Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Kolumnis
CARI Infonet Portal Semasa Lihat artikel

Curi Ray Ban, Wanita Dipenjara Dan Denda

9-1-2018 05:47 PM |Dilihat:1107| Komen: 18
Padah mencuri sepasang cermin mata, wanita warga Indonesia dipenjara empat hari bermula dari tarikh ditangkap pada 27 Disember lalu dan didenda RM1,200.

Memetik Bernama, hukuman dijatuhkan Majistret Maizatul Munirah Abd Rahman terhadap Maisaroh, 30, di Mahkamah Majistret Kuala Lumpur, hari ini.



Hukuman dijatuhkan selepas tertuduh mengaku bersalah mencuri sepasang cermin mata jenama Ray Ban General Polarized bernilai RM1,099, di Kompleks Sogo, pada jam 3.50 petang 27 Disember.

Mahkamah memerintahkan tertuduh menjalani hukuman penjara sebulan jika gagal membayar denda.

Tertuduh didakwa mengikut Seksyen 380 Kanun Keseksaan yang dibacakan bersama Seksyen 34 Kanun Keseksaan dan berdepan hukuman penjara hingga 10 tahun serta boleh dikenakan denda jika sabit kesalahan.

Tertuduh merayu diringankan hukuman dengan alasan mempunyai seorang anak. - CARI

Apa Reaksi Anda...

Bagus
5
Marah
1
Terkejut
3
Sedih
5
Lawak
3
Bosan
0
Komen: 18
Komen

Anda Mungkin Meminati

Komen Terbaru

Quote minguk 11-1-2018 09:29 AM
kalau  tak mencuri, merampok, tu jelah kerja korang datang sini..

Lain-lain Komen

Quote Jorja 9-1-2018 06:00 PM
Sis kalau u sanggup mencuri.. mesti u sanggup pakai barang tiruan yg murah tu kan? So kenapa nak ambil risiko masuk jail demi rayban harga 1k made in china tu
Quote yangsemb 9-1-2018 06:03 PM
Ya alohh...buat malu negara & bangsa saje{:question
Quote giyomi 9-1-2018 06:33 PM
Ini jer alasan pesalah, kekonon ada anak ada laki ada mak bapak tg uzur tuk dijaga. Masa mencuri tak lak terbayang muka mereka2 tu.
Quote estrelle 9-1-2018 08:10 PM
Lohh.mendingan beli nya di instagrem tuh rebennya.murah2 kok.
Quote SOFIA2017 9-1-2018 08:39 PM
datang sini bukan nak keje leklok...ni pegi mencuri plak
Quote onexox97 9-1-2018 08:47 PM
empat hari je
Quote MarryPottet 10-1-2018 12:44 AM
gigih indon curi spek ray ban. apa ko ingat dengan pakai ray ban boleh transform rupa jongos ko jadi bak rupa catherine zeta jones?
Quote pyropura 10-1-2018 02:53 AM
Ke Malon juga membabunya, maling pula itu, katanya gajik 7jutak, indon kantoi lagi bo'ong   @mirada
Quote mrsqueen 10-1-2018 04:59 AM
curik rayban?baik pi curi nasik kuikuikui
Quote mirada 10-1-2018 07:15 AM
pyropura replied at 10-1-2018 02:53 AM
Ke Malon juga membabunya, maling pula itu, katanya gajik 7jutak, indon kantoi lagi bo'ong    ...

http://www.freemalaysiatoday.com ... kwa-curi-wang-gaji/

http://cleanmalaysia.com/2016/04 ... -rare-green-snakes/

dasar maling
Quote vanillaninja 10-1-2018 03:13 PM
Beli je la Ray Ban grade AAA berlambak2 orang jual dah kalau teringin nak sangat ber-Ray Ban.
Quote chinta89 10-1-2018 03:28 PM
MarryPottet replied at 10-1-2018 12:44 AM
gigih indon curi spek ray ban. apa ko ingat dengan pakai ray ban boleh transform rupa jongos ko jadi ...

kah kah kah


Quote paz 10-1-2018 04:02 PM
Ala Ray Ban aja kot. Takde apa-apa berubah pun pakai barang branded ni.
Quote samasam90 10-1-2018 09:58 PM
paz replied at 10-1-2018 08:02 AM
Ala Ray Ban aja kot. Takde apa-apa berubah pun pakai barang branded ni.

berubah la juga sedikit kehidupannya selepas jumlah like naik dan komen2 sanak saudara yg kat indon puji dia kaya kat pesbuk.. tu pun kalau dapat post la gambar tu..
Quote samasam90 10-1-2018 10:00 PM
MarryPottet replied at 9-1-2018 04:44 PM
gigih indon curi spek ray ban. apa ko ingat dengan pakai ray ban boleh transform rupa jongos ko jadi ...

berlambak jah makcik indon guna profile pic angle atas pakai spec dan posing dgn kepamnya.. confident level tinggi kot..
Quote paz 11-1-2018 08:32 AM
samasam90 replied at 10-1-2018 09:58 PM
berubah la juga sedikit kehidupannya selepas jumlah like naik dan komen2 sanak saudara yg kat indo ...

Oooo..... perubahan cengitu. Paham.
Quote mieymiey 11-1-2018 09:16 AM
Dia curi untuk kegunaan sendiri? Atau lepas curi, dia jual, dapat duit? Kalau untuk diri sendiri pakai, iols is no komen
Quote minguk 11-1-2018 09:29 AM
kalau  tak mencuri, merampok, tu jelah kerja korang datang sini..

Lihat semua komen(18)

Untuk komen,
sila login atau daftar sebagai ahli CARI sekarang!

Register  Login or Facebook Login

10 Terpanas (Portal)
 CARI App
Get it FREE Apple App Store
Get it FREE Google play
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2018 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.083979s Gzip On
To Top