaga
Quote Vokuro 10-1-2018 02:04 PM
pprt nya kau dek bedung bagai ujung2 anak merepot
Quote chinta89 10-1-2018 02:12 PM
dia bedung pesen mcm mne tu...

takziah kpd ibu bapa bayi.
Quote haryatie 10-1-2018 02:20 PM
siannya baby tu..
bedung mcam mana tu yerr..

Quote barfi 10-1-2018 02:26 PM
Allahuakbar. Anak aku nak masuk 3bulan.. mmg risau la bila tidur kot la kain selimut tertutup hidung dia.. Na'udzubillahi min dzalik

Lihat semua komen(60)

Untuk komen,
sila login atau daftar sebagai ahli CARI sekarang!

Register  Login or Facebook Login

10 Terpanas (Portal)
 CARI App
Get it FREE Apple App Store
Get it FREE Google play
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2018 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.096032s Gzip On
To Top